Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
až teď jsem se nad tímhle zamyslela… od narození dávám malému kapku denně, ale má kamarádka z jiného okresu (nenapadlo mě, čím jiným by to mohlo být) dává od začátku stejně starému mimi kapky 2. Jak jste na tom vy a nevíte, proč tomu tak je?
Ahoj,
my jsme taky narození v lednu jako vy (teda předpokládám) a dávali jsme ze začátku taky 2 kapky. Až začlo sluníčko svítit více, tak nám dr. řekla, že máme už dávat jenom 1 kapku. Teď i v příkrmech je těch vitamínů více, takže určitě na zimu nepřejdeme na 2 kapky. V informačním letáku je myslím psána dávka max. 1 kapka, ale dr. mi řekla, že to platí zejména pro děti na UM, které už má nějaké vitamíny navíc oproti MM. Prostě se řídím tím, co mi řekne dr.
Míša a malá lumpačka Karolínka
Ahoj Violet,¨
já dávám od narození Niki taky 1 kapku denně.Pokračujeme i po roce stejnou dávkou.Až dobereme toto druhé balení,už prý to není třeba,děťátko má už přísun vitamínů v příkrmech a celkově ve stravě více.
Naďa
ahoj,
my dáváme 2 kapky denně (tedy, když nezapomeneme ![]()
Radka
Nezkušená mamino, koukám, že jste starší o dva dny ![]()
Díky za odpovědi, my jen kojíme (myslím tím žádné UM), ale to kamarádka také. Žádný problém v tom nevidím, to bylo jen takové mé zamyšlení.
Ahojky
Ahoj,
náš pediatr (celkem mladý chlap) předepisuje Infadin takhle: od narození (asi záleží na roční době, my jsme dubnové) 2 kapky denně, přes léto nic a od podzimu do jara zase 2 kapky denně, léto vynechat …do tří let věku dítěte.
Baghira