Příkrmy v šesti měsících

139
9.1.21 14:51

Příkrmy 6 měsíc

Zdravím. Mám 6 měsíční dcerku a začínáme s příkrmem.
Zkusila jsem první ty jídla ve skle a nechutná ji to abych pravdu řekla tak to nechutná ani mi.
Skusila jsem dělat jídla doma a mixovala a taky žádný úspěch…
Tak bych se chtěla zeptat jestli jidla pro mimi solite nebo nějak ochucujete?
Protože malá nechce nic. Skusila jsem ji dát lžičku mého jidla a šmakovalo ji tak nevím či můžu aspoň trošku osolit nebo ne. Vím že do roku by se nemělo solit ale ti jídla bez chuti se nedají jist..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
9.1.21 14:57

Fakt to nesol..dite si zvykne na slanou chut a je to jeste horsi..krom toho ji nicis ledviny atd…jak dlouho zkousis prikrmy? Dite nezacne jist hned..u nas to trvalo 3 rydny, nez by se mohlo mluvit o plnohodnotnem jezeni..musis zkouset..u nas se dite chytlo na batat, tak jsem ho pak pridavala k jine zelenine, nez si zvykla na jidlo, take to musi byt dostatecne ridke, takze trochu zredit vodou, ve ktere se varilo(dusilo), dalsi dobra zelenina je cuketa, mrkev, patynak ma take vyraznou chut, dej do toho misto oleje trochu masla a zkousej zkousej, hlavne nesol prosim te..je to pro dite velja zmena, tak trpelivost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.21 15:10

U nas trvalo pet tydnu nez mala snedla vic nez dve lzicky. Pak kdyz uz tam je vic ruznych druhu zeleniny a maso, tak to ma lepsi chut. Rada pridavam trochu nejake aromaticke zeleniny celer, petrzel, porek…, my se ted chystame na cesnek ;) Obrn se trpelivosti a vydrz, casem to prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.1.21 15:23

Oni zezačátku hlavně ochutnávají.
Jestli kojíš, tak na pohodu, nemusíš to hrotit.
Nemixuj toho moc, spíš něco odděl vždy od vaření a zkoušej.

Jinak nemusíš hned zeleninu, existuje i jiný směr a tam začínají domácími dlouho taženými vývary, pak žloutek, biojátra, avokádo… některým dětem to sedne víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
9.1.21 15:34

Občas je člověk zblblej nadšenýma příspěvkama typu - hned napoprvý snědl půl skleničky… ano, jsou takové děti, ale velká část jich taková není a chvíli jim to trvá. Někomu pár dní, někomu pár týdnů, někomu pár měsíců. V tomhle věku ještě většinu potravy tvoří mléko, příkrmy jsou na ochutnávání a pomalé zvykání. A na co ji zvykneš, to bude jíst. Ano, i neslané má svou chuť, jen my, zvyklí na tunu soli všude, ji kolikrát nevnímáme. S prvním dítětem jsem prakticky nesolila ani sobě a když jsem pak po konci rodičáku začala chodit na obědy do firemní jídelny, přišlo mi všecko příšerně přesolený. U kojence bych začínala zeleninou se sladkou nebo výraznou chutí, u nás vedly dýně a batáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
9.1.21 15:46

Můj syn se na plnou porci nahrazující kojení dostal až za měsíc. Nehrotila jsem to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
9.1.21 15:59

Synovi jsem začala dávat příkrm na oběd ( 2 - 3 lžičky ) cca před týdnem, bude mu 7 měsíců a jinak je pouze kojen. Nejdřív mrkev, pak brambor, teď brokolice. Vařím mu doma čerstvé, pak pouze pomačkám vidličkou a teď ještě NIČÍM nedochucuji. Stejně tak jsem to dělala u dcery. Jedině dýni koupím ve skle, tu doma nejíme :dance: Dítě sní na začátku fakt třebas jen 2 lžičky, proto dělám po trošičkách a kdyžtak se dá třeba předchystat a zamrazit do tvořítek na led :palec:

• Citovat
  • Upravit
14376
9.1.21 16:08

Do roka obě děti dostávaly neochucené, mladší možná občas, protože jsou chvíli od sebe. Tobě to přijde absolutně bez chuti, protože máš ty chutě vyzkoušené a zaznamenané v mozku, ale to dítě ne. Tak mu je nekaž hned ze začátku. Začít s příkrmy neznamená do dítěte narvat celou skleničku napoprvé, ale ochutnávat. Starší mi snědl půl příkrmu napoprvé a u dcery to trvalo asi 14 dní, než snědla víc, jak 2 lžičky. A dneska jsou oba obrovští jedlíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
9.1.21 17:59

Nesol, nedochucuj, nemá to smysl, co trochu změna směru? Zkus dát do ruky kus mrkve, okurky, nebo co zrovna máš k dispozici a ať si žužlá, ochutnává.. v jiných zemích se začíná ovocem.. tak třeba jablko, kus melounu :) a jinak koj a buď v klídku, tak třeba začne pořádně jíst až za dva měsíce, ono se to nezblázní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22925
10.1.21 19:39

@Musinka45 neee, nic nesol. Zkus to treba zjemnit troskou masla. Kupovany me ani dceri taky nechutnaly, varila jsem doma.
Co jsi zkousela uz? Treba ještě neni dite zrale.. Spatna konzistence, zuby.
Plive to nebo ani neotevre pusinku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
11.1.21 10:10

@lucynka25 Zkoušeli jsme už kuře na paprice s bramborem a to nechtěla.
Tak jsem udělala doma kuře na paprice s rýži a to jí chutnalo. Špenát s bramborem taky. I rajská polévka taky. Ale od všechno jen minimum ochutnala. Ale vše bylo jemně ochucené.
Měla i presnidavky ovocné a to jí taky jde.
A teď budeme začínat dýni a brokolici.
Tak doufám že to do ní dostanu.
A dcera toho snědla dost jak vidí jídlo tak to je konečná i paní doktorka říkala že to je divné a že je ještě brzo aby se odtahovála od mateřského mléka.
Malá mi papa prso jen když usne jinak to do ní nedostanu. A to se děje už než jsme začali s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22925
12.1.21 06:22

@Musinka45 s tim ochucenim fakt opatrne, dite zadnou chut nezna, takze si v pohode zvykne na nesolene. Ja holkam zacala solit az po roce a pul.
Jinak to kojeni.. Taky jsme mela s jednou dcerou cely 8.mesic krizi, chtela prso jen pri spani, jak pises. Takze jsem odstrikavala a nabizela, abych o mleko neprisla a pridavala jsem ho do jidla.
V 8.mesici jsem zacala s kasi na snidani, davala jsem ho tam a nebo do různých zeleninových kasi a chutnalo ji moc. Zkus to, preci jen tu chuť uz zna ;)
Drzim palce, obcas je to o nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
12.1.21 06:42

A ty na poprvé dáváš rovnou složená jídla? Nejdříve má ochutnat jeden druh, většinou se začíná zeleninou. Vždy jeden druh dva až tři dny a pak jiný. A pak můžeš kombinovat zeleninu. Pak přidáš maso, ovoce, lepek, žloutek. Ale při kojení na to fakt můžeš jít pomalu.
Většine děti to nechutná, jsou zvyklé na mléko. A nesol to, soli se nejdříve od roka, kvůli ledvinám. Jakou značku kupuješ? Kup kvalitní, babybio, good gout a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.1.21 10:42
@Musinka45 píše:
@lucynka25 Zkoušeli jsme už kuře na paprice s bramborem a to nechtěla.
Tak jsem udělala doma kuře na paprice s rýži a to jí chutnalo. Špenát s bramborem taky. I rajská polévka taky. Ale od všechno jen minimum ochutnala. Ale vše bylo jemně ochucené.
Měla i presnidavky ovocné a to jí taky jde.
A teď budeme začínat dýni a brokolici.
Tak doufám že to do ní dostanu.
A dcera toho snědla dost jak vidí jídlo tak to je konečná i paní doktorka říkala že to je divné a že je ještě brzo aby se odtahovála od mateřského mléka.
Malá mi papa prso jen když usne jinak to do ní nedostanu. A to se děje už než jsme začali s příkrmy.

Hele, to složení jídel, co dáváš, je masakr.
Jako v 6 měsících kuře na paprice??? To je fakt úlet. Totální.
A dost se rozcházíš v tom množství, jednou píšeš, že ti nic nepozře, a jednou zase, že sní všechno :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
12.1.21 14:33

:dance: @Lucie_Sx ano ochucené mi sni.
A ty neochucene vůbec.
A to kuře na paprice je i v těch skleničkach v obchodech. Tak proto jsem to udělala i doma. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí