Příkrmy u nedonošených – kdy začít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prikrmy u nedonosenych
ahoj, malemu jsou 4 mesice (2,5 mesicu korigovane), zajimalo by me, kdy se zacina s prikrmy u nedonosenych deti..kazdy mi rika neco jineho..moje detska doktorka rika, ze se u prikrmu nepocita korigovany vek, ale ten normalni a doktorka na gastroeneroologii zase rika ze mam zacit az od 6. mesice korigovane
rozumnejsi se mi zda to co rika pani doktorka z gastroen. ale nevim, jestli malej vydrzi tak dlouho jen s UM, je to dost jedlik, nekdy vypije najednou i pres 300 ml
tak bych rada vedela, jak to delate vy, co mate nedonosene deticky, nebo jak to planujete udelat
dik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
obecně platí ,že plně kojené děti začínají s příkrmem v 6měs. a děti na UM k ukončenému 4 měsíci .U dětí nedonošených (zvlášt pokud byli opravdu třeba pod 30tt se počítá korigovaný věk).Takže bych začala nejdřív ve 4 ukončeném měsíci korigovaného věku .
My (25+6tt) jsme tedy začínali dříve(necelé 2 měs.korigovaného věku ),nicméně nedobrovolně kvůli rotavirům .
ty jo najednou 300ml a jak mu potom je ? to si neumím představit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No potom mu je docela dobre
on se narodil 34tt a mel 3,4 kg takze byl hodne velkej a fakt dobre papal vzdycky no..ted ma 2,5 korigovane a uz ma 8,2 kg
proste hodne ji snad se to casem nejak zastavi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak to jo vypadá to na malýho obříka ,kdoví kolik by měl kdybys ho donosila přes 4 kg určitě,Tak to nedivím ,že vám doktorka cpe příkry už ted .A zároven si neumím představit ,že byste vydrželi na mlíku až do 6 měs korigovaně .
Asi bych zvolila tu zlatou střední cestu ukončeného 4 měsíce +tedy třeba trochu mrkve nebo banánu .Banán se dává dětičkám kolikrát i na JIP pokud mají problémy se zažíváním a střevy(dozvěděla jsem se to na RHB,když jsem si stěžovala ,že mi do malýho ládovali tu mrkev (to mu bylo 6měs nekorigovaně ,ale necelý dva měsíce korigované) .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo kdyz byl malej v nemocnic, tak sestricky s nim taky delaly veci, ktery se mi nelibili, ale nedalo se tomu zabranit
nejspis kvuli nim ani nekojim ale co se da delat no
s tema prikrmama to asi udelam tak jak rikas..zni mi to nejrozumneji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit