Jídelníček 5-6 měsíčního mimča
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček 5-6 měsíčního mimča
mamči potřebovala bych vědět,co a kolik vám sní a vypijou vaše zlatíčka…at toho našeho pučmelouna nepřekrmuju…
1.kolik vám je přesně a kdy jste začali s příkrmy?
2.co a jaké množství a cca v kolik hodin papáte?(i v noci pokud se budí)
3.kdy chodíte spinkat ?
jedná se mi prosím o nekojené děti,abych vědfěla množství mlíčka co vypijou za celý den…moc děkuji za odpovědi,mám v tom zmatek jak jsem začala s příkrmy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky! Malé je 5 měsíců a týden - viz metřík. Jídelníček zatím testujeme - teprve jsme začali s příkrmy, ale zatím vypadá spokojeně…
- 9:00 : 210ml vody + 7 odměrek Hami 1
- 12:00 : půl skleničky zeleniny + cca 80ml čaje
- 15:00 : 210ml vody + 7 odměrek Hami 1
- 18:00 : půl skleničky přesnídávky + cca 80 ml čaje
- 20:00 : 150 ml vody + 40g rýžovomléčné kaše
Spát chodí po 20. hodině po posledním jídle a budí se až ráno nejdříve v půl 9 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. 6,5m a začli jsme od uk 4.m
2. Cca: 7h ráno- 230ml pokrač.mlíka
10h- ovopřesnídávka samotná nebo smíchaná s jogurtem, ale ne plná dávka, aby měla hlad na oběd
12h- masozelenina 150-200g
15h- buď 230mlíka nebo ovopř/ovopř+jogurt
18h- kaše nebo mlíčko s kaší(Hami tuším) nebo ovopř+jogurt
20h- cca 200mlíka zahuštěný trochou kaše °jenom k tomu ovopř.+jogurt- jasně, že to nemá 3× denně, ale když třeba nechá dopo, dostane odpo, je to různě.
3. spinkat chodí hned po nakrmení kolem té osmé, často vytuhává u flašky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pardon, ještě samozřejmě do ní cpu horem dolem pití
Vypije jak kdy, ještě před týdnem dala denně 150ml, teď najednou kolem 80ml.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucyus12 píše:
Ahojky! Malé je 5 měsíců a týden - viz metřík. Jídelníček zatím testujeme - teprve jsme začali s příkrmy, ale zatím vypadá spokojeně…
Spát chodí po 20. hodině po posledním jídle a budí se až ráno nejdříve v půl 9
ježíší ty máš štěstí že ti tak spinká..no já si taky nemůžu stěžovat,chodíme spát koelm 20.30 a budil se mi na mliko kolem 5-6h..ale tedka poslední dny se budí často a chce kolem 4h jíst…ještě se zeptám..ty jsi začala se zeleninou i ovocem najednou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:ti taky spinká až do 7h…jak to děláte holky…u nás kaše neprošla,on sice sní všechno,ale po kaši mácelou noc bolení břicha
1. 6,5m a začli jsme od uk 4.m
2. Cca: 7h ráno- 230ml pokrač.mlíka
10h- ovopřesnídávka samotná nebo smíchaná s jogurtem, ale ne plná dávka, aby měla hlad na oběd
12h- masozelenina 150-200g
15h- buď 230mlíka nebo ovopř/ovopř+jogurt
18h- kaše nebo mlíčko s kaší(Hami tuším) nebo ovopř+jogurt
20h- cca 200mlíka zahuštěný trochou kaše °jenom k tomu ovopř.+jogurt- jasně, že to nemá 3× denně, ale když třeba nechá dopo, dostane odpo, je to různě.
3. spinkat chodí hned po nakrmení kolem té osmé, často vytuhává u flašky.
tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Leushko- kdybys viděla, jak jsem nejdřív s kaší experimentovala
Taky to nebylo jednoduchý, když jsem jí dala těsně před spanim, usla u toho a nenapila se a budila se během noci žízní. Když jsem jí dala moc brzo, měla na noc v žaludku jenom mlíko a to jí tolik nezasytilo
Nejde jen tak říct já to mám tak a tak a tobě to bude fungovat stejně, nebude. Musíš vyzkoušet. Kaši můžeš dávat klidně ráno, nikde není psáno, že musí být zásadně večer. A někdo jí nedává vůbec nebo až třeba v 9m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
leushka píše:Lucyus12 píše:ježíší ty máš štěstí že ti tak spinká..no já si taky nemůžu stěžovat,chodíme spát koelm 20.30 a budil se mi na mliko kolem 5-6h..ale tedka poslední dny se budí často a chce kolem 4h jíst…ještě se zeptám..ty jsi začala se zeleninou i ovocem najednou?
Spát chodí po 20. hodině po posledním jídle a budí se až ráno nejdříve v půl 9
Začali jsme v pondělí - takže po, út, st byla jen zelenina a místo přesnídávky UM a včera a dnes už je místo UM přesnídávka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odpověď na otázku, mateřské mlíko ![]()
Já kojila plně do 8 měsíců
je to pohodlné a praktické a levné,,,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kunhuta píše:
Odpověď na otázku, mateřské mlíkoJá kojila plně do 8 měsíců
No jéje, kdyby mi z těch věcí na hrudníku něco teklo, taky to řešim později ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kunhuta píše:
tak proto jsem dala taky dovětek jedná se mi o nekojené děti,víš…můj malý(ted spíš velký páč je tlustoch)byl narozený skoro měsíc předčansně a protože měl problémy s dýcháním tak jsem moc nemohla kojit,neudýchal by to …a i přes veškerou snahu a odstřikávání dokolečka mi to bohužel nevyšlo…někdo holt nemá takové štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kunhuta píše:
Rada nad zlato
Dobrovolně bych se taky kojení nevzdala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj tak my nepatříme ani mezi jdelíky ani mezi spáče ![]()
9 - ovocná přenidávka + jogurt (1/2 malé sk./1/4 jog.)
11 - 90 Nutrilon HA2
14 - 3/4 malé skleničky zeleniny, někdy zele + maso
17 - 100 Nutrilon HA2
19 - vařené ovoce - půl skleničky
21 - 100 Nutrilon HA2
23 - jde spát a vypije 120 HA2
někdy se probudí už ve 2 (90 nutrilonu), pak v 5 (90). A někdy se budí jen jednou a to až ve 4 (90)
Když si to tak čtu tak malá vypije hodně málo mlíčka… ale co stím?? Kaše u nás neprošla.. kroutila se celou noc, zkoušela sjem to různě a nakonec ji vyhodila. Jo a tyk mi dlouho nechtěla jíst vařené věci, jen kupované…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muchitos píše:
Ahoj tak my nepatříme ani mezi jdelíky ani mezi spáče
9 - ovocná přenidávka + jogurt (1/2 malé sk./1/4 jog.)
11 - 90 Nutrilon HA2
14 - 3/4 malé skleničky zeleniny, někdy zele + maso
17 - 100 Nutrilon HA2
19 - vařené ovoce - půl skleničky
21 - 100 Nutrilon HA2
23 - jde spát a vypije 120 HA2někdy se probudí už ve 2 (90 nutrilonu), pak v 5 (90). A někdy se budí jen jednou a to až ve 4 (90)
Když si to tak čtu tak malá vypije hodně málo mlíčka… ale co stím?? Kaše u nás neprošla.. kroutila se celou noc, zkoušela sjem to různě a nakonec ji vyhodila. Jo a tyk mi dlouho nechtěla jíst vařené věci, jen kupované…
tak s tou kaší je to jak u nás..taky jsem to zkoušela víckrát a různě…na lžičku,do flašky,na noc,odpoledne…a celou noc proskuči a prokroutí…jinak ale co třeba kdybys dávala trošku větší dávky mlíčka a méně častěji?? v noci by se třeba budila až k ránu…no nevím,sama tápu,ale ten náš tlustoch vypije a sní co mu dáš a minimum je 150ml…přes den dávám 180ml a celkově má jídlo jen 5×..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá prostě víc nevypije… můžu jí nedat třeba 4-5 hodin na jíst.. a stejně vypije jen 110 max…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit