Jak je to s placením?

6153
19.11.05 19:03

Jak je to s placením?

Ahojky!
Holky, musím si to trošku ujasnit. Sice ještě čekám, jak dopadlo naše druhé ICSI, ale trošku pesimistisky přemýšlím do budoucna: Pojišťovna platí tři klasické IVF a my si doplácíme léky a jakýsi nadstandart (což je vlastně i ICSI), jestli to tedy dobře chápu. Teď nás vyšel jeden pokus cca na 14-15 tisíc, znamená to, že čtvrtý a další pokusy budou několikanásobně dražší? A co léky, ty injekce na stimulaci nejsou zrovna nejlevnější. Jestli víte jak to je, prosím napište! Pa pa a dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
314
19.11.05 20:25

Ahoj Barbanku,
už jsem si říkala, kde jsi :wink:
V mém CARu stojí kompletní cyklus IVF 28.000,– Kč. Do toho je zahrnuto monitorování cyklu, punkce folikulů a ET, aplikace léků (bez ceny medikamentů) a odběry krve (bez ceny laboratorního vyšetření). Jo a je to bez anestezie při punkci folikulů, to je 1.090,– Kč. Takže nějakých 29, a třeba moje léky na stimulaci byly za myslím 27tis. Je to mazec.

A jak jinak se cítíš?? Doufám, že pohodička :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
19.11.05 22:41

Vendul,
v jiném fóru jsem psala, že se mi tou tvojí informací trošku ulevilo, ale až teď mi to nějak cvaklo :idea: Když k těm 29 připočtu 8 za ICSI a zhruba 30 za injekce a ostatní léky… Já vím, co by člověk neudělal pro mimčo, ale kdo si může dovolit vyhodit přes 60 tisíc třeba i čtyřikrát do roka a výsledek taky třeba žádnej :evil:
Hlavně, že stát chce, aby se rodilo víc dětí, máme opravdu skvělý podmínky… :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET
87
20.11.05 00:47

holky, ono se fakt za tohle platí? myslela jsem, že je to v rámci zdrav. pojištění..
léčbu alkoholiků a feťáků pojišťovna zatáhne a tohle ne??
tak to opravdu uniká mému chápání..
přeji zdar všem, které se snaží o mimi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23750
20.11.05 10:33

Je to celý uplne blbe vymysleny :cry: S tema alkoholikama a fetakama mas pravdu. Kdyby to treba zpoplatnili pro zensky nad 40, ktery „pry nemely na deti cas predtim“ a chteji je po 40, tak by ses divila, kolik by se usetrilo. CAR sice tvrdivaji, ze zensky nad 40 neberou, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.11.05 16:00

Holky, to si fakt děláte pr…, že to stojí tolik?!?! Někde jsem četla příspěvek, že jedný pani vyšlo až 9. IVF, tak to snad musí být milionáři! Fakt jste mě dost zarazily. To je teda fakt neskutečný, ale on nám to stát vrátí, my vrazíme statisíce do umělých oplodnění a pak dostanem 8 tisíc porodný, to je fér, ne?!
Jsem zhnusená, moooooooooc bych to všem přála na první pokus, jako by nestačily ty nervy okolo, ještě aby si na to vzal člověk půjčku…
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.11.05 17:30

Právě jsem našla tohle na stránkách Gennetu:
Kompletní IVF cyklus (není-li hrazen ZP) 22 500 Kč
IVF cyklus bez oplození (není-li hrazen ZP) 11 600 Kč
IVF cyklus přerušený před odběrem oocytů (není-li hrazen ZP) 990 Kč
Nativní IVF cyklus 10 000 Kč
Nativní IVF cyklus bez oplození 6 000 Kč
Nativní IVF cyklus přerušený před odběrem oocytů 2 500 Kč
Intracytoplasmatická injekce spermie (ICSI) 1 - 10 oocytů 7 000 Kč
Intracytoplasmatická injekce spermie (ICSI) u dalšího oocytu 2 000 Kč
Asistovaný hatching (AH) u jednoho embrya 6 000 Kč
Asistovaný hatching (AH) u dalšího embrya 2 000 Kč
Prodloužená kultivace embryí (4. - 6. den po oplození 2 500 Kč
Kryokonzervace spermatu 1 000 Kč
Kryokonzervace embryí 1 Kč ¨
Roční poplatek za uchování konzervovaných embryí a spermií 1 000 Kč
Kryoembryotransfer (KET) - transfer zmražených embryí 4 000 Kč
Katetr pro KET bez UZ kontrastu (není-li hrazen ZP) 1 200 Kč
Katetr pro KET viditelný pod UZ (při úhradě ZP 500,– Kč) 1 700 Kč
MESA/TESE mikr. získání spermie z nadvarlete / varlete dle dohody

• Citovat
  • Upravit
860
20.11.05 17:50

Ty jo, tak to jsou pálky… Souhlasim, že být alkoholikem, feťákem a sexuálním násilníkem je asi výhoda, všechno mu stát zaplatí a pěkně se o ně postará.
Některý věci jsou tak nefér! Přeju všem, kdo se snaží tímhle způsobem o miminko, ať vám to dlouho netrvá a brzy svůj uzlíček štěstí držíte v náručí.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
20.11.05 17:56

Díky za ceník, ty jeden anonyme! :lol: :lol: :lol:
V „našem“ CARu jsou ty ceny u něčeho malinko vyšší-ICSI 8 tis., kryokonzervace embryí i spermií po 2 tis., tak si všechny ty částky malinko navýším, ať vím co mě čeká. Asi nemáme jeden z těch levnějších CARů, zajímalo by mě i nějaké srovnání. Většina CARů ale na svých stránkách ceník neuvádí (radši…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
20.11.05 19:28

V „našem“ CARu je to:
ICSI na 1-8 oocytů - 9.000 Kč
AH pro neomezený počet embryí - 4.000 Kč
Kryokonzervace 1 až 2 embryí - 4.000 Kč
 atd.

Máme to teda docelá drahé… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
21.11.05 16:47

Ahoj holky, všechny vás moc zdravím. Souhlasím s váma, je to šíleně nefér. Jsem po 2 IVF a 1 KET /platili jsme léky, ISCI, AH/. Celkem nás to stálo skoro 50 000 Kč. Je to šílený. Stát by tohle měl hradit, nemůžeme přece za to, že nemůžeme mít děti bez pomoci vědy. Na jaře se chystáme na 3. pokus IVF, poslední, na který přispívá pojišťovna. TAk snad to vyjde. Mějte se moc krásně a všem přeju hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
23.11.05 21:26

Ahojky, je to fakt mazec.
Držíme palečky všem co se o to snáží ať to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.11.05 22:19

umělé oplodnění

Ahoj holky,
nechci vám moc kazit vaše počty podle tabulek,ale ceny v nich uváděné berte jako „orientační“,jinak budete při placení dost překvapené.
V první řadě,pojišťovna platí 3×IVF,ale 4×léky.
Já jsem po 5 ICSI,naštěstí,konečně úspěšně. U 3 cyklů,které hradí pojišťovna se v našem sanatoriu s péčí o nás nepřetrhli,ale jakmile jsme se stali samoplátci,začala taková péče,že jsme zírali.Bohužel,ceny tomu odpovídaly.Za 4 cyklus jsme bez léků zaplatili 48000.-Kč a za 5 cyklus,s léky 86000.-Kč.
Takže,jak říkám,pozor na tabulkové ceny.
A ještě poznámečka-nenechávejte si dělat výpis ze svého účtu u pojišťovny,byly by jste překvapené,co si doktoři vůbec dokázali za své úkony vyúčtovat (dostanete 2 ampule injekcí,účtujou vám balení 10 ks atd.....)

Zlatka+Ája 26tt.

• Citovat
  • Upravit
1303
16.7.14 16:58

Ahoj ja za 1 IVF dala 23 000 mela jsem tam zahrnuto ICSI+PCSI bylo nam doporuceno coz me prislo zbytecne kdyz jsme oba zdravi a nemame problem, pak za leky a injekce neco kolem 10 000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí