Půjčka od kolegy v práci?

25.10.22 10:30

Půjčka od kolegy v práci?

Dobrý den,

v rodině jsme se dostali do těžší životní situace - postihly nás nečekané výdaje + zvýšení nájmu, energií apod. Kdybychom nemuseli platit nečekané výdaje, je všechno v pohodě a výplata vyjde úplně dobře ještě s rezervou.
Jenže bohužel došlo k tomu, že jsme se museli „vydat“ z peněz a teď nemáme z hola nic. Další výplata bude až v půlce měsíce a nevíme, co dělat. Rodina nám nepomůže, nemáme s nimi dobré vztahy a di banky nebo nebankovní společnosti se nám nechce.

Je to blbost, ale neptejte se, víme že máme mít úspory bokem, ale nemáme.

Jediný co nás napadlo je optat se kolegy v práci ale nevíme jestli by půjčil. Kdysi v minulosti jsem potřeboval v práci na pár dní založit a bylo to v pohodě, kolegovi jsem vrátil v domluvený den a ještě dal něco navíc.

Je to už pár let. Jenže co dělat teď? Mám se ho znova zkusit zeptat o pomoc? Co si o tom myslíte, půjčili byste vy osobně kolegovi kdybyste měli navíc a věděli, že vám peníze vrátí? Neochladí to nějak vztah?

Ideálně potřebujeme tak 9 -10 tisíc ale nevíme jestli to není velká částka říct si o ni

Jaký máte názor??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10898
25.10.22 10:35
@petrklic122 píše:
Dobrý den,

v rodině jsme se dostali do těžší životní situace - postihly nás nečekané výdaje + zvýšení nájmu, energií apod. Kdybychom nemuseli platit nečekané výdaje, je všechno v pohodě a výplata vyjde úplně dobře ještě s rezervou.
Jenže bohužel došlo k tomu, že jsme se museli „vydat“ z peněz a teď nemáme z hola nic. Další výplata bude až v půlce měsíce a nevíme, co dělat. Rodina nám nepomůže, nemáme s nimi dobré vztahy a di banky nebo nebankovní společnosti se nám nechce.

Je to blbost, ale neptejte se, víme že máme mít úspory bokem, ale nemáme.

Jediný co nás napadlo je optat se kolegy v práci ale nevíme jestli by půjčil. Kdysi v minulosti jsem potřeboval v práci na pár dní založit a bylo to v pohodě, kolegovi jsem vrátil v domluvený den a ještě dal něco navíc.

Je to už pár let. Jenže co dělat teď? Mám se ho znova zkusit zeptat o pomoc? Co si o tom myslíte, půjčili byste vy osobně kolegovi kdybyste měli navíc a věděli, že vám peníze vrátí? Neochladí to nějak vztah?

Ideálně potřebujeme tak 9 -10 tisíc ale nevíme jestli to není velká částka říct si o ni

Jaký máte názor??

A to jste jinak schopni setrit mesicne tech 10 tisic? Z pristi vyplaty vratite a dalsi mesic uz zase sporite? Nebo se zacnete tocit v pujckach?

Je to hodne penez. Ja bych tohle v praci neresila. Radeji bych si pujcila ve sve bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
25.10.22 10:35

Já kolegovi půjčila 20 tis na jazykový kurz - vrátil a vše bylo ok. Teď už je to 12 let a je to můj kamarád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
25.10.22 10:38

Ani náhodou. Jdi darovat plazmu, na víkend jdi rovnat zboží do supermarketu, v práci požádej o zálohu, po práci jdi prodávat do KFC. Zkus prodat něco na sbazaru, dej zlatý šperk do zastavárny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35979
25.10.22 10:38

Vezmi si zálohu na mzdu a na víkend nějakou brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.22 10:39

Samozřejmě schopni budeme. Tenhle měsíc byl extra náročný, musely se platit všechny možné výdaje + navíc důležitá věc, která se nám rozbila. Jinak nám k výplatě obvykle zbývá 13 tisíc a více a navíc budeme mít ještě větší výplatu - ženu v práci povýšili a plat bude mít tedy ještě vyšší, takže splacení bude v pohodě.

Nějaké brigády mám na víkend zařízené, ale to nestačí. Je to na 10 hodin, za hodinu 140 Kč, ale i tak nám to nepokryje to co „potřebujeme“.

Čistě mě zajímá vás názor jak byste se zachovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.22 10:41

Já kolegovi půjčila 300 tis - jinak by mu utekl byt, který nutně potřeboval. Ale já byla jeho šéfová, věděla jsem, kolik bere, věděla jsem, že ho nehodlám vyhodit :). A obecně jsme měli a máme nadstandardní vztahy - a samozřejmě jsme si sepsali smlouvu. A navrhla jsem mu to já, on by si nikdy sám neřekl. Ty sama musíš vědět, jestli je to ve vašem případě dobrý nápad.

• Citovat
  • Upravit
10256
25.10.22 10:41

@petrklic122 Ahoj,
a nešlo by se dohodnout přímo se zaměstnavatelem na záloze na mzdu?
Pokud je s Vámi spokojený, nemusel by s tím mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
25.10.22 10:42
@JancaS84 píše:
Vezmi si zálohu na mzdu a na víkend nějakou brigádu.

Souhlasim. Od kolegy bych si nepujcovala, za tu ostudu po firme by mi to nestalo, kdyby se neco stalo a ja nemohla zaplatit zpet, jak jsme se domluvili.

• Citovat
  • Upravit
25.10.22 10:43

S tou zálohovou mzdou by to nemusel být špatný nápad, ale nejsme si jisti jestli to zaměstnavatel nabízí a co vše je třeba pro to splnit. Ale zkusíme se poptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907

Poptala bych se v bance. Ptát se kolegy by mě ani nenapadlo, a kdyby se nekdo v práci zeptal mě, koukala bych jak vejr.

S tou důležitou rozbitou věcí bych počkala, pokud to není kyslíkova pumpa. I bez pračky nebo lednice měsíc vydržíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara

Pokud neni kolega dobry kamarad, se kterym se vidate i soukromne, tak ne. Neco jineho je pujcit nekomu dva dny pred vyplatou tisicovku a desitku.
To nemate zadne kamarady? Banka nenabizi kontokorent? Tam kdyz vratite penize do urciteho poctu dni, uroky neplatite.

• Citovat
  • Upravit
25.10.22 10:45

Děkujeme za reakce. Určitě víme, že budeme schopni mu to zaplatit. Na další víkendy soboty i neděle až do výplaty mám domluvené brigády, takže něco navíc budeme mít, za směnu cca 1500 Kč, ale i tak je pro nás nutné mít přímo celou částku co nejdříve.

Ještě to zkusíme nějak probrat, ale určitě musíme co nejdříve.

Kolega mě napadl proto, že mi kdysi v minulosti, pár let zpět už pár tisíc půjčoval a pak jednou já jemu, a všechno v pořádku, ale to už je dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
25.10.22 10:45

10000 vyřeší i kontokorent. Pokud to splatíš do měsíce, tak ani ty úroky nebudou nijak šílené a pak ho můžeš zrušit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
25.10.22 10:46

@petrklic122 zbývá vám 13 000 měsíčně, ale nemáte ani korunu.. Zvláštní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie