5měsíční miminko nechce příkrmy

Anonymní
5.3.25 16:37

Příkrmy, nechce..

Ahoj, malému bude 5 měsíců. Od 4 měsíce jsme začali s příkrmy, ale malý mě to bojkotuje. Zkoušela jsem kupované skleničky - mrkev, dýně, mrkev a brambor, hrášek.. nechtěl, pár lžiček spolknul, ale jinak nic. Zkusila jsem tedy uvařit. Udelala jsem mrkev a brambor, naředila trochou jeho mléka a stejne nic. Ksichtí se a nechce.. dnes jsem zkusila jablíčko a mrkev, že to bude třeba sladší.. stejně nechce 😫
Nevím jak ho přimět k tomu aby si dal..
Se lžičkou ani polykáním nemá problém..dostává BabyCalm na lžičce a vždy hezky spolkne.
Myslíte, že se to zlomí? Mam zkoušet dál nebo chvíli pauza?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
5.3.25 16:42

Možná je to brzo. Nechala bych to být a zkusila v půl roce. Do roka má ochutnávat, nemusí spořádat celou skleničku na posezení. Takže těch pár lžiček je podle mě přípustných a dostačujících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
5.3.25 16:42
@Anonymní píše: Více

Je dost času, je maličký. Syn dostal první příkrm, až mel tak 5,5 měsíce. Pár lžiček, dva dny jedno jídlo, pak 2 dny jen kojení. Někdy si dal více, někdy méně. Nelámej to hlavně přes koleno, občas nabídni a počkej pár dní, pak zase zkus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.3.25 16:48

Hlavně se prosím tě uklidní a nezkoušej páté přes deváté, jen aby to dítě proboha jedlo příkrm. Oni hlady fakt neumře. Mladší dítě dali od všeho tak 3 lžičky do 10 měsíců, do té doby byla z 90% kojena.
Dětem se navíc jídla musí předkládat opakovane, aby přijaly něco noveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
5.3.25 16:50
@Svistice píše: Více

Nevím, proč cpe všechno možné 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
5.3.25 16:53

Zlomí se to, vnučka taky nechtěla nic, plivala to nebo ani neotevřela pusu. Vypadalo to, že bude nejmín do roka jen na mlíku. A ted má rok a jak vidí někoho klapnout pusou, tak chce taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
5.3.25 17:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 17:09
@Dahlia0409 píše: Více

3 dny jsem vždy u jednoho druhu tak jak se píše na internetu, tak nevim co podle vás cpu

• Citovat
  • Upravit
42009
5.3.25 17:13

Pár lžiček v pohodě stačí. Je ještě maličký. Dcera byla v té době pouze na mléce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
5.3.25 17:15

Že toho píšeš hrozně moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
5.3.25 17:16

Prostě třeba týden nedávej nic a pak zase zkus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 17:18

Je to brzy, obě dcery začínaly s příkrmy v šesti měsících, od 8.měsíce jedly kousky a postupně plnohodnotnou stravu. První se kojila přes dva roky, druhá se už kojí rok a půl. Ovoce jsem dávala až později jako svačinky, určitě ne místo oběda…kojím na vyžádání.

• Citovat
  • Upravit
14698
5.3.25 17:33

Moc to hrotíš. Nechápu proč. Moje první dcera měla příkrmy až od 6,5 měsíce (v jejích 6 měsících jsme byli mimo domov, tak jsem s příkrmy nechtěla začínat tam). Jedla ochotně. Ale kdyby ne, tak bych to brala úplně v pohodě. Prostě nechce, tak týden dva počkám a uvidím. Když zase nebude chtít, tak zase počkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
5.3.25 17:41

Kašli na nucení. Spousta děti začíná až po 6. měsíci. Zjevně není připravený, zbytecne trápíš jeho i sebe. Zabal to a zkus za par týdnů. Hlavně sleduj, jestli jevi zájem o jídlo, a když jo, tak pár lžiček je naprosto dostačující. Když ne, tak prostě počkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
5.3.25 17:55

Tak mu to prostě necpi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...