Příkrmy 6 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příkrmy 6 měsíců
Zdravím, pořebuju poradit. Málá 6,5 měsíce, od 4. měsíce dávám přikrmy (byli jsme od narození na UM)ze začátku sem kupovala, první lžičku, ale pak sem si řekl a že to je zbytečnost a od té doby vařím, ale připadá mi to už furt stejné. nevím co už můžu dávat. většinou brambot a mix zeleniny, nebo je n brambor a kuř. maso, dělám to takhle, ráno mléko, pak bribinák, pak oběd, a pak mléko, mléko, nebo místo předposleního mléka přesnídávku. ale ty mi moc necchce je to na ni kyselé. takže většinou piškot z čajem. malá je celkem baculka v 6,5 měsících má 8,80kg takže bych moc ty kaše nechtěla protože to pode mě nepotřebuje. bojím se jestli něco dělám špatně že je taková baculka. máte radu nějaký jídelníček na celý den, nebo co už jí můžu dávat???děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Se nedivím, že je „baculka“, takového cukru, pribiňáky, piškoty, přesnídávky… Bílý jogurt, čerstvé ovoce a piškoty vynechat
A nemůžeš ji přeci krmit jen bramborem furt, základ je zelenina, troška masa a k tomu přílohy, rýže, těstovina, ale taky jáhly, pohanka lámanka…
Zeleninu nedávej mix, ale jednodruhovou a rázem máš jídla rozmanitá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mareškaa píše:
Zdravím, pořebuju poradit. Málá 6,5 měsíce, od 4. měsíce dávám přikrmy (byli jsme od narození na UM)ze začátku sem kupovala, první lžičku, ale pak sem si řekl a že to je zbytečnost a od té doby vařím, ale připadá mi to už furt stejné. nevím co už můžu dávat. většinou brambot a mix zeleniny, nebo je n brambor a kuř. maso, dělám to takhle, ráno mléko, pak bribinák, pak oběd, a pak mléko, mléko, nebo místo předposleního mléka přesnídávku. ale ty mi moc necchce je to na ni kyselé. takže většinou piškot z čajem. malá je celkem baculka v 6,5 měsících má 8,80kg takže bych moc ty kaše nechtěla protože to pode mě nepotřebuje. bojím se jestli něco dělám špatně že je taková baculka. máte radu nějaký jídelníček na celý den, nebo co už jí můžu dávat???děkuju
neboj se, že je baculka, miminka nemají pohyb, počkej začne lézt, pak chodit a bude jen v jednom kole, pořád někde pobíhat. Taky jsem měla baculínka a pak nepřibíral už tak rychle a spíš jen rostl a není už baculatej
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mareškaa Šestiměsíčnímu dítěti bych teda nedávala pribiňák (a už vůbec ne ten komerční). Pokud dáváš maso, tak existují i jiné (a vhodnější) druhy než kuře. Zeleniny je vcelku dost i pro šestiměsíční, takže se to dá kombinovat. Sezónní ovoce už jsi zkoušela (švestky/blumy, jablka, hrušky - podusit bez slupky, banán, meloun)?
Ony ty děti zase nějakou extra „pestrost“ co se chtí týče nepotřebují. Můj byl v tomhle věku kojený a jen k obědu měl mix zeleniny (v tu dobu teprve jednodruhovou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ten pribiňák rozhodně ne, na to je malá a mimo to, rozhodně ne kuřecí maso, místo něj hovězí, kuřecí nemá žádné železo, je dětem k ničemu, jinak mi to váhově na miminko na Um, tak hrozný nepřijde. Já tedy Um nikdy nedávala a nedávám, ale znám větší děti na UM a v pohodě. Prostě po něm jsou děti baculatější, s tím asi nic neuděláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mareškaa
Tak ze je baculka sa nedivim, a este jej zadelavas na problem do buducna(pribinaky, piskutky,)..
Zarad jej trosku zdravsie veci..co ma z pribinaka?
Dala by som radsej jogurt..i ked v 6mes si myslim, ze ma cas na oboje..
Ale tvoja vec, tvoje dieta.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vis co mi ze zacatku pomahalo? Divat se v obchode na sklenicky pro 6m, takovy Hipp a Hami maji spoustu druhu, takze te mohou inspirovat. Jinak v 6m muzes v pohode zaradit ryzi, pohanku, testoviny, jahly… Ze zeleniny mrkev, repu, brokolici, kvetak, dyni, hrasek, fenykl, spenat… Maso kureci, kruti, teleci, hovezi. Jestli ti neji presnidavky, tak davej čerstvý banan, strouhane jablicko, hrusku. Kaše bych se nebala, deti jsou v kojeneckem veku „tluste“, faldiky jim nahrazuji svaly. Do tri let by mely jist plnotucne a vyzivne veci. Cukr je vsak zlo, piskoty urcite ne jako nahradu svaciny. Jeden dva k presnidavce budiz, ale jinak jsou spis zlem, je to jen mouka a cukr, nic prospesneho diteti nedaji.
Dcera mela take problem s presnidavkami, bud si uvar domaci, nebo zkousej ruzne druhy. Ja kupuju od Sunaru takove ty v plastu, bananove a broskvove nejsou kysele, nebo hipp svestkova je sladka. U nas se vyrostlo bez presnidavek, ji je az ted v batolecim veku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hovezi je hure stravitelne, uz spis volit teleci. Kureci a kruti je zdrojem bilkovin a detem se v takhle malem veku dava hlavne kvuli dobre stravitelnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše první měla to samé jako plně kojená, takže si nemyslím, že je to špatné. Ale Pribiňáky já tak nějak obecně neuznávám, ani jedné holce je nedávám. Nahradila bych je jogurtem. Jinak se mi to zdá OK. Na piškotech nic až tak strašného nevidím, i když by možná taky ještě mohly počkat.
A nic si z toho nedělej, já taky dělala pořád dokola to samý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.miminkaavsekolemnich.estranky.cz/…prikrmy.html
Já čerpala tady… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anix píše:
http://www.miminkaavsekolemnich.estranky.cz/…prikrmy.html
Já čerpala tady…
Pokud Ti jde o pestrost co se chutí týče v dospěláckém slova smyslu, tak asi jako inspirace dobrý. Jinak mě to teda neoslovilo - 5. měsíčnímu miminu bych teda nic nezapékala v pekáčku vymazaném olejem. Pořadí jednotlivých potravin v jídelníčku pro mě postrádá logiku (červená čočka/kedluna v 5. měsících, králík s bramborem a špenátem až v 10.
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno a pak si vyber…mno malá mi tahle přibírala od začátku, jsme od začátku na nutrilonu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mareškaa Ahoj, tak syn mel v 6,5 mesicich asi takovy jidelnicek: rano mléko, svacina presnidavka nebo ovoce (nekdy jsem mu do ni dala 1-2susenky sunarky) obed maso-zelenina (hovezi, kralik, kruta, teleci a prilohy ruzne ryze, testoviny, brambory i ovesne vlocky jsem zkousela…), dalsi svaca byla jogurt vetsinou a pak kase(kupuji neslazene ve zdrave vyzive - pohankovou, jahlovou, ryzovou a delam je teda z UM) a v noci mival jeste mliko
to uz ted nevyzaduje a spi nastesti ![]()
Pribinak mi doktorka povolila az ted (9M) a max 1× tydne. Takze obcas kdyz si vzpomenu mu ho dam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit