Přímá adopce 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12832
8.2.24 14:54
@ludmilaadamkova píše:
Ake v ČR toto není legální respektive to neposvěcuje žádný zákon. Neexistuje prvání uprava na náhradní mateřství. Podle zákona je matka ta co rodí a je naprosto jedjno jaké má vajíčka a spermie v sobě. A dle zákona pokud ona se dítěte nevzdá neexistuje zákon který jí donutí. Peníze jí maximálně můžeš dát darem a nebo formou půjčky jak píše Lucy.I přímá adopce je šedá zona. Kdy se to řeší tak že do rodného listu se napíše muž matka se pak vzdá

To vim, proto je prusvih, kdyz se pres vsechno narodi postizene dite a nechce ho pak nikdo. Mne spise prekvapilo, ze Lucy psala, ze si nahradni matky dite nechaji, kdyz kolikrat vedi ze ani sperma a ani treba vajicko neni jeji. Tezko si predstavuji, ze bych si nechala dite, ktere nema „nic“ meho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
16.2.24 22:50

Přímá adopce

@kouhelka píše:
Vím, že už to tu xkrát bylo, ale pokud je tu nějaká maminka, která čeká miminko a nebude si ho moci nechat, ať mi napíše sem do zpráv.

Dobrý večer,
Přítelkyně mého syna čeká 4.dítě. bohužel už si ho nemohou dovolit.
Pokud máte zájem o více informací, napište mi prosím na Mittigova. Alena@seznam.cz
Miminko se má narodit už koncem března 2024.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.2.24 22:56

@dadana42 dobrý den mohla bych vám napsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
16.2.24 23:05
@Ann_K_L
@Ann_K_L píše:
@dadana42 dobrý den mohla bych vám napsat?

Dobrý večer,
Ano, určitě. Moje emailova adresa je: Mittigova. Alena@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.2.24 16:35

@dadana42 Napsala jsem vám email.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LeM Inka
18.2.24 13:17

Pochybnost

Pochybuji že tato paní se ještě někomu ozve

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.24 18:30

Pozor !

Z OSOBNICH DUVODU ANONYM
Před nedávnem tu kolovalo několik anonymu na Lenku Dvořákovou. S touhle osobou mám též svoji zkušenost. Sem psala jak je vvtizive situaci. Tak jsem ji psala že rada pomůžu, a že i nákup není problém udělat dvakrát v měsíci. Dva dny se tak nějak víc snažila zajímat. Potom začla že nemá na byt 10tisic.Ty nedostala a hned na to že potřebuje 2000 na screening, ty sem též neodepsala, domluvila sem se seznámou z realitky že by jí pronajali pěkný byt v Havířově, kde chtěla byt poblíž své mámy. Jenže nakonec z ní vypadlo že ona tam bydlet do porodu nechce že by chtěla blíž k nám. Tak jsem začla shánět byt tady v našem okolíMjn, když už ten byt poblíž nás měla domluvený, vypadlo z ní že si našla u kamarádky v Havířově pokoj a že si chce nechat zadní vrátka, takže má od 22.1.2024 domluvený azyl.Tak mi řekněte k čemu jsem ji sháněla byt??.Poslala mi fotku ultrazvuku no, otázka je zda opravdu její ultrazvuku. Tvrdila že to má být holčička. Několikrát psala že nemá co jíst a je bez kreditu. Pricemz jsem ji málo neposlala, nákupy z rohlíku, kredity víc jak 200,několikrát psala že musí z Ostravy do Havířova na začátku a že potřebuje 200kc na cestu. O dětech se vyjadřuje jako o parchantech. Nedalo mi to a v době kdy zase začly anonymy kolovat na její osobu sem se začla víc zajímat. Deti místo dvou jak tvrdí, tak má daleko víc a jakoby je zapírá. Na adresu kde jsem ji posílala nákup, se náhle objevily s její jménem, příjmením další dvě osoby, osobně mě to přijde zvláštní. Kdyz se zajímáte, tak abyste z ní informace ohledně miminka fakt tahaly. K doktorovi na kontroly bůh ví zda chodí pravidelně. Osobně když jsem se jí zeptala zda si ještě s někým píše tak mě tvrdila že ne, potom jsem zjistila že je v kontaktu ještě s x dalšími lidmi a bůh ví z kolika vytáhla peníze minimálne na ten její údajný byt.Dite co čeká, využívá jen abyste ji dotovali a vše ji platili. Tvrdi jak žije v 1+1u mámy, spí prý na zemi a na začátku vám napíše jak o tom že je těhotná vědět její máma nesmí…Opravdu si dejte pozor, tahle osoba vás jen využije a dítě si nechá na dávky. Umí zahrát jak je chudera a jak ji všichni jen pomlouvají. Dítě si nakonec nechá anebo ho dá do rodiny. Nejsem jediná, kdo před ní varoval, je náš mnohem víc. Ale pro ty co jsou naivní, tak máme i důkazy. Myslím že někoho tahle osoba dost vytočí jednou a bude se o ní zajímat i ospod a spol.

• Citovat
  • Upravit
27.2.24 07:43

Vyhrožování sociálním pracovníkem ohledně adopce

Dobrý den, nastala mi taková nemilá situace.
Jsem 20 letá slečna co předevčírem porodila dceru. Už od začátku jsem zařizovala adopci, protože se na to že jsem těhotná přišlo až v 6 měsíci. Nemám psychické zdraví ani finance na to se o malou postarat. Tatínek miminka je na tom stejně-studuje. Oba pro ni chceme jen to nejlepší, protože já sama jsem jako malá neměla vůbec hezké dětství (byla jsem v pěstounské péči ve které nebyly vůbec hezké podmínky k žití, mám z toho psychické újmy na zdraví do teď.) Zkoušela jsem zvážit všechna pro a proti a nejlepší cesta jak dopřát maličké hezký život je přímá adopce.

Všechno se zdálo být v pořádku. Porod byl velmi náročný jak fyzicky tak psychicky, ale den po porodu mě propustili domu (9:00)s tím že jsem v pořádku. Kolem 12:00 mi volala sociální pracovnice zda bych nemohla přijít dnes v 9:00 aby se řešilo co dále.

Jenže….

Kolem 19:00 mi začala volat rodina. Že u nich byl sociální pracovník (údajně v 10:00) a že se po mě sháněl se slovy že jsem údajně utekla z porodnice a nechala tam na sebe jen telefon. A že za to mohu jít sedět. (Předem upozorňuji že nejsem nijak trestně stíhána osoba!) Volal prý i mojí tetě které řekl to samé. Nejen že tohle žena po porodu opravdu slyšet nechce protože ten stres je neuvěřitelný, ale taky jsem nikam do papíru nedala souhlas k tomu aby někoho z mé rodiny kontaktovali přesně z toho důvodu protože jsem věděla jaký já jsem u nich měla dětství. Nikdo z nich by se o malou nedokázal postarat měla by akorát zničený život jako já….

Takže mám hned 2 dotazy.

Má sociální pracovník právo na to vyhrožovat trestním stíháním i přes to že se v první v řadě NEPOKUSIL KONTAKTOVAT mě? Je smutné to že mě vlastně volali jako úplně poslední a sjednali si semnou schůzku na dnešek.
Jak je možné že jsem údajně utekla z porodnice když mě propustili kolem 9:00 ráno(porodila jsem v půl 11 večer-kde mi bylo řečeno že jestli bude vše v pořádku ráno mě propustí do domácího léčení) a ve zprávě od nemocnice mám že jsem byla Propuštěna a poučena o tom že po šestinedělní mám zajít na kontrolu ke Gyn?
Jak toto mám brát?.. Jsem dost vystrašená, dostala jsem extrémní kritiku od rodiny co mě poznamená na zbytek života. Do toho si to celé beru jako ještě větší selhání protože si všichni myslí že mi na maličké vůbec nezáleží ale upřímně kdyby opravdu byla možnost si ji nechat a zajistit ji kvalitní hezký život tak by to bylo jednoznačné… Po porodu a před odchodem z nemocnice jsem se na miminko několikrát ptala jak na tom je (porod nebyl jednoduchý, malém jsem to nezvládla- bála jsem se že jsem ji mohla nějak ublížit) nemůžu na ní přestat myslet furt mi běží hlavou co jsem mohla udělat lépe a proč to musí dopadnout takhle… Mám obrovský strach co bude dál. Mám co dělat abych si dala život do pořádku a do toho se teď strachuji aby vše dopadlo dobře i pro malou.

Jen menší dodatek: Adopci malé řeší stejná socialka ke které jsem dochazela já sama jako dítě. Nemám s nimi nejlepší zkušenosti-střídali si me tam pracovnice jak na běžícím pase, když jsem dala sebemenší upozornění že něco není v pořádku tak se to přehlíželo a já tak skončila po různých zařízeních protože už nevěděli co semnou. Nerada bych aby stejný osud potkal i moji dceru.

Předem moc děkuji za odpovědi… jsem bezradná, nevím co dělat.😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.2.24 07:57

@Anonym27307 bohužel některé úřady, respektive úřednice dokáží být velice hnusné a bohužel tento stát jim to i umožňuje… chápu, jak to pro Vás musí být těžké, ale budete se muset obejít trpělivostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.24 08:00

@Bezdma Mě hlavně udivuje fakt toho že se mě nikdo nepokusil kontaktovat/navštívit v první řadě. Že jsem byla úplně poslední koho kontaktovali…Přitom jsem matka dítěte o které se jedná. Rozhlašovat že nejsem k sehnání a že za to mohu jít do vězení protože jsem utekla z porodnice mi přijde fakt na hlavu. No nic, zeptám se jich tam narovinu jestli tohle bylo zapotřebí a beru sebou i zprávu z nemocnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.2.24 08:24

@Anonym27307 přeji hodně sil, já s manželem jsme náhradní rodiče a taky jsme si s úřady prošli svým…dělali přešlapy, byli hnusní, sprostí, ale když jsme to řešili, vždy nám někdo řekl, ze na to mají vlastně právo, žádné doprovodné organizace apod.nam nikdy nepomohl, vždy na všechno sami…takže moře trpělivostí s tím, že na konci bude aspoň ten vytoužený výsledek…držím Vám palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.24 08:35

@Bezdma Děkuji moc! <3 Opradvu nemám s malou žádné zle úmysly a už vůbec jsem se ji nechtěla nějak bezcitně zbavit, mrzí mě že to ospod takhle sdělil mé rodině. Ale tak co se dá dělat, musím se s tím vypořádat hlavně kvůli ní. Protože jestli je něco za co se budu prát tak je to jen to aby se maličká fakt měla hezky.Fakt toužím po tom aby měla život jaký si zaslouží. 🐱

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.2.24 08:51

@Anonym27307 Věřím Vám to a přeji, aby se Vám to splnilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.2.24 09:05

@Anonym27307 dobrý den jestli zvažujete přímou adopci klidně mi napište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25470
27.2.24 09:23
@lilith1 píše:
To vim, proto je prusvih, kdyz se pres vsechno narodi postizene dite a nechce ho pak nikdo. Mne spise prekvapilo, ze Lucy psala, ze si nahradni matky dite nechaji, kdyz kolikrat vedi ze ani sperma a ani treba vajicko neni jeji. Tezko si predstavuji, ze bych si nechala dite, ktere nema „nic“ meho.

já se nebavila o náhradní matce - kde není její vajíčko ani spermie..
bavím se o klasických přímých adopcích, kdy někdo otěhotní (vlastní vajíčko-spermie svého partnera) a dítě si z nějakého důvodu nechce/nemůže nechat, najde si pár k přímé adopci, ale po porodu mohou zapracovat hormony a není v té chvíli páčka, jak to dítě „vymoct“ po bio-matce, která je zapsána v RL…
tyhle ženské často tahají z neplodných nešťastných párů jen peníze, dokonce jsou i případy, kdy vůbec těhotné nejsou a praskne to až za pár týdnů/měsíců…
já bych prostě do této šedé zóny a nejistoty nešla, radši jsme si počkali na oficiální adopci…
ale neříkám, že se nemohou stát světlé případy, kdy si lidi opravdu nakonec pomůžou, do RL se jako otec dítěte napíše zájemce a pak se ku spokojenosti všech vyřeší zbytek soudně…je otázka, jak to pak všichni ustojí, jak se domluví na případném kontkatu/styku, co dítěti řeknou apod… to není nic snadného pro žádnou stranu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí