Příliš bázlivé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1403
24.2.06 14:13

Ahoj,
jeste je jedna vec, kterou tady nikdo nezminil. Kolem 1 roku se u deti projevuje tzv. separacni uzkost, to znamena, ze si zacinaji uvedomovat, ze nejsou „soucasti“ matky a tim padem byvaji plactivejsi a snazi se „porad drzet za sukne“. U Betky to trvalo cca mesic a pak to zase bylo OK. Predtim jsme chodily porad mezi deti a stejne se to projevilo, takze nezoufej, byt tebou chodila bych porad, jen holt budes ted nejmin ten mesic mit „dite u sukne“. Pak se to opravdu srovna.

Mej se krasne
Kacica + Betynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
24.2.06 14:36

Lilo, tak teď nevím, možná jsem se špatně vyjádřila, ale nechápu tvůj dotaz :lol: :lol: :lol:

Pochopila jsem, že Tery trápí strach malého z ostatních lidí (dětí) a myslím, že v tomto věku se tím ještě nemusí znepokojovat, protože za týden už to může být úplně jinak.
Samozřejmě souhlasím s tím, že v tomto věku jsou máma a táta nejdůležitější a teprve ve 3-4 letech se k důležitým lidem přidávají kamarádi a vrstevníci.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
24.2.06 14:48

Gabinko, já nereagovala na tebe :), to mně vůbec nenapadlo, že by si tak malé dítě mělo hrát někde samo s dětmi, samozřejmě vždy s maminkou.
Já jen nevím, zda má pro něj ten kolektiv do 3 let nějaký velký přínos - malá si asi do 2,5 let ostatních stejně starých dětí téměř nevšímala a ony jí, až pak si snimi začala povídat a hrát . . .
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
24.2.06 14:56

Holky, já se ještě přiznám, že jsem četla nejdříve jen Teryin dotaz a ty vaše, až se pak ozvala Lila :oops: .
Možná jsem se opravdu blbě vyjádřila :wink:
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
18.2.14 21:01

Ahojky, ja ma 3,5 leteho chlapecka, a dneska mi lekarka rekla ze nedmerne bazlivej…
Poradite mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
19.2.14 15:02

Taky mám bázlivého chlapečka věkem se to trochu lepší ale pořád to není takovej suveren. Nevím co poradit jen stát při něm a ujištovat ho at se nebojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
19.2.14 21:48
@lynč píše:
Taky mám bázlivého chlapečka věkem se to trochu lepší ale pořád to není takovej suveren. Nevím co poradit jen stát při něm a ujištovat ho at se nebojí

ten muj lumpik s boji pouze u doktoru :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
19.2.14 21:55

Dej mu cas, je malicky a hlavne mu dodej pocit opory, chce byt s tebou, je nejisty, tak ho nech, at se te drzi ;)

Dceru od malicka beru do kolektivu, od 3m jsme chodily plavat, vecne srazy s miminama… presto jak zacaly deti lezt a zajimat se o sebe, jakmile se dostala do vetsiho kolektivu, tak ji to delalo problem. Okamzite chtela byt jen u me, kdyz se ji nejake dite dotklo, tak spustila rev. Ted je ji rok a trictvrte a uz je to jakz takz v pohode, myslim, ze se to zlomilo v dobe, kdy si byla jista chuzi a zacala slovne komunikovat.

Rocni dite MC nepotrebuje, deti do tri let si hraji prevazne samy a pokud to ditku v MC nesvedci, tak ho tam nenut, na socializaci ma dost casu, musi dozrat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí