Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžeš ho hlasit kam chceš, ale musíš mít na přihlášce do školky potvrzení od dr a každé se platí. A samozřejmě čím vzdálenější školka, tím menší pravděpodobnost, že dítě přijmou. Já platila za každou přihlášku asi 2 stovky, to si pak člověk rozmyslí hlásit dítě do spousty školek ![]()
Informuj se primo v tech materskych skolkach. Kazda obec/skolka to ma jinak.
@Kriss Tina píše:
Můžeš ho hlasit kam chceš, ale musíš mít na přihlášce do školky potvrzení od dr a každé se platí. A samozřejmě čím vzdálenější školka, tím menší pravděpodobnost, že dítě přijmou. Já platila za každou přihlášku asi 2 stovky, to si pak člověk rozmyslí hlásit dítě do spousty školek
Tak u nad chteji potvrzeni od doktora az pote, co je dite prijato a spadova oblast je cele mesto s asi 15 skolkama, takze vzdalenost roli nehraje.
Proto pisu, ze se zakladatelka musi infirmovat primo u nich.
Na Praze 4 je potvrzení od doktora hned u papírů k přijetí, takže si to zaplatíš. Jinak je to fuk, jinak po oficiálním přijetí Praha 4 zveřejnění kde je ještě místo.
Holky a pokud jsem samozivitelka, je sance ze mi daji prednost a vemou I dite kteremu ke cerstve 3? Musim do prace.. a muzu to nekam napsat ze jsem samozivitelka atd? Treba do prihlasky?
Ahoj, kdyz uz vidim diskuzi, mam asi naivni dotaz. Ma cenu zkusit zapsat dite, kteremu budou v zari 2 roky? Praha 10. Teoreticky ted deti od dvou berou, ze? Ale praxe bude asi uplne jinde…
@Petra Star Zkusit to můžeš, poptej na dni otevřených dveří jak jsou na tom s místem. Třeba Praha 8 má ve školkách rezervu a u nás v okolí by ti ho do školky vzali
@Anonymní píše:
Holky a pokud jsem samozivitelka, je sance ze mi daji prednost a vemou I dite kteremu ke cerstve 3? Musim do prace.. a muzu to nekam napsat ze jsem samozivitelka atd? Treba do prihlasky?
Ne, tohle pri prijeti zohlednovano nebude.
@Anonymní píše:
U nás to nezohledňují. Přijímají klasicky nejdřív předškoláky a pak postupně mladší a mladší děti. Takže na nejmladší děti se občas nedostane.
Praha 11, vzali mi dite az ve 4 letech, vzhledem k plnym kapacitam.
@Anonymní píše:
U nas to zohlednujou v jeslich/detskych skupinach. Maji bodovy system a rodina situace se tam hodnoti body. Takze fakt zalezi, kam to dite hlasis konkretne. My dostaneme body akorat za trvale bydliste, takze si nedelam na detskou skupinu nadeje. Asi pujde do soukr.
@sakota píše:
Ne, tohle pri prijeti zohlednovano nebude.
U nás se zohledňuje. Nicméně hlavním kritériem je věk a pak sourozenec ve té samé škole/školce. Nikdo nedá přednost čerstvému tříleťákovy před dítětem 4+ jen proto, že je maminka samoživtelka.
Prostě si musí zjistit konkrétní podmínky a kritéria tam, kam chce dítě hlásit.
@Petra Star píše:
Ahoj, kdyz uz vidim diskuzi, mam asi naivni dotaz. Ma cenu zkusit zapsat dite, kteremu budou v zari 2 roky? Praha 10. Teoreticky ted deti od dvou berou, ze? Ale praxe bude asi uplne jinde…
Zkusit to můžeš. Ale upřimně, fakt bys dala čerstvě dvouleté dítě do státní školky s 28 dětičkama na 1-2 učitelky?
Holky chci sve dite, kteremu bude v srpnu 3 roky prihlasit do co nejvetsiho poctu materskych skol aby nas nekde vzali. trvale bydliste mame na Praze 4 v Nuslich, muzu ho prihlasit do kterekoliv MS na Praze 4? Nebo jak to funguje? A jak probiha zapis, musim predem vyzvednout nejake formulare pro doktora?