Příliš časné vstávání

ŠárušN
6.2.12 09:02

Příliš časné vstávání

Ahoj holky, poraďte mi, co s tím. Moji kluci (3,5 a 2 roky) mi ráno vstávají strašně brzy, nejpozději v 5:30 nebo ještě dřív, a je to čím dál horší. Chodím pozdě spát kvůli malému (3 měsíce), v noci několikrát kojím a pak ráno ještě za tmy budíček! Kluci chodí spát kolem 20:00, někdy až o půl deváté, což je dle mého na takhle malé děti i dost pozdě. Takže tímhle to nebude. Napadlo mě, že by to mohlo být tím, že příliš dlouho spí po obědě. Ten mladší usne i na tři hodiny, ale on je opravdu unavený a jakmile ho probudím dřív než on sám chce, je z toho hodinový nepřetržitý řev a večer mi pak usne dřív a o to dřív zase vstává! A ten starší spí ve školce a tam ho nechají spát tak maximálně hodinku, domů se vrací utahaný, a přesto ráno taky tak brzy vstává. Kolikrát jsme někde mimo domov, takže kluci po obědě nespí vůbec, neodpočinou si za celý den, večer jdou spát v obvyklou dobu a ráno opět takhle časný budíček… A nejhorší je, že i večer špatně usínají, dlouho dělají kravál. Ale nepomůže ani když je za ten den fakt hodně unavím. Nedávno (když ještě nebyly ty mrazy) jsme byli venku na sněhu skoro celé odpoledne, je fakt že večer usnuli téměř okamžitě, ale ráno opět vstávání tak šíleně brzy :roll: Teď jak jsou ty mrazy a ven nemůžeme, je to ještě horší. Včera vstávali ve 3:30!!! A dnes ve 4:00, a to jsme včera byli pryč a po obědě vůbec nespali. A úplně skvělé je to, že jak jsme nevyspaní, tak nás to jejich vstávání kolikrát ani neprobudí, takže tady hospodaří a my se pak nestačíme se divit co všechno provedli… A nebo skočí za námi do postele a řvou že chcou mlíko, a to je ještě lepší. A jak se jednou probudí, uspat se nám je už nedaří. Máte doma něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
489
6.2.12 09:09

No taky mi malej 17m vstává poslední dobou před pátou :? Ale asi se s tím nic nenadělá. Uspat už se mi ho taky nedaří, navíc má tak pročuranou plínu že mi nedá mu ji ještě nechat, tak ho přebalím a to se samozřejmě probere úplně. A zkracování spánku přes den nám taky vede k mrzutosti. Tak se modlím, že se to spraví samo - i když teď začne brzy svítat, to ho asi bude taky budit. U vás to vidím na to, že jsou kluci blízko sebe a už se asi těší, jak budou spolu lumpačit :) Radu bohužel nemám, jen tu zkušenost, i když ne tak vysilující jako ty - mám jen jedno batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
6.2.12 09:18

Mně vstává syn kolem páté, dcerka kolem šesté - a asi tisíckrát v noci, starší tedy spí celou noc. Chodí spát oba kolem 20h. Syn přes den nespí už přes půl roku vůbec, dcerka v součtu tak hodinu, většinou nadvakrát… Asi jsou aktivky po tatínkovi :cert: , po mně to nemají, já jsem lenoch a spáč ;) :oops: . Tedy byla bych, kdyby děti dovolily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
6.2.12 09:47

ahoj, neviem teda, ci to plati aj na vacsie deti, ale u mojho maleho sa mi osvedcilo ho davat spat skor a pradoxne potom aj rano dlhsie spal.
inak to Ti spia vazne malo 8o :hug:
kamoskin maly spava este horsie, od polnoci do siedmej maximalne. bude mat dva roky.

nemoze byt ze sa budia navzajom? lebo rano byva spanok lahsi. ked boli vianoce a bolo vonku pomerne ticho, tak maly vyspaval kludne do deviatej (vecer chodi spat o siestej). ked je pracovny den, tak je hore uz o pol siedmej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.12 10:05

N

Příspěvek upraven 12.12.13 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
6.2.12 10:28

Obávám se, že s tímhle moc nenaděláš - posouvat usínání už jste zkoušeli a jiná metoda asi moc není. A bude to nejspíš ještě horší, jak se začne brzo rozednívat…

Spíš bych se na Tvém místě snažila zajistit jim podmínky pro bezpečnou ranní existenci o samotě… tj. zmenšit prostor, na kterém se můžou pohybovat (zamknout obývák, kuchyň, apod.), připravit na ráno třeba mističky s piškoty, aby si mohli sami dát, apod… Už to nejsou zas taková miminka - a když uvidí, že ráno prostě vstávají jen oni dva, třeba je to časem taky omrzí.

Krom toho, od tohohle asi dost pomůže čas - starší děti obyčejně takhle brzo nevstávají (určitě jsou takové, které ano, ale většina už pak ne), vydrží třeba do těch šesti, sedmi… A když už vstávají, nevyžadují k tomu rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí