Příkrmy 8měsíčního dítěte

1914
19.9.12 15:06

Příkrmy 8 měsíčního dítěte

Ahojky holky, malé je 8 a půl měsíce, je pořád plně kojená, v poledne dáváme příkrmy (kupované), někdy nesní ani celou tu malou skleničku, kojím ráno, dopoledne, odpoledne a večer. Navečer bych jí chtěla dát taky nějaký příkrm, ale ovoce nechce, ani syrové, ani vařené, přesnídávky taky moc ne, 2 lžičky a konec, jogurty atd. mi dr. nedoporučil, že když je plně kojená, že by jí nezatěžoval kravským mlékem a tak vůbec nevim co takhle ke svačince dát..? Poradíte?
Celkově se mi zdá, jestli malá nemá těch příkrmů nějak málo.. Ale mlíčko je mlíčko..
Teď byla nemocná, příkrmy odmítala úplně, tak baštila jenom mlíčko a taky jí to stačilo..
Moc děkuju za rady!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.9.12 15:15

Ono každé dítě je jiné, ale jo, na můj vkus toho má poněkud málo :mrgreen: Já jakmile dítě začlo vypadat, že by něco zbodlo, tak dostalo, protože u nás rozhodně to kojení nebylo takhle pravidelně a já se těšila, až budu moct vypadnout na víc jak hodinu ven buď bez dítěte nebo nebudu muset tahat furt kozu.
Například druhorozený sklenkám moc nedal, mnohem víc mu chutnalo, když jsem mu udělala doma, bramborové pyré s trochou másla, dýni s bramborem, brokolici… To byl schopen zbouchat celou misku. Když jsem mu koupila skleničku, abych si ulehčila práci, tak do toho klovnul a bylo.
Jinak touhle dobou už dostával kaši, jogurt už možná taky (zkoušela jsem někdy v 6,5m a měl průjem, tak jsem pak dost dlouho čekala), rohlík nebo patku chleba, kukuřičné křupky, všechny možné druhy zeleniny, ovoce mu moc nejelo, to jedl banán a pak jsem zjistila, že má rád švestky, tak dostával jablečno banánové pyré od Hami (100% ovoce), klasickou slazenou či zahuštěnou přesnídávku jsem snad koupila jednou nebo dvakrát a ani jeden to nechtěl. Takže já bych se rozhodně pustila do nabízení dalších možností, protože je pak otázkou, jak si dítě zvykne na příkrmy v pozdějším věku, mezi 6 a 8m by mělo být tzv. senzitivní obodobí, kdy je dítě otevřené novinkám, pak poněkud zkonzervativní, obě děti mi přestali po 8m něco jíst, co předtím měli rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.9.12 15:16

No me napada, pokud ma rada zeleniku, tak treba zkusit mrkev s jablickem…a pak pomali ubirat zeleninu a pridavat oboce. Co treba banan, ten prcek zboznuje. Ja to mela naopak prcek nechtel po zavedeni ovoce zeleninu, tak jsem mu delala ruzne kombinace jako napr. brokolice s jablickem.-) No pro me hruza ale jemu to chutnalo. Jinak u nas taky zabiralo, ze kdyz jsem si dala napr. banan, svestku, jablko tak jsem mu davala ochutnavat a ted uz se o to krasne delime :-)) Nakonec nejvice ji, kdyz u toho jim i ja :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.9.12 15:19

Ahojky, napíšu ti, jak jsme tzo měli v 8m my :-)
Ráno měla mlíčko ode mě(kojila jsem), na sváču měla něco z ovoce, většinou přesnídávku nebo rozmačkanej babán, k obědu klasika masozelenina, ale vařila jsem to doma, ke svačině jogurt nebo přesnídávka(podle toho, co měla ráno, nebo zbytek přesnídávky, co nesnědla dopoledne), k věčeři jak kdy - buď kaše(od 8.m jsme dávali klasickou krupičnou, instantní zvracela) a nebo kousíček chleba na pidi kousky s maslem a sýrem… Samozřejmě během dne MM, nikdy mi čaje nepila, takže mlíčko měla i na žízeň ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.9.12 15:25

Zkusila bych nemléčnou kaši do MM, jestli se ti daří odsávat, aby měl nějakou obilninu. Jinak syn do roka jídlu taky moc nedal, měl hlavně MM a pohoda, nic se nestalo, senzitivní perioda asi u nás přišla později.
Syn od kamarádky byl do roka kojený z 99 procent, protože nic nechtěl, a pak se to taky zlomilo. Ona to neřešila, říkala, že do roka se má dítě s jídlem seznamovat (pravda, že jsou to PŘÍkrmy). A normálně prospíval a je zdravý.
Jinak já jsem taky zastánce toho zbytečně do dítěte necpat potenciálně alergitující KM, když je dost domácích zásob :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
19.9.12 16:42

Tak náš má jídelníček takový:
ráno kojení
dopoledne svačina(jogurt bílý teď má průjem tak dávám místo toho ovoce a přemýšlím jestli to nemá z toho jogurtu, jestli ho ještě nedám později) + kojení
oběd masozelenina
odpolední svačina kojení + ovoce nebo přesnídavka
večer rýžová kaše nemléčná + kojení
Náš malý má 9 měsíců, akorát se teď jídlo rapidně zhoršilo se zubama, doposud jedl skvěle :?, teď chce nejradši kojení a jinak všeho od trochu, nejvíc mě štve oběd, ten vždycky snědl s nadšením a teď dvě lžičky a nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
19.9.12 18:00

No my kupovaný příkrmy máme proto, že malá mi domácí bojkotovala, když je začla brát trochu na milost, tak zas nemam kde pořádně nakupovat zeleninu, u nás je to hnus a musela bych dojíždět a kupovat.. :-( Nad kaší jsem taky přemýšlela, ale bojím se, aby malá nebyla,,zabetonovaná" :-) A banánu zas že nadýmá, měly jsme s bříškem hrozný problémy, tak mam teď ze všeho strach.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.9.12 19:34

@saiiimona tak když máš strach, tak zkus dát jenom trošku a uvidíte ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.9.12 18:38

Ahoj,
moje malá má 8,5m a papká ráno a v poledne mlíčko, k obědu maso se zeleninou, odpo přesnídávku z ovoce (dělám doma) a večer kaši od Nestlé, páč domácí mi prostě nejí :-( Ale chce to zkoušet, co mi třeba jeden den nejí, po tom se další den může utlouct, někdy nechce nic a teď má rýmu a včera nejedla nic, byla jsem ráda, že aspoň pila mlíčko. Ale s ovocem má pořád problém, bojujem, i když je povařené.

Zkus jí dát nejprve kaši, co se dělá z kojeneckého mléka, to by jí mohlo chutnat, třeba jí to ovoce prostě nejede, jako naší princezně :-) Chce to čas. A místo kupovaných skleniček zkus vařit i obědy, některým kupované prostě nejedou, jak píše Gladys…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
20.9.12 18:52

Moc děkuju za rady, nám právě nejedou domácí, ale zkoušíme zkoušíme, dneska jsem zkusila rozmačkat banán a nic.. Málem se poblindila, když to vzala do pusinky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
20.9.12 19:00

Musíš zkoušet a zkoušet. někde jsem četla, že některým dětem je třeba podat nějaký pokrm až 17krát, než ho přijmou… časem všechno přijde, je to pro mimi nové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
4.11.12 19:35

@atominnka jak si dávala plátkový sýr?

a když jste dělaly br. pyré dávaly jste i kravské mléko? a co to máslo? taky je z mléka kravského… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.11.12 20:57

@martysss namazala jsem kousek chlaba s máslem(jen maličko) a na to sýr, nakrájela jsem na pidi kousíčky a dávala…
Do krupičné kaše, bramborové kaše jsem dávala kravské mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
4.11.12 21:01

Hned zítra vyzkouším, už se těším konečně změna. A neměla po tom průjem?
co ještě dávat? docházejí mi nápady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.11.12 21:06

@martysss Neměla :-) Dávala jsem bílý jogurt, bud samotnynebo s bananem treba. Nekdy měla roznahnany ¨banan¨, to taky jedla. Najemnou nastrouhaná mrkev s jablíčkem, do toho piškot. Já vůbec nevím, už je to nějak dávno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí