Dýňová přesnídávka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dýňová přesnídávka
Děláte někdo dýňovou přesnídávku? dostala jsem oooobrovskou dýni, tak přemýšlím, co s ní. kompotu mám ještě dost z loňska. díky za tipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@mimma.on to chci taky zkusit. napadlo mě, že dýně je docela bez chuti, jestli tam nemám přidat nějakou ovocnou tresť nebo něco… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám doma hokaido a přemýšlím co s ní
je malá, tak toho moc nebude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z dýně je výborná polívka. jen ji osmahnu na oliv. oleji, zaleju trochou vody, povařim, pak osolim, lehce opepřim (nemusí se) a rozmixuju, myslim, že pro dítě je to docela fajn
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme z dýně dělali polévku, perník (co se dělá z cukety, tak jsme cuketu nahradili dýní), marmeládu, taky jí dávám do bramborové kaše (1/3 dýně a zbytek brambor, taky jí dávám do leča nebo zapékám s čímkoliv). Máme samé skoro 20tikilové. Takže rodávám a vařím a leze mi to už i ušima. Našli jsme recept na džus, tak ho chceme zkusit.
Jinak bych z dýně dělala jakýkoliv masozeleninový nebo zeleninový příkrm. Na sladko by šla určitě namíchat s nějakým ovocem.
Marmeláda nám moc nechutnala, ale měli jsme špatný recept. A rčitě lidi dýni zavařují jako ananasový kompot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucie1980 píše:
@paola white jako na oběd? to jsem ještě nezkoušela
jj na oběd. s bramborem, s masem, s pohankou, s jáhly… prcek jí má rád
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila jsem hokaido a nakrajela jsem ji do mrazaku, pouzivam ji pro dceru na prikrmy, s bramborem, masem a mrkvi. Je to jedno z nejoblibenejsich jidel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucie1980 píše:
A myslíte, že se dá dýně zamrazit?
dá. já jí teda mám uvařenou a rozmixovanou v mrazáku aby zabírala méně místa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucie1980 píše:
@PetulinaP byla jsi rychlejší
Staci pokrajet na vetsi kusy, oloupat a zmrazit…na chuti ji to vubec nezmeni a aspon mam jistotu ze vydrzi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, není to teda odpověď na dotaz, ale já jsem loni malé dávala dýni do příkrmů témeř denně. Používala jsem muškátovou, je moc dobrá. Buď do masozeleninového příkrmu, nebo třeba s jablkem a banánem (vařenou na páře). Dělala jsem i přesnidávku. Bojovali jsme spíš s tužší stolicí a dýně je na tohle skvělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit