Přihláška do více školek

4373
9.2.11 07:23

Přihláška do více školek

Jde podat více přihlášek? Stěhujeme se teď do Č: Budějovic kde si budu zároveň vyřizovat trvalé bydliště s dcerou jelikož je to podmínka. Ale nevím jaká je šance na přijetí ve městě. Máme od bytu 3 školky a tak bych chtěla dát přihlášku u všech. Ale potvrzení od lékařky bych okopírovala nebo musí být originál? To bych musela platit 3krát razítko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
9.2.11 08:18

U nás je to údajně tak, že když si dáš přihlášku do více školek naráz, tak pak dítě nevezmou do žádné. :nevim: A prý to tak funguje v mnoha městech. Já to nemám nijak ověřené, takže nevím, co je na tom pravdy, ale raději si podám přihlášku jen do jedné a v případě nepřijetí pak budu kontaktovat další školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
9.2.11 08:33

U nás se to prý dělá tak, že všchny duplicitní přihlášky vyhážou a nechávají jenom jednu (a ještě na matky debilně koukají). Když se tam dítě nedostane a jinde je místo, nabídnou místo v té volné školce.

Ale z praxe taky nevím… raději se poptej, ať si tím spíš neuškodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
9.2.11 08:41

u nás si můžeš dát víc přihlášek, budu dávat 3, volala jsem i na úřad a ptala se přímo tam. Razítko potřebuju na všechny, ale účtovali mi to jen jednou za 50kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
9.2.11 09:06

Taky podávám víc přihlášek (v Praze)a doktorka chtěla zaplatit jakoby jen za jedno razítko. Jinak jsem taky slyšela to co píše Raduška, že podat více přihlášek nakonec spíš uškodí, ale ověřila jsem si to přímo na úřadě, který školky kam se budeme hlásit zřizuje a bylo mi řečeno, že víc přihlášek podat smím, ale musím při zápisu na to upozornit. Takže určitě doporučuju informovat se přímo na příslušném úřadě, protože v každém městě to může být jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
9.2.11 09:36

Ahoj, školka, kam jsme si podávali přihlášku my, potvrzení od doktorky na přihlášku nechtěla. To budou chtít dodatečně pouze od těch, které přijmou.

Všude je to jinak, takže nejlepší bude si tam zavolat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
9.2.11 14:47

Treba u nas na Praze 3 je to tak, ze do tydne po zapisu si vsechny reditelky MS sednou, zjisti kolik maji deti a na volna mista se pak dosazuji ty deti zbyle z jinych skolek, na ktere se nedostalo.
Je to tedy dle preference matky, nema cenu davat vice prihlasek.
Nejlepsi je dat jednu a pri zapisu bud na ni nebo primo reditelce do seznamu rict 1. a 2. nahradni skolku.
Pokud se poda vice prihlasek, tak pokud je misto, frknou te do jakekoliv, bez preferenci.
A hlavne, kdo dava vice prihlasek, je pry posuzovan jako hamoun :lol:
Takze tak je to tady, ale u vas to muze byt jinak, zeptala bych se, ja se ted cile vyptavala na dnech otevr. dveri :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
9.2.11 14:49

Ale to je v ramci Prahy 3, kdybych chtela i na Prahu napr. 7, 8 a 9, tak si samo dam 4 prihlasky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.12 19:35

Školka - přihláška do více školek?

Dnes jsem si byla pro potvrzení u dr. kvůli školce a dr. mi říkala, že se smí přihláška dát jen do jedné školky a ne více. Nikde jsem nenašla, jak to je, jen vím, že víc maminek to tak dělá, že dá přihlášku do více školek. Poradíte?

• Citovat
  • Upravit
9556
26.3.12 19:52

to se musis informovat u zrizovatele skolek, kazde mesto to ma jinak. u nas se muze dat prihlaska do vice skolek, ale ve finale se vsechny prihlasky zpracovavji na magistratu a zdvojene prihlasky ze vyrazuji!

navic u nas se od dr. prihlaska potvrdi az po prijeti, takze odpada platba u dr. za vice prihlasek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
26.3.12 20:01

U nás se to smí, ale jak bylo napsáno. Je to všude jinak.. Koukni na web města, kritéria pro přijetí dětí do MŠ…

Ve výsledku si ředitelky sednou či si zavolají a domluví se, kam dítě přijmou a kam ne. Já psala (i se mě ptali) do přihlášky, kterou školku upřednostňuji.

Hanulko, to máte fajn, já za ty potvrzení vyplázla hnedle 300kč a to mi dala sestra stovku slevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
26.3.12 20:09

záleží odkud jsi?
u nás na praze 10 je taky povolena jen jedna přihláška, ale na jiné městské části jsou povoleny dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
26.3.12 20:11

U nás před časem bylo možné jen jedna školka, teď je možné víc. Potvrzení až po přijetí.
My měli tři školky a do žádné nás nepřijali :-( Neb dle nařízení města se přijímají děti podle věku .-( takže jako tříletí nemáme šanci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.12 21:36

My bydlíme kus za Prahou s tím, že chci dát přihlášku jak tady v místě, do vedlejší obce a taky do Prahy. Takže musím zavolat na OÚ a tam mi to řeknou?

• Citovat
  • Upravit
5345
26.3.12 21:52

no jestli nemáte trvalé bydliště v Praze, tak to v Praze reálně nevidím.
jinak za Prahou bydlí ségra a dává přihlášku jak do vsi kde bydlí tak do přilehlého města…
takže ano, zkus zavolat na zřizovatele, OÚ, jak to mají v konkrétní obci, městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin