Zákon diktuje, kdo může mít dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23729
15.11.05 07:37

Zákon diktuje, kdo může mít dítě

Ahoj holky,
tak to je fakt něco, přečtěte si to:

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
15.11.05 08:56

Tak to je fakt hustý…

• Citovat
  • Upravit
2114
15.11.05 09:44

No treba tim chteji snizit vek rodicu pri narozeni prvniho ditete, je preci spousta paru co si na dite vzpomenou az po tricitce. Nebo taky chteji zamezit rozeni ne uplne zdavych jedincu z umeleho oplodneni. No moc tomu nerozumim vo co jim zas vlastne de-vzdyt se stale povida ze se rodi malo deti a za par desitek let tu budou skoro sami seniori, tak todle by tomu moc nepomohlo. Ale osobne se mi zda daleko hustsi fakt ze v CR je spousta deti v detskych domovech, o ktere by pary zajem meli ale kvuli tak narocnym testum, kontrolam, rozhovorum neni mozno tyto deti adoptovat. Tot muj nazor, momentalne oboji uz je mi jedno. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
15.11.05 09:54

Sany,

testy, kontroly a rozhovory nejsou tak náročné. Dětí je v dětských domovech hodně, protože nejsou „právně volné“. Stačí, aby jeden z rodičů projevil jednou za půlroku o dítě zájem (telefonát, koresponďák) a dítě není volné pro adopci.
Věř mi, že prověřených čekatelů na adopčátko, které by chtěli dát nějakému dítku domov, je hodně.

Co se týká návrhu zákona, tak to je fakt něco. My bychom asi potom taky neměli šanci na vlastní dítě. Věk sice splňujeme, je nám oběma 33. Ale manžel má špatný spermiogram, tak by nejspíš taky nemohl být „dárcem“. Doufám, že takový zmatek (nebo zmetek?) neprojde…

Dadla a adopčátko Vojtík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
15.11.05 10:08

Dadlo: o tom obcasnym pohledu od biologickych rodicu vim, takze verim. Kamaradka pracuje v kojeneckym ustavu takze me zasvetila cim vsim bychom museli projit(zadost o adopci)cili sem to rovnou vzdala-na to nemam nervy. Kazdopadne patris mezi ty stastne, a dokonce mas uplne takhle male mimi. Prejiblaho :P Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
16.11.05 18:12

Ahoj holčiny,
kvůli tomuhle šílenému návrhu vznikla i petice. Jestli máte někdo zájem, její znění mám ještě uložené a můžu poslat mailem. Její sbírání se zatím předpokládá do 18.11., tak byste to ještě stihly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
16.11.05 18:38

Petice je i na emimi - https://www.emimino.cz/modules.php?…

Peta

• Citovat
  • Upravit
314
16.11.05 18:49

A petice mají určitě i ve všech centrech (teda alespoň v tom našem ano, tak si myslím, že budou všude).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
16.11.05 20:28

Ahoj.

Články k tomuto tématu jsem četla v několika novinách a nadzvedávaly mě z židle. V době, kdy se mluví o vymírání Čechů, stárnutí populace … přijde někdo s takovým nesmyslem?

Myslím, že zákon nebyl myšlen špatně, ale byl šit „horkou jehlou“ (jako již mnoho před ním) a naprosto nedomyšleny jeho důsledky. Čeština a právnická zvlášť je tak záludná, že stačí záměna pár slov a vznikne paskvil.

Napadlo mě, že právě moji sestru by zákon mohl postihnout. S manželem se rozhodli pro dítě. On je určitě plodný (syn z prvního manželství), ale ona prozatím neví. On má v únoru 40, jí bude 29, manželé jsou rok. Co kdyby? Z teoretické úvahy se mi ježí vlasy. Vždyť jsou v nejlepších letech, materiálně zajištění, psychicky vyspělí …

Ach, jo!!!
Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí