Přihláška do více školek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.3.12 21:36

My bydlíme kus za Prahou s tím, že chci dát přihlášku jak tady v místě, do vedlejší obce a taky do Prahy. Takže musím zavolat na OÚ a tam mi to řeknou?

• Citovat
  • Upravit
5345
26.3.12 21:52

no jestli nemáte trvalé bydliště v Praze, tak to v Praze reálně nevidím.
jinak za Prahou bydlí ségra a dává přihlášku jak do vsi kde bydlí tak do přilehlého města…
takže ano, zkus zavolat na zřizovatele, OÚ, jak to mají v konkrétní obci, městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.12 21:56

Já právě kvůli školce trvalé bydliště narychlo změnila, abych měla větší šanci, že mi vezmou malou tady :roll: Původně jsem měla v Praze, tak doufám, že to tady vyjde, ale pro jistotu to chci dát i jinam. V Praze má bydliště jen manžel, ale to je asi jedno.

• Citovat
  • Upravit
5345
26.3.12 21:58

tak jestli má v praze trvalko aspon manžel, tak to bys mohla i tady…ale zas záleží v jaké části prahy, někde stačí jeden z rodičů, někde oba rodiče, ale většinoou chtějí i aby tu mělo trvalé bydliště i dítě.
tak držím palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
13.4.21 10:41

Holky aktualizuji téma. Mužů dat na Praze 4 přihlášek do více mateřských škol? Jde mi o to abych zvýšila šanci na přijetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
13.4.21 10:45
@zudina píše:
Holky aktualizuji téma. Mužů dat na Praze 4 přihlášek do více mateřských škol? Jde mi o to abych zvýšila šanci na přijetí.

Nevím, jak to je v Praze, ale v Brně to jde. Jen si musíš zaplatit u pediatra na všechny přihlášky potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
13.4.21 11:09

Takováto diskuse tu byla tuším už předevčírem? :)

U nás (Liberec) jsou na přihlášce kolonky pro tři školky, přičemž v instrukcích bylo, že mají být řazeny dle toho, kam se chceme dostat nejvíce. V praxi ale bylo možné podat přihlášek třeba 20, ne jen tři, anebo naopak pouze 1. K přihlášce se dává potvrzení od pediatra o povinném očkování, co vím, tak u nás to každý pediatr účtuje jinak. Někdo chce poplatek za každou podanou přihlášku, někdo naopak vydá ochotně více potvrzení a účtuje poplatek jen jeden. Nevím, kolik stojí poplatek, ale teoreticky by mělo být možné pořídit si jen jedno potvrzení a nechat si ho úředně ověřit, pokud by to vyšlo na míň peněz. (Předpokládám, že školky chtějí originál a ne prostou kopii.)

Když jsme se hlásili s prvním dítětem, bylo to mimo nouzový stav a vše probíhalo osobně. Tzn. v první fázi si člověk stáhnul elektronickou přihlášku, ve druhé fázi ji osobně přinesl do školky. A to byl kámen úrazu, protože všechny školky měly termín podání přihlášky v jeden den, než jsme se dostali na řadu, čekali jsme někde třeba i dvě hodiny. To dost značně ztěžuje podání 20 přihlášek do 20 školek v rámci jednoho dne, pokud se třeba rodiče nerozdělí a nevyřizuje každý něco. Nevím, jak to je letos, loni to vše bylo dálkově, tzn. přihlášky se házely většinou do schránky školky nebo posílaly poštou. (Samozřejmě jde poslat i datovkou nebo e-mailem, ale musí být elektronicky podepsané nebo zpětně přijít a potvrdit osobně.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13968
13.4.21 11:15

U nas můžeš podat přihlášek kolik chceš, jen musíš skolky seřadit dle tvych priorit. Prihlasky jsme hazely do schránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
13.4.21 11:21

Ano, lze podat víc přihlášek. Klidně se školky poptej, jestli to mají nějak ošetřené, třeba u nás je taky chtějí seřadit dle priority a pak se dle toho zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3415
13.4.21 11:21

Praha 5 přihlášek kolik chceš, posílala jsem minulý rok datovou schránkou, bylo možné poslat doporučeně nebo hodit do schránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
13.4.21 11:46

Minulý rok v Brně, si člověk vygeneroval přihlášku ze stránek města Brna. Sice přihláška/y měly pořád jedno číslo, ale každé se tisklo zvlášť, protože tam vždy byla adresa konkrétní školky. Já jsem se do jedné z nich dovolala a tam mi paní hospodářka rovnou řekla, že nemá syn šanci se tam dostat, tak ať zvážím, zda vůbec posílat. Jinak jsme posílali doporučeně. Z pošty mi vždy přišla smska, že si převzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
13.4.21 13:40

Holky diky :palec: nakonec podám tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin