Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jsem tu znova…prosím o radu, holky, malá má 7M a od včerejška má teplotu. Nejprve přes den včera měla zvýšenou,pak v noci 38C (už po odečtu) a dnes má furt zvýšenou teplotku. Prořezává se jí 5. zoubek - myslíte,že by to mohlo být tím? Když ji rostli 2 zuby zaráz,tak nic neměla a ani u těch dalších… Teď na večer nám párkrát zakuckala,ale nevím…nechci nic zanedbat ![]()
Může to být zubama, ale taky začínající virózou. Jestli máš strach, že ji to i bolí…dej 2,5ml Nurofenu. Tím nic nezkazíš.
M+M+S píše:
ještě jsem zapoměla říct,že dnes furt spinká celý den
To může být vyčerpáním po té horečce, že je spavá.
jj mám jen paralen čípky,které dostala v noci. Počkám tedy do zítřka a pak sletim někam do lékárny
mě ještě napadlo,jestli to nemůže být ze sluníčka…ale my vycházely ven až po 16h,kdy nebylo až tak ostré. Ani moc nepapá,ale přesnídávku mi snědla v poledne.
M+M+S píše:
jj mám jen paralen čípky,které dostala v noci. Počkám tedy do zítřka a pak sletim někam do lékárny
Paralen čípek je taky dobrý.
Ale pokud bobek nepláče a má jen zvýšenou teplotu…počkej. Sluníčkem po 16h to nebude. Na zoubky něco máš? My používali MUNDISAL gel. Někdy pomůže i chlazené kousátko.
DanMaj píše:M+M+S píše:Paralen čípek je taky dobrý.
Ale pokud bobek nepláče a má jen zvýšenou teplotu…počkej. Sluníčkem po 16h to nebude. Na zoubky něco máš? My používali MUNDISAL gel. Někdy pomůže i chlazené kousátko.
máme calgel-ale ten moc nezabírá ![]()