Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Mám dvou měsíční holčičku, porod proběhl bez komplikací - 50cm, 2970g. Od narození je velice neklidná, lépe řečeno když se mi ji zrovna nepodaří uspat po třeba hodinovém houpání, tak pláče. Po chvíli je to řev a tak by vydržela celé hodiny…nevím si s tím rady. Prospívá dobře, má 4,80kg. Na chirurgii nám řekli, že se jí špatně kaká a musím jí dělat dilaktaci konečníku. Na prdíky dávám baby-calm a laktobacílky. A co mě trápí nejvíc-poslední dobou pláče při jídle. Nemohu kojit, dávám Bebu sensitive. Jenže malá se po chvíli začne při jídle kroutit a plakat a mléko nechce. Divné na tom je, že když ji místo mléka dám napít čaje tak pije s chutí. Tak hned prohodím s lahví mléka a je opět oheň na střeše. Nemůže být třeba na mléko alergická?? Jinak v noci celkem dobře spí, den propláče a pořád heká, ani v kočárku nespí a pláče. Máte někdo podobnou zkušenost? Jsem zoufalá..Děkuji za radu
Ahoj, to jsem ráda, že píšeš, malej mi takhle vyvádí ráno a večer. Tak třeba někdo něco poradí. Neboj nejsi v tom sama.
Máme kluka 2.5 měsíce, taky vyváděl a kroutil se i v noci. Pomohlo zavinování. Z počátku mi ho bylo líto, že se nemůže ani pohnout, ale hodně se zklidil a spí i celou noc!
Přes den ho tedy nezavinuji, ale někdy to doporučují i na jídlo. Jestli můžu poradit, tak dobrá je zavinovačka Kiddopotamus (přitahne i ruce k tělíčku), je sice dražší, ale ta největší se asi až do 10-ti kil, takže ji užije. ![]()
Syn mi prořval prvních 7 týdnů,spal jen po chvilkách a jen na rukách.Nás spasil šátek a na noc zavinování dle Dr karpa.Pak jak by utlo a je to to nejhodnější mimi na světě. ![]()
Ahoj, řeším úplně to stejné, už jsem dva měsíce nespala v noci vůbec nespí a po jídle se šíleně vzteká a trvá dvě hod než usne a někdy ani to ne. Už fakt nemůžu a taky nevím, co s tím. Kojit se nechce, šíleně řve u toho a to předtím nedělal.
no u nás je to právě obráceně, do 7 týdnů zlatíčko, a pak jak kdyby ho někdo vyměnil a pořád se vzteká, ale nic ho podle mě nebolí. Trvá to zatím týden, tak uvidím jestli se to zase zlepší, ale je mi to záhadou, proč tak najednou.
xxpetko, koukám, že u vás se to taky nelepší, asi si se zlatíčkama ještě užijeme
Jo a zavinování u nás už nefunguje, to se vzteká, že nemá ručičky venku a pořád je vytahuje.
a nějaký odkaz na to zavinování? to nemůžu najít a ta zavinovačka Kiddopotamus se dá sehnat kde? to na netu neprodávají nebo špatně hledám?
xxpetka píše:
Ahoj, řeším úplně to stejné, už jsem dva měsíce nespala v noci vůbec nespí a po jídle se šíleně vzteká a trvá dvě hod než usne a někdy ani to ne. Už fakt nemůžu a taky nevím, co s tím. Kojit se nechce, šíleně řve u toho a to předtím nedělal.
Asi mu to míň teče,tak to dělá proto.CHce to klid,ale vím,že je to těžké.My kvůli toho řevu kojení vzdali.Už jsem nemohla dál.S prsa nepil od 2 týdnů,prostě raději umřít hladem,než se napít.Když se mlíko spustilo,tak otevřel pusu aby mu mohl vytéct a nemusel ho polykat
Tak dostával asi 4 týdnů mm přez stříkačku a pořád jsem ho přikládala,ale ne a ne.Pak jsem se na střikajdu vykašlala a dostával mm z láhve.Jenomže mlíka ubýválo z těch nervů a nevyspání.Doma ještě jedno dítě.Děs běs.Po dvou m jsem s tím praštila.Držím palečky,at to u vás dobře dopadne.Psychika dělá své a když prcek pořád řve tak je těžko být v klidu
Co tak zkusit prsa nahřát před kojením,aby to líp teklo?Mě se pak z těch nervů uplně zablokoval spouštěcí reflex a mlíko se mi spustilo třeba až po 10 m a to jen trošku.Hrůůůza.
Laskecka píše:
no u nás je to právě obráceně, do 7 týdnů zlatíčko, a pak jak kdyby ho někdo vyměnil a pořád se vzteká, ale nic ho podle mě nebolí. Trvá to zatím týden, tak uvidím jestli se to zase zlepší, ale je mi to záhadou, proč tak najednou.xxpetko, koukám, že u vás se to taky nelepší, asi si se zlatíčkama ještě užijeme
Jo a zavinování u nás už nefunguje, to se vzteká, že nemá ručičky venku a pořád je vytahuje.
Ahoj
no fakt já už nemůžu, nechápu už co mám dělat a nejlepší je že před cizíma se tak předvádí, že je nejhodnější na světě a nikdo mi to nevěří.
Já balila normálně do větší plíny,potom do takové pružné osušky.Ve třech m jsem přestala balit,protože byl do sekundy z toho venku.Ale spí celou noc i tak.
Katka86 píše:xxpetka píše:Asi mu to míň teče,tak to dělá proto.CHce to klid,ale vím,že je to těžké.My kvůli toho řevu kojení vzdali.Už jsem nemohla dál.S prsa nepil od 2 týdnů,prostě raději umřít hladem,než se napít.Když se mlíko spustilo,tak otevřel pusu aby mu mohl vytéct a nemusel ho polykat
Ahoj, řeším úplně to stejné, už jsem dva měsíce nespala v noci vůbec nespí a po jídle se šíleně vzteká a trvá dvě hod než usne a někdy ani to ne. Už fakt nemůžu a taky nevím, co s tím. Kojit se nechce, šíleně řve u toho a to předtím nedělal.![]()
Tak dostával asi 4 týdnů mm přez stříkačku a pořád jsem ho přikládala,ale ne a ne.Pak jsem se na střikajdu vykašlala a dostával mm z láhve.Jenomže mlíka ubýválo z těch nervů a nevyspání.Doma ještě jedno dítě.Děs běs.Po dvou m jsem s tím praštila.Držím palečky,at to u vás dobře dopadne.Psychika dělá své a když prcek pořád řve tak je těžko být v klidu
Co tak zkusit prsa nahřát před kojením,aby to líp teklo?Mě se pak z těch nervů uplně zablokoval spouštěcí reflex a mlíko se mi spustilo třeba až po 10 m a to jen trošku.Hrůůůza.
Nahřívat jsem zkoušela je to lepší ale jen o pár minut. Přesně tak, mám taky nervy a mlíko se mi zdá, že už moc není. Fakt nevím, co dál. Taky si myslím, že si zvykl na láhev a teče mu to lépe. Už zase zuří, tj maso ![]()
Katka86 píše:
Já balila normálně do větší plíny,potom do takové pružné osušky.Ve třech m jsem přestala balit,protože byl do sekundy z toho venku.Ale spí celou noc i tak.
xxpetka píše:Katka86 píše:Nahřívat jsem zkoušela je to lepší ale jen o pár minut. Přesně tak, mám taky nervy a mlíko se mi zdá, že už moc není. Fakt nevím, co dál. Taky si myslím, že si zvykl na láhev a teče mu to lépe. Už zase zuří, tj masoxxpetka píše:Asi mu to míň teče,tak to dělá proto.CHce to klid,ale vím,že je to těžké.My kvůli toho řevu kojení vzdali.Už jsem nemohla dál.S prsa nepil od 2 týdnů,prostě raději umřít hladem,než se napít.Když se mlíko spustilo,tak otevřel pusu aby mu mohl vytéct a nemusel ho polykat
Ahoj, řeším úplně to stejné, už jsem dva měsíce nespala v noci vůbec nespí a po jídle se šíleně vzteká a trvá dvě hod než usne a někdy ani to ne. Už fakt nemůžu a taky nevím, co s tím. Kojit se nechce, šíleně řve u toho a to předtím nedělal.![]()
Ono kdo takovou situaci neprošel nepochopí jaká je to zoufalost a ta únava.Opravdu až po tomhle jsem pochopila,proč některé maminky vzdají kojení a dají raději um.
Mě to nahřivání už potom taky nepomáhalo,lila jsem do sebe teplé napoje,cpala homeopatika na podporu kojení,ale nervy vzaly za své.Moooc jsem chtěla kojit,ale už to bylo neunosné.Jenom jsem brečela,prcek řval taky,peklo.