Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky ![]()
Nebudete věřit, co ta naše princezna vyvádí. Na světě je třetí týden a já se nestačím divit. Jsem vykulená prvorodička, to jo, pořád pozoruju, co novýho se naučila (i když vím, že tak malý mimi toho vážně moc neumí
) i mudra nám řekla, že to vypadá, že bude malá pořádně čilá, ale tohle??!!
Před dvěma dny jsme ji položili na postel a taťka se nad ní skláněl a něco jí vykládal. Ona šermovaala ručičkama a najednou mu sundala brejle. Hmm, co no, náhoda. Za chvíli mu je čmajzla znova a narvala si je do pusy
Jo, to je ten uchopovací reflex, dobrý,ale dneska v noci mě vyděsila. Ve tři papala, pak vklidu usnula a najednou mě vzbudí řev, jak když vražděj prase. Vyletím, koukám do postýlky a malá přetočená na bříšku, „hubu“ narvanou v rohu na mantinelu a funí do něj a zavinovačka odkopnutá na opačným konci postýlky. To abych jí přivazovala
![]()
Je tohle normální, nebo se mám bát, že mi za měsíc začne běhat?
![]()
Jak „akční“ jsou nebo byla vaše miminka v novorozeneckém věku?? ![]()
ahoj,
no vidíš, hold některá mimi jsou dopředu. třeba Ti za měsíc už bude jít chtít do práce
![]()
Ahoj hele nedělej si s tím starosti, každé dítě je jiné. Já mám dva syny. Jiřík už chodí do 1.třídy a Tobíkovi je měsíc. Jiříček byl od začátku něco podobného co tvoje malá, už si teda fakt nepamatuju kdy se začal přetáčet, ale bylo to brzo, stejně tak se rychle naučil sedět a jak se naučil chodit (období lezení nějak přeskočil .to si fakt nepamatuju
), tak nechtěl kočár ani vidět a to mu bylo 8.měsíců !!! – taky do dneška je trochu divočejší ![]()
Takže zatim co většina dětí se vozí v kočárku cca do 3.let, tak my už od jeho 8.měsíců chodili všude pěšky popř.když to byla delší vzdálenost autem ..kočár prostě letěl na půdu ..-je sice pravda, že nám to trvalo dýl, ale my sme malý město - všude sme došli a Jiřík spokojenej ![]()
ted´sme zvědavý na Tobíčka, zda to bude to samý .zatim vypadá že bude snad trošku klidnější …i když ted´je mu 5 tejdnů -už krásně drží hlavičku je-li na bříšku a prohýbá se v zádech tak, že jen tak tak se otočit a kdybych ho při krkání pořádně nedržela, tak mi vyskočí ![]()
A nespala ti náhodou na boku?Nechce se mi věřit, že se takhle malé miminko zvládne přetočit, tam se zapojuje dost svalů, navíc by asi musela umět obstojně pást koníčky ![]()
Malej se přetočil ve 2,5 měsících a i to bylo hodně brzo…Jinak vše dělal fakt brzo, vždy tak 2 měsíce předtím, než by „správně měl“, ale postupně se to srovnalo se stejně narozenýma miminkama, dnes v půl roce jsou už mezi nima minimální rozdíly…
No tak to je šikovná, náš malej zatím umí jen chvilku držet hlavičku a to jsou mu dva měsíce. ![]()
Jo, kdybych neměla svoje dítě, nevěřím tomu že může být mimino tak akční
.
Jestli to přetočení nebyla fakt náhoda, tak třeba rychlík bude.
Jára v měsíci skvěle pásl koníky, ve dvou se začal přetáčet,po 3 měs se plazi a trénoval na kolínkách,s podepřenýma rukama se na ty nožky i jako postavil, záhy lezl po 4 a sednul si sám a v rovných 5měs se postavil v postýlce. Pak už to popocházení šlo rychle a pustil se v 8mi měs.
tý jo, až se mi chce skoro brečet jakej to byl bobíšek malej
To mu bylo 5 měs. ![]()
http://img3.rajce.idnes.cz/…P6220204.JPG
a akční je dodneška
.
a pak tě čekaj takový infarktový situace
8měs
andela píše:
a pak tě čekaj takový infarktový situace![]()
8měs
To je teda pěknej nezmar:-)))
Teda andělko, to je šikulka
My máme doma peciválka
Když je na bříšku tak chvilku drží hlavičku, pak lehne, a začne řvát ![]()
andela píše:
Jo, kdybych neměla svoje dítě, nevěřím tomu že může být mimino tak akční.
Jestli to přetočení nebyla fakt náhoda, tak třeba rychlík bude.
Jára v měsíci skvěle pásl koníky, ve dvou se začal přetáčet,po 3 měs se plazi a trénoval na kolínkách,s podepřenýma rukama se na ty nožky i jako postavil, záhy lezl po 4 a sednul si sám a v rovných 5měs se postavil v postýlce. Pak už to popocházení šlo rychle a pustil se v 8mi měs.tý jo, až se mi chce skoro brečet jakej to byl bobíšek malej
a akční je dodneškaTo mu bylo 5 měs.
http://img3.rajce.idnes.cz/…P6220204.JPG.
No jo, ale dle zakladatelky přeci už ve 3 týdnech leze, jak jinak by se dostala až na kraj postýlky
A ještě si odkopat ve 3 týdnech zavinovačku? No já nevím, kdyby ve 2 měsících, ale ve třech týdnech ![]()
Opravdu máte akční miminko.
Naší malé je 4,5 týdne… ale taky je nějak ve vývoji vpředu ve srovnáním s prvorozeným Kubíkem. Za poslední týden se naučila šermovat ručičkama, nožičkama (to je asi normální), ale skvěle pase koně, drží hlavičku a na konících se dokáže na chvilku udržet na vzepřených ručičkách.. tohle dělal prvorozený až o měsíc později.. ![]()
Jo jo, ten náš mladší už se taky občas odkope a krásně pase koníky (je mu 5 a půl tejdne ![]()
Hlavně to chce pevný nervy …jelikož jestli je malá opravdu tak akční, tak tě čekaj infarktový stavy ![]()
já dodnes nezapomenu, jak sme byli s Jiříkem tehdy v mateřskym centru - všechny děti si hrály na zemi a Jiřík vylezl po žebřinách až ke stropu a v pohodě slezl dolů - já už sem věděla co čekat a věděla že fakt nespadne - jen kdo to nezná tak je pak trochu v šoku, no ![]()
hofka píše:andela píše:To je teda pěknej nezmar:-)))
a pak tě čekaj takový infarktový situace![]()
8měs
to jo, dobrá fotka ![]()
no no, ona nepsala že lezla
, jen že byla hlavou v rohu postýlky. Tož předpokládám že jak se mrskala tak je možný že se odsunula a přetočila. Já na tom nevidim nic divnýho
.
OT - maminky peciválků, hlavně si neřikejte že je vaše dítko pozadu nebo tak. Ani nevíte co já bych dala za to kdyby byl i ten můj rarach pecivál. Jak jsem záviděla maminkám které půlroční dítko položili na zem a za hodinu ho tam našli, a já musela jájovi furt asistovat a mít voči i na zadku. Vono zas není co „závidět“
. ![]()