Co chtějí u zápisu do ZŠ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1175
1.2.11 16:09

Co chtějí u zápisu???

Ahoj maminy, mám asi blbý téma, ale hodně mě to zajímá. Davídek půjde k zápisu, ale je už od 15.12. doma a ve školce nebyl, celý leden promarodil, zrovna ted před zápisem :-? Tak by mě zajímalo jestli nevíte co po dětičkách můžou chtít :think:

Tokový jak se jmenujou rodiče, nebo kdy a kde se narodil to zná, barvy taky, počítat umí ale stejně.....

Díky moc za vaše odpovědi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
424
1.2.11 16:15

Já si to skoro už nepamatuju :roll: Ale určitě vím, že chtěli barvičky a aby namaloval „panďuláka“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
1.2.11 16:28

poznat tvary-jako kruh,ctverec. pak malovani, barvy,podepsat se, rict kde bydli,jak se jmenuji rodice a kde pracujou. chteli zda zna pohadky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
1.2.11 16:30

barvy, tvary, podpis, orientaci nahore, dole, pred, zad ,pod

prekreslit pismenko, adresu a jmeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
1.2.11 16:34

vyprávět pohádku podle obrázků,držení tužky,barvy,tvary,počítat do 10,jméno,adresa,jména rodičů,sourozenců,básničku,písničku,zavázat tkaničku,zapnout knoflík,orientace v prostoru-dole,pod,levá......správné mluvení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
1.2.11 16:37

Co by mělo umět dítě, které jde v září do školy?

* vyjadřovat se srozumitelně, tak aby jim bylo rozumět ( pokud tomu tak není,je potřebná návštěva a spolupráce s logopedem) * rozpoznat sluchem první a poslední hlásku ve slově * vyřídit jednoduchý vzkaz, umět reagovat na cizího dospělého * vydržet nad zadaným úkolem pracovat samostatně alespoň 15 minut * dokončit práci * orientovat se, co je nahoře, dole, vpravo, vlevo, pod, nad * recitovat básničku, zapívat písničku * vědět jak se jmenuje, kolik mu je let, kde bydlí, znát dny v týdnu * hrát jednoduché hry * počítat po jedné do deseti * držet správně tužku mezi palcem a ukazováčkem, netlačit, kreslit * umět vybarvovat jednoduché tvary a příliš nepřetahovat * rozpoznat a vystřihovat jednoduché tvary * samostatně se oblékat, zapínat knoflíky, vázat kličku * dodržovat hygienu, jíst příborem * umět pozdravit, poprosit, poděkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
1.2.11 17:19

U nás to bylo namalovat správně postavu s co nejvíce detaily, napočítat do kolika chce, jméno, bydliště, říct básničku, přemalovat vzor (vytečkovaný obrazec), kontrolovali správné držení tužky a prý má umět tleskat na slabiky.
Tleskání na slabiky mi přijde, že by měla být záležitost školy a ne že to s dítětem budu procvičovat, když mu to nejde úplně dobře.
A pak si myslím, že slyšet poslední (a samože taky první, ale ta je snažší) slabiku je vývojová záležitost a není to předpoklad pro přijetí.
Taky poslouchají, jak dítě mluví, jestli umí všechny hlásky správně. Ale u nás nebyl problém, tak nevím, jestli třeba absence správného „ř“ je nebo zatím není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
1.2.11 17:23

Tak náš klučina byl v pátek.

• házeli si balonem
  • znalost základních barev
  • jméno,příjmení,adresa,kolik mu je let,jméno rodičů (sourozenců)
  • musí dobře mluvit,musí mu být rozumět,zkoušejí R a Ř.
  • ptají se ve školce zda spolupracuje s kolektivem.
  • namalovat sluníčko a mráček
  • držení tužky
  • jíst příborem
  • hodně s ním mluvili sami,já u toho nebyla,to bylo jen co mi řekl syn.
  • počítat do pěti
  • zazpívat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
1.2.11 17:40
ciniminisek píše:
  • házeli si balonem
  • držení tužky
  • jíst příborem
  • počítat do pěti
  • zazpívat

No my jdeme ve čtvrtek, tak jsem na to zvědavá. Mluví dobře, barvy zná , tvary taky a básničku i pásníčku taky, docela mě zarazila ta tkanička, protože my máme všechny boty na suchy zip :oops: takže to zkusíme doučit :zed: ale jinak si myslím že by to měl zvládnout 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.2.11 17:43

Byla jsem u zápisu, a tam to vypadalo takhle:

„Ahoj, jak se jmenuješ? ..... Vítám tě u nás ve škole.“ A pak se dítě mohlo rozkoukat, mohlo si malovat, nebo si hrát s didaktickýma stavebnicema. Bylo pozorováno z dáli, pro co se rozhodne, a jak to udělá.

Poté: „Jé, to je hezký, co to je ..... " pohovor o výtvoru, a nenápadné zkoušení tvarů, barev, počítání, písmenek, co ještě chybí za barvičku, tvar … za pomoci těch stavebic … poté konkrétní žádost o malování (např. postavy - "namaluj maminku“), když si stavěl, a naopak - „postav dům“. Nelámali to přes koleo, když chtěl malovat auto, tak maloval auto, když malovat nechtěl vůbec, tak nemaloval. „A znáš nějakou básničku nebo pohádku o mamince (autíčku, domečku - prostě co namaloval, vytvořil - a nebo o zvířátku, - tak nám řekni Skákal pes …)?“

řekla bych, že docela nenásilně prověřovali barvy, tvary, komunikaci, jemnou motoriku, fantazii, paměť … a doprovod nemusel mít pocit, že malej nic neumí, když nechtěl v něčem spolupracovat … :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
1.2.11 23:05
sarynama píše:
ciniminisek píše:
  • házeli si balonem
  • držení tužky
  • jíst příborem
  • počítat do pěti
  • zazpívat
No my jdeme ve čtvrtek, tak jsem na to zvědavá. Mluví dobře, barvy zná , tvary taky a básničku i pásníčku taky, docela mě zarazila ta tkanička, protože my máme všechny boty na suchy zip :oops: takže to zkusíme doučit :zed: ale jinak si myslím že by to měl zvládnout 8-)

náš jí sice už umí ale nechtěli to po něm,tak jsem zvědavá.Naše škola je proslulá tím,že často dětem dvá i kvůli prkotinám odklady a ten já nechci.Dozvíme se to až v květnu :roll: .Tak at vám to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
2.2.11 11:38

Jo děkuji snad to dopadne dobře, já bych teda odklad nechtěla taky, myslím že je to zbytečny, on je chytrej a pořád se na všechno vyptává až někdy musím hodně přemýšlat co mu odpovím :think: :-D a pořád chce dávat ukoly aby něco psal a vytvářel, pamatováka má taky dobrýho :palec: tak snad to bude dobrý akličku už taky umí :lol: hned jsme to radši naučili :roll:

Tak ať vám to taky dobře dopadne :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
2.2.11 11:41

ciniminisek

Já myslela, že ti to řeknou hned jestli je přijatý, čekat tři měsíce je dost nee :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
2.2.11 11:44

jdeme zítra, a už v půlce ledna jsme ve školce měli info schůzku o zápisech s učitelkama ze ZŠ, dostali jsme info letáček s předpokladem schopnosti potřebných k zápisu.
Taky jsme si mohli vzít už předem formuláře (žádost o zápis do školy, a žádost o přijetí do školy), které se vyplňují v průběhu zápisu a případně i žádost o odklad.

• Citovat
  • Upravit
15326
2.2.11 11:46
sarynama píše:
Já myslela, že ti to řeknou hned jestli je přijatý, čekat tři měsíce je dost nee :zed: :zed: :zed:

My jsme rozhodnutí dostali do ruky hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin