Neklid kojence

2
23.4.11 07:33

Neklid kojence

Prosím o radu. Mám dvou měsíční holčičku, porod proběhl bez komplikací - 50cm, 2970g. Od narození je velice neklidná, lépe řečeno když se mi ji zrovna nepodaří uspat po třeba hodinovém houpání, tak pláče. Po chvíli je to řev a tak by vydržela celé hodiny…nevím si s tím rady. Prospívá dobře, má 4,80kg. Na chirurgii nám řekli, že se jí špatně kaká a musím jí dělat dilaktaci konečníku. Na prdíky dávám baby-calm a laktobacílky. A co mě trápí nejvíc-poslední dobou pláče při jídle. Nemohu kojit, dávám Bebu sensitive. Jenže malá se po chvíli začne při jídle kroutit a plakat a mléko nechce. Divné na tom je, že když ji místo mléka dám napít čaje tak pije s chutí. Tak hned prohodím s lahví mléka a je opět oheň na střeše. Nemůže být třeba na mléko alergická?? Jinak v noci celkem dobře spí, den propláče a pořád heká, ani v kočárku nespí a pláče. Máte někdo podobnou zkušenost? Jsem zoufalá..Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
23.4.11 07:38

Ahoj, to jsem ráda, že píšeš, malej mi takhle vyvádí ráno a večer. Tak třeba někdo něco poradí. Neboj nejsi v tom sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
23.4.11 08:22

Máme kluka 2.5 měsíce, taky vyváděl a kroutil se i v noci. Pomohlo zavinování. Z počátku mi ho bylo líto, že se nemůže ani pohnout, ale hodně se zklidil a spí i celou noc! :-D Přes den ho tedy nezavinuji, ale někdy to doporučují i na jídlo. Jestli můžu poradit, tak dobrá je zavinovačka Kiddopotamus (přitahne i ruce k tělíčku), je sice dražší, ale ta největší se asi až do 10-ti kil, takže ji užije. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.4.11 09:01

Syn mi prořval prvních 7 týdnů,spal jen po chvilkách a jen na rukách.Nás spasil šátek a na noc zavinování dle Dr karpa.Pak jak by utlo a je to to nejhodnější mimi na světě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
23.4.11 09:26

Ahoj, řeším úplně to stejné, už jsem dva měsíce nespala v noci vůbec nespí a po jídle se šíleně vzteká a trvá dvě hod než usne a někdy ani to ne. Už fakt nemůžu a taky nevím, co s tím. Kojit se nechce, šíleně řve u toho a to předtím nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
23.4.11 09:28

no u nás je to právě obráceně, do 7 týdnů zlatíčko, a pak jak kdyby ho někdo vyměnil a pořád se vzteká, ale nic ho podle mě nebolí. Trvá to zatím týden, tak uvidím jestli se to zase zlepší, ale je mi to záhadou, proč tak najednou. :nevim: xxpetko, koukám, že u vás se to taky nelepší, asi si se zlatíčkama ještě užijeme :lol: Jo a zavinování u nás už nefunguje, to se vzteká, že nemá ručičky venku a pořád je vytahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.4.11 09:30

Zkuste holky to zavinutí,malý tak začal spát celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
23.4.11 09:33

a nějaký odkaz na to zavinování? to nemůžu najít a ta zavinovačka Kiddopotamus se dá sehnat kde? to na netu neprodávají nebo špatně hledám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.4.11 09:35
xxpetka píše:
Ahoj, řeším úplně to stejné, už jsem dva měsíce nespala v noci vůbec nespí a po jídle se šíleně vzteká a trvá dvě hod než usne a někdy ani to ne. Už fakt nemůžu a taky nevím, co s tím. Kojit se nechce, šíleně řve u toho a to předtím nedělal.

Asi mu to míň teče,tak to dělá proto.CHce to klid,ale vím,že je to těžké.My kvůli toho řevu kojení vzdali.Už jsem nemohla dál.S prsa nepil od 2 týdnů,prostě raději umřít hladem,než se napít.Když se mlíko spustilo,tak otevřel pusu aby mu mohl vytéct a nemusel ho polykat :cert: :cert: Tak dostával asi 4 týdnů mm přez stříkačku a pořád jsem ho přikládala,ale ne a ne.Pak jsem se na střikajdu vykašlala a dostával mm z láhve.Jenomže mlíka ubýválo z těch nervů a nevyspání.Doma ještě jedno dítě.Děs běs.Po dvou m jsem s tím praštila.Držím palečky,at to u vás dobře dopadne.Psychika dělá své a když prcek pořád řve tak je těžko být v klidu :nevim: Co tak zkusit prsa nahřát před kojením,aby to líp teklo?Mě se pak z těch nervů uplně zablokoval spouštěcí reflex a mlíko se mi spustilo třeba až po 10 m a to jen trošku.Hrůůůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
23.4.11 09:36
Laskecka píše:
no u nás je to právě obráceně, do 7 týdnů zlatíčko, a pak jak kdyby ho někdo vyměnil a pořád se vzteká, ale nic ho podle mě nebolí. Trvá to zatím týden, tak uvidím jestli se to zase zlepší, ale je mi to záhadou, proč tak najednou. :nevim: xxpetko, koukám, že u vás se to taky nelepší, asi si se zlatíčkama ještě užijeme :lol: Jo a zavinování u nás už nefunguje, to se vzteká, že nemá ručičky venku a pořád je vytahuje.

Ahoj :) no fakt já už nemůžu, nechápu už co mám dělat a nejlepší je že před cizíma se tak předvádí, že je nejhodnější na světě a nikdo mi to nevěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.4.11 09:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.4.11 09:37

Já balila normálně do větší plíny,potom do takové pružné osušky.Ve třech m jsem přestala balit,protože byl do sekundy z toho venku.Ale spí celou noc i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
23.4.11 09:39
Katka86 píše:
xxpetka píše:
Asi mu to míň teče,tak to dělá proto.CHce to klid,ale vím,že je to těžké.My kvůli toho řevu kojení vzdali.Už jsem nemohla dál.S prsa nepil od 2 týdnů,prostě raději umřít hladem,než se napít.Když se mlíko spustilo,tak otevřel pusu aby mu mohl vytéct a nemusel ho polykat :cert: :cert: Tak dostával asi 4 týdnů mm přez stříkačku a pořád jsem ho přikládala,ale ne a ne.Pak jsem se na střikajdu vykašlala a dostával mm z láhve.Jenomže mlíka ubýválo z těch nervů a nevyspání.Doma ještě jedno dítě.Děs běs.Po dvou m jsem s tím praštila.Držím palečky,at to u vás dobře dopadne.Psychika dělá své a když prcek pořád řve tak je těžko být v klidu :nevim: Co tak zkusit prsa nahřát před kojením,aby to líp teklo?Mě se pak z těch nervů uplně zablokoval spouštěcí reflex a mlíko se mi spustilo třeba až po 10 m a to jen trošku.Hrůůůza.

Nahřívat jsem zkoušela je to lepší ale jen o pár minut. Přesně tak, mám taky nervy a mlíko se mi zdá, že už moc není. Fakt nevím, co dál. Taky si myslím, že si zvykl na láhev a teče mu to lépe. Už zase zuří, tj maso :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
23.4.11 09:43
Jo tak přesně tohle dělám, ale on z toho vždycky ty ručičky vykroutí, normálně jsem ho balila to terra plenky a přikryla dekou. Chvilku to fungovalo, ale pak se prostě začal kroutit a vytahovat ručičky. Tak jsem to přestala dělat.
Katka86 píše:
Já balila normálně do větší plíny,potom do takové pružné osušky.Ve třech m jsem přestala balit,protože byl do sekundy z toho venku.Ale spí celou noc i tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.4.11 09:44
xxpetka píše:
Katka86 píše:
xxpetka píše:
Nahřívat jsem zkoušela je to lepší ale jen o pár minut. Přesně tak, mám taky nervy a mlíko se mi zdá, že už moc není. Fakt nevím, co dál. Taky si myslím, že si zvykl na láhev a teče mu to lépe. Už zase zuří, tj maso :cry:

Ono kdo takovou situaci neprošel nepochopí jaká je to zoufalost a ta únava.Opravdu až po tomhle jsem pochopila,proč některé maminky vzdají kojení a dají raději um. :nevim: Mě to nahřivání už potom taky nepomáhalo,lila jsem do sebe teplé napoje,cpala homeopatika na podporu kojení,ale nervy vzaly za své.Moooc jsem chtěla kojit,ale už to bylo neunosné.Jenom jsem brečela,prcek řval taky,peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí