Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Anonymní, já jsem to dělala tak, že jsem věci stěhovala v rámci jedné místnosti. Tam, kde jsem to chtěla vyfotit, jsem to odklidila, a to do koutu, který na fotce aktuálně nebyl vidět. Sice to bylo škatulata hejbejte se, ale ta fotka pak opravdu působí úplně jinak. Pokud máte nějakou místnost rozdělanou nebo zaskládanou, tak tu určitě nefotit
Střecha na hosp. budově není pro potenciálního zájemce důležitá, ta fotka působí spíš kontraproduktivně. Chtěli jste ukázat novou střechu, ukázali jste rozbitou omítku a budova působí, že se rozpadá ![]()
Já chápu, že máte o ceně svoje představy a potřebujete prodat tak, abyste neměli pak další problémy s koupí jiné nemovitosti. Ale to je každému jedno, lidi chtějí nakupovat co nejlevněji. Takže buď počkáte, až se najde někdo, kdo dá tolik kolik chcete, nebo slevíte..jiná možnost asi nebude ![]()
@PetiteFillette píše:
Koupelna tam vyfocená je, ale vlastně spíš jenom vana - já bych víc ocenila fotku celého prostoru koupelny. Kuchyň si myslím, že jsem tam zahlídla jenom rožek - ta byla taky jedna z nejdůležitějších věcí, kterou jsem jako kupec chtěla u nemovitostí vidět, pravda.
Ale ty škaredé hospodářské místnosti bych tam opravdu nedávala. Stačí ten pohled na celý komplex, kupec vidí, že tam to stavení je a může si to přijít prohlídnout. Půdu taky nemusí vidět hned na poprvé..
Je pravda, že když ty fotky takto upravíš, tak nejspíš budeš mít víc zájemců, kteří se ale třebas už podruhé neozvou
Souhlas
Ahoj zakladatelko, muzes mi poslat odkaz na dum? Preposlu to kamaradce, uz mesic hledaji s manzelem nejaky velky dum s pozemkem, chteji mit takovou mensi farmu, tak treba se na tebe usmeje stesti.
@Anonymní píše:
@blecha72 @PetiteFillette To si tam dala fotky realitka
No tak zavolat, udělat bordel a hulákat, dokud tam nedá fotky, které schválíte. A ty sama si to nafoť znovu, bez krámů, čisté prázdné plochy, jen to co chceš vypíchnout + koupelna + hlavně kuchyň. Ošklivé detaily nedávat. A hoď si to na bezrealitky.cz, za 99kaček. Tam chodí nejvíc lidí. Nikdo nechce zbytečně platit provize RK, dneska už se od nich lidi snaží distancovat a když hledají bydlení, jdou prvně po soukromých inzerátech.
Nechápu makléře RK, že s fotkami neporadí. Když jsem prodávala byt, realiťák přijel před polednem během chystání oběda- co bylo na netu, za to bych se fakt zahrabala pod zem. Byt jsem si nafotila sama. Vždy vše přebytečné z daného koutu odklidila. Žádné dečky, hrnce, krabice…
RK jsem vždy tyto fotky poskytla, pokud si něco vyfotily samy, vyžadovala jsem souhlas s uveřejněním.
Byt jsem nakonec prodala sama bez RK.
@Anonymní píše:
@PetiteFillette A myslíš že cena 1,6 je přehnaná?
No já bych nad ní rozhodně uvažovala. Pokud by u inzerátu stálo 1,82mil a majitel mi nabídl slevu na 1,6.. dost vážně bych nad tím uvažovala. Ale musel by se mi dům líbit, chtěla bych vědět na kolik mě vyjdou opravy (tzn. pozvala bych si Nemoinspekt), musela bych předem vědět, že chci jít do lokality, kde není ani obchod a počítala bych se všemi nevýhodami, které mi tím vyplynou. Potom bych nad takovou cenou reálně uvažovala. Ale řeknu ti rovnou, že já osobně, pokud bych mi majitel navrhnul cenu 1,6mil., bych se pokusila ji ještě o 50-100tis stáhnout. Tím chci říct.. slevu navrhněte menší, abyste se pak reálně dostali na částku, kterou za něj chcete opravdu dostat. Kupříkladu 1,7mil. Kdyby se kupec cukal, abyste mu šli na ruku, ale přitom netratili.
@peluani píše:
Ahoj zakladatelko, muzes mi poslat odkaz na dum? Preposlu to kamaradce, uz mesic hledaji s manzelem nejaky velky dum s pozemkem, chteji mit takovou mensi farmu, tak treba se na tebe usmeje stesti.
@PetiteFillette No právě, vždy se snaží kupující uhrát slevu, to víme. Ale náš strop je 1,6 mil. Níž opravdu nemůžeme.
A je mi naprosto jasné, že to musí být člověk smíření s tím, že bude dojíždět. Pořád pro všechno. Na druhou stranu je s tím spojený ten klid a příroda kolem.
Ale rozhodně nemažeme kupujícímu med kolem pusy. O tom, že se musí vnitřek zrekonstruovat říkáme narovinu.
Je zde potřeba ihned udělat topení v místnostech, kde je staré, přemístit kotel. A pak se dále může pokračovat v rekonstrukci pokojů.
Jsi hodná, že to říkáš takhle narovinu ![]()
Pošleš mi prosím odkaz na inzerát? kamarádka hledá dům do cca 50km za Prahou ![]()
@Anonymní píše:
@PetiteFillette No právě, vždy se snaží kupující uhrát slevu, to víme. Ale náš strop je 1,6 mil. Níž opravdu nemůžeme.
A je mi naprosto jasné, že to musí být člověk smíření s tím, že bude dojíždět. Pořád pro všechno. Na druhou stranu je s tím spojený ten klid a příroda kolem.Ale rozhodně nemažeme kupujícímu med kolem pusy. O tom, že se musí vnitřek zrekonstruovat říkáme narovinu.
Jsi hodná, že to říkáš takhle narovinu
Je zde potřeba ihned udělat topení v místnostech, kde je staré, přemístit kotel. A pak se dále může pokračovat v rekonstrukci pokojů.
No já se na to snažím podívat z pohledu kupce, protože za poslední rok a půl jsem toho prošla hoooodně a tak vím, po čem já jako zájemce jdu. Třeba ti to pomůže ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den všem, prosím o zachování anonymity, děkuji.Prodáváme samostatně stojící dům, nebo možná pro někoho chalupu. Je to veliký dům 5+1 a je k tomu ještě jedna budova, kde jsou větší tři místnosti. Může tam být chlív, garáž a pracovna nebo tak něco. Je to malá vesnička, klidná. Okolo klid, příroda. 5 km škola, škola.
Je to 50 km od Prahy.
Před 6 lety jsme ho koupili za 1,5 mil. Dali jsme do toho novou střechu, okna a dveře (cca 400 tis.). Jenže vnitřek byl původní a nějak nám nezbylo už na opravy vevnitř. Tudíž je udělaný jeden dětský pokoj nově a toť vše. Takže vše v původním stavu.
Manžel dostal nabídku práce na druhém konci republiky a dům bychom rádi prodali a přestěhovali bychom se. Jenže teď narážíme, protože už ho inzerujeme 1,5 měsíce a zájemců teda moc není. Teoreticky jsme do něj dali asi 1,9 mil. To víme, že ho neprodáme. Nez. odhadce nám dům odhadl na 1 750 000 tis. Jenže jak dlouho můžeme takhle prodávat dům. Potřebujeme co nejrychleji
.
Jo a na dům je hypotéka, kterou bychom chtěli ponechat a převést na nový dům.Máte nějaký tipy nebo zkušenosti, jak jste prodávali dům a jak dloho Vám to trvalo? Já už jsem z toho nervozní
Děkuji.
taky prodávám dům, poloviční, za směšnou cenu a nedaří se..
záleží na hodně okolnostech, to není rohlík, aby to bylo šup šup. Chce to trpělivost.
@martina.se díky, ale člověk asi holt nervozní, když se lidi neozývají
.