Přijímací řízení UHK, PDF
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
přijímací řízení UHK, PDF
Zdravím všechny, co se chystají, popřípadě připravují na UHK, PDF.
Já konkrétně dělala přijímačky na obor Učitelství pro mateřské školy - kombinovaná forma. Přijímací řízení se skládalo ze dvou částí:
- Písemná - test (čeština, matika) vzorové testy jsou na stránkách UHK a pokud si je člověk projede, tak v matice byly úlohy téměř stejné jako u vzorových. Test se psal 45 minut, což mi přišlo celkem málo. Pokud se člověk nad matematickýma úlohama zamýšlí déle.
- pokud jste písemnou část splnili na 60b, což se dozvíte cca 30 minut po napsání testu, postupujete na část ústní, která se koná v ten samý den
- Ústní - čekala jsem, že se budou ptát například na otázky z oboru psychologie nebo sociologie, protože na stránkách je napsána doporučená literatura. Taky jsem si myslela, že mi budou pokládat například motivační otázky, ale NE!!! Ústní část probíhala tak, že po zjištění, že jsem udělala písemnou část, jsem rychle šla k učebně, kde se koná část ústní, kde už byla šílená fronta. A pokud tam uvidíte lidi, co mají spoustu materiálů a knížek, nelekněte se, u pohovoru jim to k ničemu není
Ústní pohovor totiž probíhal tak, že jsem si vytáhla z jedné kupičky papír, na kterém byl z druhé strany obrázek a já ho měla popsat. Já tam např. měla takový ten klasický novinový vtip. A po popsaní obrázku jsem si ještě z druhé kupičky musela vytáhnout pojem a mluvit o něm…já si například vytáhla pojem aktivní komunikace, ale dále tam byly pojmy typu: tvořivost, učení, atd. Zkoušející byly dvě a za celou dobu co jstem tam byla, ani nepromluvili, pouze na začátku pozdravily, takže nic příjemného…
No a po ústní zkoušce jdete do místnosti, kde uvidíte svůj test a hodnocení z ústní zkoušky. Hodnotí tam věci typu: používání odborných výrazů, hlasitost projevu, bla bla bla…já si třeba myslela, že jsem ústní zvládla skvěle, ale po nahlédnutí do výsledků mě polilo horko, když jsem viděla, že mi dali pouze 50/100… takže opravdu nevím, jak bych doporučila se na tuto zkoušku připravit… ![]()
Lidí tam bylo opravdu dost, myslím, že říkali, přes 200 a berou nějak kolem 25, takže všem co se sem chystají přeju hodně štěstí u přijímacího řízení
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky ![]()
oživuji diskuzi, protože se chci zeptat, jestli tu není někdo, kdo si letos podává přihlášku na UHK Učitelství v MŠ kombinovaně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miska.siskaa a přihlášku sis letos podávala?
.. A jestli se můžu zeptat, na co se tak ptají při tý ústní? Jak dlouho trvá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oňulínka hele nekdo tam byl 5 minut nekdo 15
jo ptaji se…ale me se teda na nic neptali…ja mela pisemnou skoro plny pocet ale ta ustni…nejhorsi je, ze na tu se nijak nepripravis..dost mi prislo ze davali vic bodu zenskejm co uci a potrebuji si to dodelat..co jsem tak videla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miska.siskaa Zajímavý
noo, tak to jsem na sebe teda zvědavá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit