Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jak je to s příušnicema. Mé kamarádky manžel je měl jako malý a snaží se o mimčo, byli u doktora a ten jim řekl, že jim to nejde, právě proto že měl příšnice. A přirozeně mimčo mít nemůžou.Můj manžel je měl také, tak se toho docela bojím, manžel říkal, že je tenkrát měli skoro celá školka, tak mi to nějak nejde do hlavy. Víte o tom někdo něco?
Ahoj Kristýno , nechci tě nijak strašit. Vím jen to, co se všeobecně povídá a sice, že příušnice jsou pro kluky-chlapy nebezpečný,protože způsobujou neplodnost. Jestli to platí 100%, to ale nevím. Na vašem místě bych manžela popohnala na spermiogram. Aspoň budeš vědět, na čem opravdu jste. Nejhorší ze všeho je, podle mě, nejistota. Přeju hodně štěstí!!
Spermiogram je v případě nejistoty určitě dobrý nápad. Možná záleží na tom, kdy příušnice měl. Můj bratr je měl když chodil do školky a momentálně je nastávajícím otcem a stačilo k tomu jediné přepočítání se v plodných a neplodných dnech.
Takkže si nemyslím že u kluka mít příušnice = neplodnost.
Ahoj, když se prodělají v dětství - teď nevím do kolika let… možná tak do 5? - je to v pořádku.
Já mám taky pocit, že v dětství to neva, to by byla neplodná většina chlapů, horší je to v dospělosti, jestli koukáte na Ordinaci v růžové zahradě, tak tam zrovna řešili příušnice v dospělosti x neplodnost.
Ahoj,
tatínek od kamarádky to měl v dospělém věku někdy po 30 roku věku a měl pak další dítě. Říkala mi to kamarádčina maminka, že tehdy měli 1 dítě, chtěli další a tak měli strach, jestli to půjde. A bez problémů. A bylo to na konci 70. let.
Míša
U techto nemoci nejde o to, co ma, ale spis o vysoke teploty. Pokud nemoc neprobihala nijak dramaticky tak je celkem jedno v jakem veku chlapa potkala. Pokud chces jistotu, tak urcite bych vyzkousela spermiogram nez se zbytecne nervovala.
Terik
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď