Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Díky za reakce. Rozbilo se nám auto, které nutně potřebujeme a oprava stojí teď víc než kolik dokážeme zaplatit. Je to pro nás hodně důležitá věc, bez které nemůžeme pracovat, za prací dojíždíme celkem daleko a auto využíváme k práci denně, bez něj by to nešlo.
Nový uživatel, hned založené téma o půjčkách a stále žádný odkaz na super výhodné nebankovní půjčky. Takhle před vánocemi. Co se děje?
@petrklic122 píše:
Samozřejmě schopni budeme. Tenhle měsíc byl extra náročný, musely se platit všechny možné výdaje + navíc důležitá věc, která se nám rozbila. Jinak nám k výplatě obvykle zbývá 13 tisíc a více a navíc budeme mít ještě větší výplatu - ženu v práci povýšili a plat bude mít tedy ještě vyšší, takže splacení bude v pohodě.Nějaké brigády mám na víkend zařízené, ale to nestačí. Je to na 10 hodin, za hodinu 140 Kč, ale i tak nám to nepokryje to co „potřebujeme“.
Čistě mě zajímá vás názor jak byste se zachovali.
Kolegovi (pokud bychom měli dobré vztahy) bych tu částku pravděpodobně půjčila - ovšem jedině v případě, že by nežvanil tak hloupě jako ty.
Jestliže máte doma měsíční přebytky 13 tisíc, tak je naprostý nesmysl, abys z nich tu potřebnou desítku neměl bokem naspořenou. Pokud nemáš, tak jsi buď lhář nebo finanční negramot, z čehož ani jedno opravdu není dobrý základ pro půjčování.
@BohunkaP píše:
Kolegovi (pokud bychom měli dobré vztahy) bych tu částku pravděpodobně půjčila - ovšem jedině v případě, že by nežvanil tak hloupě jako ty.Jestliže máte doma měsíční přebytky 13 tisíc, tak je naprostý nesmysl, abys z nich tu potřebnou desítku neměl bokem naspořenou. Pokud nemáš, tak jsi buď lhář nebo finanční negramot, z čehož ani jedno opravdu není dobrý základ pro půjčování.
Tak on to podava, ze na opravu auta padly uspory. Jenze pokud rocne usetri 150 tisic. Tak nevim co tomu autu bylo, za to uz je slusnejsi ojetina.
S takovou castkou na ucte jim banka pujci 10 tisic bez mrknuti oka
Já bych peníze nepůjčila. jedině dlouholetým kamaradum a rodině.
@petrklic122 píše:
Samozřejmě schopni budeme. Tenhle měsíc byl extra náročný, musely se platit všechny možné výdaje + navíc důležitá věc, která se nám rozbila. Jinak nám k výplatě obvykle zbývá 13 tisíc a více a navíc budeme mít ještě větší výplatu - ženu v práci povýšili a plat bude mít tedy ještě vyšší, takže splacení bude v pohodě.Nějaké brigády mám na víkend zařízené, ale to nestačí. Je to na 10 hodin, za hodinu 140 Kč, ale i tak nám to nepokryje to co „potřebujeme“.
Já bych se styděla si o takové peníze říct. Jen velmi dobrého kamaráda bych požádala.
Radši bych se kousla do zadku a sehnala si brigádu s výplatou na ruku, než si půjčovat od kolegy, protože půjčkou ti vznikne nečekaný výdaj na dalších x měsíců, než to splatíš.
No, mně by to v práci za tu ostudu teda fakt nestálo…
pokud je pravda, co píšeš, tak musíš mít v bance nějaký předschválený produkt… ideálně ti to vyřeší kontokorent na desítku, který musíš dostat na jedno kliknutí, pokud nemáš kostlivce ve skříni, což zřejmě máš…
@karkarka píše:
Já bych peníze nepůjčila. jedině dlouholetým kamaradum a rodině.
Já ani těm kamarádům. Rodině jedině rodicum a sourozencum mým nebo manžela.
Ta částka je tak nízká, ze bych si ji normálně vzala ve své bance.
Jinak bych pujcila kolegovi pouze se sepsanou smlouvou a kdybych ho blíže znala
@petrklic122 píše:
Za kolegou bych nešla. My si teď museli půjčit stejnou částku. Ale já vím, že jí příští měsíc můžeme vyplatit.
Jdi do banky, můžeš si zařídit třeba debet, to příští měsíc jen dorovnas a nic nemusíš řešit
Kolegovi bych neříkala, kdyby šlo o pár stovek, tak možná, ale tohle je dost peněz ![]()
@petrklic122 nechápu proč nechcete do banky? Jestliže máte takové příjmy, nebude taková půjčka problém
Já bych si kolegovi o půjčení tedy neřekla, vždyť není problém půjčit si u banky.
Ale k otázce, já sama bych kolegovi nejspíš půjčila, ne nějakou závratnou částku (to spíše v rodině), ale 10K, pokud tomu člověku věřím a není známý tím, že to hází do automatů, tak ano. Můj vztah k němu by neochladl, pokud by tedy peníze bez problémů vrátil, v opačném případě by to vztahy samozřejmě narušilo. ![]()
Co se vam to proboha rozbilo, ze to nepokryla rezerva, kterou si pri takovem prebytku jiste budujete?