Příjem + rodičovský příspěvek

Anonymní
26.10.22 20:50

Příjem + rodičovský příspěvek

Ahoj,
než se ztrapním někde jinde nebo jestli se má cenu vůbec ptát :D Když mám rodičák a manžel příjem a chceme si vzát hypoteku, počítá se do příjmů i ten rodičák? Nebo vubec a bude si bude muset manžel brát hypoteku sam na sebe?… :) Všem děkuji za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
794
26.10.22 20:59

My jsme si s přítelem brali hypotéku na oba, když jsem byla s dětma na rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
26.10.22 21:09

Rodicak se většinou jako prijem bere, akorát kazda banka ma stanovenou jinou hranici, jakou vysi bere, bez ohledu na to, ze realne beres vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.10.22 21:13

My jsme si brali společně úvěr na barák, když jsem byla na rodičáku. Výchozí bylo moje stavební spoření, které jsem měla od dětství od rodičů. Manžel přihodil své stavebko tehdy. I rodičák se tehdy počítal do příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15903
26.10.22 22:31
@Anonymní píše:
Ahoj,
než se ztrapním někde jinde nebo jestli se má cenu vůbec ptát :D Když mám rodičák a manžel příjem a chceme si vzát hypoteku, počítá se do příjmů i ten rodičák? Nebo vubec a bude si bude muset manžel brát hypoteku sam na sebe?… :) Všem děkuji za odpověď :)

Myslím, že to je jedno, jako manželé stejně budeš spolužadatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
27.10.22 07:59

Mám stejný názor jako @Zumpa . V momentě, kdy jste manželé, je úplně jedno, zda se započítají jeden nebo dva příjmy, ale hypotéka bude na oba, stejně tak pořízený dům. Maximálně byste si udělali rozdělení SJM a dům byl pořizován jen manželem. To bych ale na tvém místě nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.10.22 08:27
@nozu píše:
Mám stejný názor jako @Zumpa . V momentě, kdy jste manželé, je úplně jedno, zda se započítají jeden nebo dva příjmy, ale hypotéka bude na oba, stejně tak pořízený dům. Maximálně byste si udělali rozdělení SJM a dům byl pořizován jen manželem. To bych ale na tvém místě nedělala.

V té hypo jako manželka figurovat nemusí (ale kdyby chlap neplatil, tak samo banka půjde i po ní, protože SJM).
Měli jsme to tak- banka řekla, že já a můj příjem ji vůbec nezajímá, protože jsem měla smlouvu na dobu určitou, manžel musel mít kvůli prijmu jiného spoludluznika. Toho jsme v okamžiku, kdy jsem měla smlouvu na neurčito vyvazali a jako spoludluznika dopsali mě.

Ale bylo to na hlavu, protože pokud bych brala RP, tak by se mnou neměli problém. Dokonce jsem měla vyšší prijem, než ten spokudluznik… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 08:42

@nozu děkuji, mě jde spis o výši hypoteky - čím vyšší celkový příjem, tím vyšší hypotéka :) nasetreno samozřejmě máme taky :) Spis mi jde o to zda se bude pocitat jen příjem manžela nebo to můžeme secit s mým rodicakem :) jinak byt samozřejmě bude nás obou 😂 😂

• Citovat
  • Upravit
3121
27.10.22 10:41
@Anonymní píše:
@nozu děkuji, mě jde spis o výši hypoteky - čím vyšší celkový příjem, tím vyšší hypotéka :) nasetreno samozřejmě máme taky :) Spis mi jde o to zda se bude pocitat jen příjem manžela nebo to můžeme secit s mým rodicakem :) jinak byt samozřejmě bude nás obou 😂 😂

Teď nemůžu najít zdroj informace, ale nedávno jsem slyšela hypotečního poradce.

Svobodný muž s dítětem a přítelkyní na rodičáku, který si bude žádat sám (bez přítelkyně) vždy dostane vyšší  hypotéku, než stejně vydělávající muž s dítětem a manželkou na rodičáku (kde žádají a dokládají příjem oba dva manželé). Ten ženatý má vyživovací povinnost i k manželce.

Takže tvůj příjem bych nepočítala. Manželův příjem v plné výši asi taky „nebude“ počítán. Resp. do toho vzorce pro výpočet výše hypotéky budeš zahrnuta i ty jako negativní finanční koule na noze.🙁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
27.10.22 10:53

@Pajka2020 To sice jo, ale manželka uz je, takze to nezmění, takže pokud ona prijwm uvede, tak zoskaji vic, nez když ho nwuvede, protoze vyzivovaci povinnost na ni bude pocitana v kazdem pripade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
27.10.22 11:21
@j.a.n.i1 píše:
@Pajka2020 To sice jo, ale manželka uz je, takze to nezmění, takže pokud ona prijwm uvede, tak zoskaji vic, nez když ho nwuvede, protoze vyzivovaci povinnost na ni bude pocitana v kazdem pripade.

Souhlasím. To samozřejmě ano.  U žádosti o hypotéku  v manželství je finančně výhodnější doložit doklad o příjmu manžela i manželky.

Alespoň nějaký příjem v manželství je vždy více než žádný příjem v manželství.
X plus 9 tisíc je vždy více než x + nula tisíc. 😃

Jen ta výše hypotéky v manželství nebude už taková, no. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel