Příkrm šesti měsíčního batolete
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrm šesti měsíčního batolete
Zdravím maminky a prosím o radu.Začínám s příkrmy,ale Štěpánek mi vůbec nechce otevírat na jídlo pusinku.Zkouším jak svoje vařený tak kupovaný papaní a už čtrnáct dní bez úspěchu.Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
koukni na http://www.kojeni.net/prikrmy.php
· Nabízejte dítěti příkrm tak, aby na něj vidělo. Lžičku vložte na střed jazyka a lehce zatlačte – to přiměje dítě, aby sousto posunulo ze lžičky horním rtem. Kojenci může určitou dobu trvat, než se naučí, jak používat rty k správnému sebrání potravy ze lžičky a jak jí posunovat dozadu do úst, aby ji mohlo polknout. Toto je cílem zhruba prvních dvou týdnů. Část jídla může dítě i vyplivnout, ale to neznamená, že mu nechutná. Chce to hodně trpělivosti a stálého opakování, nezapomeňte, že učíte své miminko zcela nové dovednosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v šesti měsících ještě batole není
a nekojíš ho předtím? třeba nemá dost velkej hlad?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moji princezne to trvalo vic nez mesic,nez zacala jist, vzdycky ochutnala, olizla lzicku, jen kdyz tam byla mrkev jsem ji jich par strcila, ale musela byt uplne jemna, pak brecela nebo otevrela pusu a nepolkla a delala, ze se davi.. tak jsem dala mliko.. pak najednou zacala jist, pomalu, nejdriv par lzicek a zapijet, pak vic, ted sni necelou pulku velke sklenky a asi ji to staci.. ale zacali jsme jen mrkvi tou uplne jemnou ze sklenky, Babylove ji chutnala nebo i Hami..pak mrkev s bramborou, vcera mela dyni s kuretem a ryzi, zatim vsechno spis kupovane, moje varene neni tak jemne, sni to bracha.. taky mixly banan s MM a ted uz ji i trochu ovocne presnidavky.. chce to cas.. a taky pomohlo primichavat tam MM nebo UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za radu,zítra zase začnu zkoušet
.Doma mám ještě pětiletou dcerku a když jsem u ní začínala s příkrmy tak to bylo úplně bez problému.Tuten cvrček je uplný opak. Hezký večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mooch píše:
Naše hrozně napodobuje, zkus přitom před ní jíst ze lžičky.
Ahojky tadle metoda zabrala u mého malého cvrčka. Také jsem si koupila kojeneckou lžičku je uzounká a mělká tak se vejde krásně do malé papulky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky,tak už vím kde jsem dělala chybu
A to už mám druhý dítko,ale u dcerky to šlo nějak samo.Jelikoš Štěpánek pořádně nesedí,tak jsem ho neměla dávat na jídlo do židličky i když je od šesti měsíců.Tako ho teď pokládám do lehátka a Štěpánkovi se teď pěkně dostanu do pusinky a on hezky papá.Jinak děkuji všem za rady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit