Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
no jestli nemáte trvalé bydliště v Praze, tak to v Praze reálně nevidím.
jinak za Prahou bydlí ségra a dává přihlášku jak do vsi kde bydlí tak do přilehlého města…
takže ano, zkus zavolat na zřizovatele, OÚ, jak to mají v konkrétní obci, městě.
Já právě kvůli školce trvalé bydliště narychlo změnila, abych měla větší šanci, že mi vezmou malou tady
Původně jsem měla v Praze, tak doufám, že to tady vyjde, ale pro jistotu to chci dát i jinam. V Praze má bydliště jen manžel, ale to je asi jedno.
tak jestli má v praze trvalko aspon manžel, tak to bys mohla i tady…ale zas záleží v jaké části prahy, někde stačí jeden z rodičů, někde oba rodiče, ale většinoou chtějí i aby tu mělo trvalé bydliště i dítě.
tak držím palec.
Holky aktualizuji téma. Mužů dat na Praze 4 přihlášek do více mateřských škol? Jde mi o to abych zvýšila šanci na přijetí.
@zudina píše:
Holky aktualizuji téma. Mužů dat na Praze 4 přihlášek do více mateřských škol? Jde mi o to abych zvýšila šanci na přijetí.
Nevím, jak to je v Praze, ale v Brně to jde. Jen si musíš zaplatit u pediatra na všechny přihlášky potvrzení.
Takováto diskuse tu byla tuším už předevčírem? ![]()
U nás (Liberec) jsou na přihlášce kolonky pro tři školky, přičemž v instrukcích bylo, že mají být řazeny dle toho, kam se chceme dostat nejvíce. V praxi ale bylo možné podat přihlášek třeba 20, ne jen tři, anebo naopak pouze 1. K přihlášce se dává potvrzení od pediatra o povinném očkování, co vím, tak u nás to každý pediatr účtuje jinak. Někdo chce poplatek za každou podanou přihlášku, někdo naopak vydá ochotně více potvrzení a účtuje poplatek jen jeden. Nevím, kolik stojí poplatek, ale teoreticky by mělo být možné pořídit si jen jedno potvrzení a nechat si ho úředně ověřit, pokud by to vyšlo na míň peněz. (Předpokládám, že školky chtějí originál a ne prostou kopii.)
Když jsme se hlásili s prvním dítětem, bylo to mimo nouzový stav a vše probíhalo osobně. Tzn. v první fázi si člověk stáhnul elektronickou přihlášku, ve druhé fázi ji osobně přinesl do školky. A to byl kámen úrazu, protože všechny školky měly termín podání přihlášky v jeden den, než jsme se dostali na řadu, čekali jsme někde třeba i dvě hodiny. To dost značně ztěžuje podání 20 přihlášek do 20 školek v rámci jednoho dne, pokud se třeba rodiče nerozdělí a nevyřizuje každý něco. Nevím, jak to je letos, loni to vše bylo dálkově, tzn. přihlášky se házely většinou do schránky školky nebo posílaly poštou. (Samozřejmě jde poslat i datovkou nebo e-mailem, ale musí být elektronicky podepsané nebo zpětně přijít a potvrdit osobně.)
U nas můžeš podat přihlášek kolik chceš, jen musíš skolky seřadit dle tvych priorit. Prihlasky jsme hazely do schránky.
Ano, lze podat víc přihlášek. Klidně se školky poptej, jestli to mají nějak ošetřené, třeba u nás je taky chtějí seřadit dle priority a pak se dle toho zařídí.
Praha 5 přihlášek kolik chceš, posílala jsem minulý rok datovou schránkou, bylo možné poslat doporučeně nebo hodit do schránky.
Minulý rok v Brně, si člověk vygeneroval přihlášku ze stránek města Brna. Sice přihláška/y měly pořád jedno číslo, ale každé se tisklo zvlášť, protože tam vždy byla adresa konkrétní školky. Já jsem se do jedné z nich dovolala a tam mi paní hospodářka rovnou řekla, že nemá syn šanci se tam dostat, tak ať zvážím, zda vůbec posílat. Jinak jsme posílali doporučeně. Z pošty mi vždy přišla smska, že si převzali.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
My bydlíme kus za Prahou s tím, že chci dát přihlášku jak tady v místě, do vedlejší obce a taky do Prahy. Takže musím zavolat na OÚ a tam mi to řeknou?