Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jestli to nebylo vařící, tak jí to jenom vadilo. To by pak ani nepil, kdyby měla popálenou pusu.
Vychytej si správněj poměr vařící/studené vody a nemusíš řešit ohřívačku.
Udělej UM ze studené vody a teplé v termosce. Já když viděla, jak fungují ty ohřívačky, tak jsem to rovnou zavrhla. Dítě se mi vždy budilo už s křikem, nedovedu si představit mu to dělat v ohřívačce.
Ten zbytek je prostě jednorázová smůla, ale ono to i tak trvá moc dlouho. Můj způsob je otázka 5 minut i méně, když si hodně pohnu.
Dcera jako mimino podobného věku chtěla mléko spíše chladnější než akorát. Pak i jídlo.
Nemáš spíš vadný kus?
Mám ohřívačku Philis Avent a je to můj pomocník už na 2. dítě. Dávám tam vodu, mám ji tam třeba hodinu, aby už byla nachystaná a pak jen doplním UM. Nikdy jsem neměla problém a to je v provozu už asi 4. rokem skoro denně.
V noci teda ohřívám v mikrovlnce. Termosku jsem do teď nikdy nevychytala.
Jak nevydržela a dala ji to? Ty to zkusíš na ruku, víš, že je to horké a dáš ji to? Tak jsi na hlavu.
@terien píše: Více
Taky si říkám, jestli neupadla na hlavu. Ví, že je to horké a stejně to děcku nacpe.
A bude nadávat na ohřívačku. ![]()
@Anonymní píše: Více
Pockej, to jakoze v tom udrzujes vodu v lahvicce x hodin a ma to optimalni teplotu? Ja mam nejakou tu Philips Avent zakladni, s tim otocnym koleckem, bez displeje, a v podstate je to rychlovarna konvice na vodu ve tvaru na lahev, fakt. Jasne ze nezacne bublat, ale proste kdyz na to zapomenu, je to mega varici. A ten mod udrzovani teploty taky nic moc, taky moc horke
Ja na to nechci nadavat, je to spis moje chyba, ale asi pujdu cestou tech termosek jak tu vsichni radi, tohle je fakt sileny stres v noci. Je to dobry jen na nejake ohrati studeneho nedopiteho UM behem dne, jinak k h… ![]()
@terien @Šmoulice @nikitice hele a jako vy jste neomylne a nikdy jste zadny kiks s miminem nemely? Tomu snad ani samy neverite… Tyhle reci si nechavejte od cesty, nikomu tim nepomuzete…
Zakladatelko, bud v klidu, me se stalo taky, vim, co to je za stres a poruchu uvazovani/zkrat v tehle nevyspalych situacich… ale ja jsem nezlusila na ruku, zapomnela jsem, a az pak zjistila, ze brecic chudak vypil cele pomerne horke mleko… davam lahve do takovych termoobalu a nepoznala jsem pres flasku ze je to tak horke. A do ted zije hele ![]()
@Prazacka4ever píše: Více
no tak tvoje dítě žije, tak v pohodě,
ale až zakladatelka příště dítěti podá vřelé mléko a bude mu volat rychlou, protože bude mít spálený krk, ústa a hltan, tak to nebude moc veselé,
zakladatelko - tu ohřívačku bych vyhodila
@Prazacka4ever píše: Více
Tak zrovna s horkou vodou nebo mlékem? Máme bojler a vždy jsem dala loket do vany, než jsem dala dítě. Prostě bych ho nedala do vařící, dopouštěla jsem.
Jo zavřela jsem synovi prsty do dvěří, když byla malej, ale to přece není stejné. Není to vědomě, horký čaj jsem nikdy ani nenesla do pokoje, vždy až byl chladný. Zrovna jako opařit dítě ve 4 měsících bych nechtěla ani vnitřně. Sama vím, jak to bolí, spálit si třeba patro horkým bramborem.
@Anonymní píše: Více
Promiň, ale dovoluji si pochybovat o Tvé inteligenci. Otázka: proč nekojíš? To není nic proti ničemu, jen se ptám?
@eowyn píše: Více
já zase pochybuji o tvé inteligenci, třeba kojit nemůže?
Ahoj holky, jsem naprosto narana na sebe a na nasi deilni ohrivacku: v noci jsem krmila a bohuzel nase ohrivacka nevypne pri spravne teplote a je schopna UM malem uvarit, musi se to hlidat. Jak jsem byla rozespala, tak jsem UM nechala dele, bylo totalne horke. Mimi rvalo, tak jsem to schlazovala, ruzne zkousela vyfoukat, protrepat… pak jsem to nevydrzela a dala ji to a STRASNE u toho piti rvala, kdyz cucala. Jako zkousela jsem to na ruku, nepopalilo me to samozrejme, zkusila jsem to 100× nez sem ji to dala, ale objektivne to bylo teple az horke. Pro dospelaka pitelne, ale co moje ctyrmesicni?!
Achjo. Po nekolika hltech jsem to vyhodila a udelala ji nove a u toho uz nervala a pila… mohla jsem ji popalit? Nebo ji to “jen” vadilo? Uz hodinu spi… 
Timto zaroven delam antireklamu Philips Avent ohrivacce - NEKUPOVAT!