Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, ráda bych věděla, jestli u plánovaného císaře ve spinálu nebo epidurálu u Apolináře vám umožnili hned po vytáhnutí dítěte přiložit ho nahatého a nemytého k prsu. Včera mi anesteziolog řekl, že je to možné (ale ne běžné), záleží prý na dohodě s dětskou sestrou. Já tam byla na první CS v 2013 a nic takového se nestalo ani mi to nikdo nenabídl, dítě umyli a zabalili a přinesl ho tatínek jen ukázat na chvilku. Teď bych to chtěla jinak. Máte s tím zkušenost?
Mně ho ukázali, položili ke mně na chvilku, pak odnesli na ošetření. Myslím, že kdybych ho chtěla hned k prsu, vyšli by mi vstříct. Ale je pravda, že na tom operačním stole není úplně moc prostoru pro manévry s novorozencem, takže chápu, že to přímo nenabízejí. Ale pokud bude dítě v pořádku a dohodneš se dopředu, tak to snad nebude problém ![]()
Ahoj, já tam rodila 2× sekcí při epidurálu a ani jednou mně to nenabídli. Asi to tam není běžné, lepší je se na to zeptat.
@zuzana34 Mě bylo při edukaci řečeno, že pokud je šikovná a ochotná dětská sestra, tak přiložení po domluvě jde. Ale záleží ná ochotě a zkušenosti personálu. Osobně když jsem tam ležela zadrátovaná, plntu skoro až u nosu, tak mě na nějaké přikládání přešla chuť a raději jsem si mimino poňufala jen u obličeje.
Me u Apolinare prikladali k prsu az po osetreni miminka. Hned po porodu mi ho jen nechali kratce pochovat. Rodila jsem tedy normalne s epiduralem.