Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
My jsme si s přítelem brali hypotéku na oba, když jsem byla s dětma na rodičáku.
Rodicak se většinou jako prijem bere, akorát kazda banka ma stanovenou jinou hranici, jakou vysi bere, bez ohledu na to, ze realne beres vyšší.
My jsme si brali společně úvěr na barák, když jsem byla na rodičáku. Výchozí bylo moje stavební spoření, které jsem měla od dětství od rodičů. Manžel přihodil své stavebko tehdy. I rodičák se tehdy počítal do příjmů.
@Anonymní píše:
Ahoj,
než se ztrapním někde jinde nebo jestli se má cenu vůbec ptátKdyž mám rodičák a manžel příjem a chceme si vzát hypoteku, počítá se do příjmů i ten rodičák? Nebo vubec a bude si bude muset manžel brát hypoteku sam na sebe?…
Všem děkuji za odpověď
Myslím, že to je jedno, jako manželé stejně budeš spolužadatelka.
Mám stejný názor jako @Zumpa . V momentě, kdy jste manželé, je úplně jedno, zda se započítají jeden nebo dva příjmy, ale hypotéka bude na oba, stejně tak pořízený dům. Maximálně byste si udělali rozdělení SJM a dům byl pořizován jen manželem. To bych ale na tvém místě nedělala.
@nozu píše:
Mám stejný názor jako @Zumpa . V momentě, kdy jste manželé, je úplně jedno, zda se započítají jeden nebo dva příjmy, ale hypotéka bude na oba, stejně tak pořízený dům. Maximálně byste si udělali rozdělení SJM a dům byl pořizován jen manželem. To bych ale na tvém místě nedělala.
V té hypo jako manželka figurovat nemusí (ale kdyby chlap neplatil, tak samo banka půjde i po ní, protože SJM).
Měli jsme to tak- banka řekla, že já a můj příjem ji vůbec nezajímá, protože jsem měla smlouvu na dobu určitou, manžel musel mít kvůli prijmu jiného spoludluznika. Toho jsme v okamžiku, kdy jsem měla smlouvu na neurčito vyvazali a jako spoludluznika dopsali mě.
Ale bylo to na hlavu, protože pokud bych brala RP, tak by se mnou neměli problém. Dokonce jsem měla vyšší prijem, než ten spokudluznik… ![]()
@nozu děkuji, mě jde spis o výši hypoteky - čím vyšší celkový příjem, tím vyšší hypotéka
nasetreno samozřejmě máme taky
Spis mi jde o to zda se bude pocitat jen příjem manžela nebo to můžeme secit s mým rodicakem
jinak byt samozřejmě bude nás obou 😂 😂
@Anonymní píše:
@nozu děkuji, mě jde spis o výši hypoteky - čím vyšší celkový příjem, tím vyšší hypotékanasetreno samozřejmě máme taky
Spis mi jde o to zda se bude pocitat jen příjem manžela nebo to můžeme secit s mým rodicakem
jinak byt samozřejmě bude nás obou 😂 😂
Teď nemůžu najít zdroj informace, ale nedávno jsem slyšela hypotečního poradce.
Svobodný muž s dítětem a přítelkyní na rodičáku, který si bude žádat sám (bez přítelkyně) vždy dostane vyšší hypotéku, než stejně vydělávající muž s dítětem a manželkou na rodičáku (kde žádají a dokládají příjem oba dva manželé). Ten ženatý má vyživovací povinnost i k manželce.
Takže tvůj příjem bych nepočítala. Manželův příjem v plné výši asi taky „nebude“ počítán. Resp. do toho vzorce pro výpočet výše hypotéky budeš zahrnuta i ty jako negativní finanční koule na noze.🙁
@Pajka2020 To sice jo, ale manželka uz je, takze to nezmění, takže pokud ona prijwm uvede, tak zoskaji vic, nez když ho nwuvede, protoze vyzivovaci povinnost na ni bude pocitana v kazdem pripade.
@j.a.n.i1 píše:
@Pajka2020 To sice jo, ale manželka uz je, takze to nezmění, takže pokud ona prijwm uvede, tak zoskaji vic, nez když ho nwuvede, protoze vyzivovaci povinnost na ni bude pocitana v kazdem pripade.
Souhlasím. To samozřejmě ano. U žádosti o hypotéku v manželství je finančně výhodnější doložit doklad o příjmu manžela i manželky.
Alespoň nějaký příjem v manželství je vždy více než žádný příjem v manželství.
X plus 9 tisíc je vždy více než x + nula tisíc. 😃
Jen ta výše hypotéky v manželství nebude už taková, no. ![]()
Ahoj,
Když mám rodičák a manžel příjem a chceme si vzát hypoteku, počítá se do příjmů i ten rodičák? Nebo vubec a bude si bude muset manžel brát hypoteku sam na sebe?…
Všem děkuji za odpověď 
než se ztrapním někde jinde nebo jestli se má cenu vůbec ptát