Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám 4 denní miminko a před chvílí jsem zjistila, že mi z prsu vysosal skoro 70ml naráz
![]()
Myslela jsem, že teda bude akorát dobře spinkat, ale vím, že je to na tak malé mimi moc a teď se mi tu šponuje.
Po kojení kadil krásně.
Nemůže se mu z tak velkého množství nic stát? Před touto dávkou vypil cca 20ml zhruba dvě hodiyn zpět.
Díky moc za rady.
Nemůže
. Miminko si z prsa vezme kolik potřebuje. Teď mu je jistě už dobře a spinká. Tak klid a užívej si krásnou neděli. Věř, že z kojení se mu vážně nic nestane
![]()
Přesně tak, on si vezme, kolik potřebuje. Buď v klidu a buď ráda, že ti tak krásně pije a nemusíš s kojením zatím bojovat, jako to bylo u nás ![]()
Ahoj holky, díky. No já s kojením taky bojovala. Z porodky nás pouštěli na Nutrilonu, ale jak jsem přišla domů, najednou se mi spustilo mlíko a ještě jsem mu ho vůbec nedala, takže plně kojíme. ![]()
Já jen že vypil fakt moc a pak se strašně kroutil, tak jsem měla strach, jestli by mu z toho něco nebylo ![]()
Holt první dítě a člověk je ze všeho vyklepanej jak startka ![]()
Mějte se!
predpokladam, ze ho vazis pred a po kojeni, ja bych se na to vykaslala, pokud je s pokojeny, nehubne, tak nema cenu se timhle zatezovat a zjistovat jestli vypil o 10 ml vic nebo min nez uvadi tabulky.
Sam si veme kolik potrebuje, uzivej si mimco
![]()
ahoj, pokud by to pro něho bylo moc mlíčka, tak si to bříško samo zreguluje tak, že přebytek vyblindí.
Na vážení bych se taky vykašlala. první týden z porodnice jsem probrečela, že nám nejde kojit, že malou musím budit a že nechce jíst a že u toho taky brečí. poslední noc jsem zaspala a emma chrupčila 7 hodin vkuse bez jídla, tak jsem ji vzbudila a málem se složila, že ještě nechce pít a že mi umře hlady.
Ten den jsme měli jít k dr. na převážení. Dopadlo to tak, že malá za 7 dní přibrala 440g. Takže jsem ji vlastně nutila se přežírat.
Doktorka mi vysvětlila, že teď už budit nemusím, že nezáleží na tom, že nekojím 8× denně a že malá prospívá a právě říkala i o tom blindění, že je to cvalda, takže si kolikrát vytáhne víc než potřebuje, tak pak zbytek vyblindí.
Od té doby je nám oběma skvěle. Bere si kolik potřebuje a kdy potřebuje.
Já měla stejnou zkušenost, malej ze začátku bumbal 70 - 90ml… doktor mi řekl že se přejídá, ale hodně toho vyblinkal… tělíčko si s tím poradí a nic se mu určitě nestane.. neboj..