Přímá adopce 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25511
27.2.24 09:31
@Anonym27307 píše:
Dobrý den, nastala mi taková nemilá situace.
Jsem 20 letá slečna co předevčírem porodila dceru. Už od začátku jsem zařizovala adopci, protože se na to že jsem těhotná přišlo až v 6 měsíci. Nemám psychické zdraví ani finance na to se o malou postarat. Tatínek miminka je na tom stejně-studuje. Oba pro ni chceme jen to nejlepší, protože já sama jsem jako malá neměla vůbec hezké dětství (byla jsem v pěstounské péči ve které nebyly vůbec hezké podmínky k žití, mám z toho psychické újmy na zdraví do teď.) Zkoušela jsem zvážit všechna pro a proti a nejlepší cesta jak dopřát maličké hezký život je přímá adopce.

Všechno se zdálo být v pořádku. Porod byl velmi náročný jak fyzicky tak psychicky, ale den po porodu mě propustili domu (9:00)s tím že jsem v pořádku. Kolem 12:00 mi volala sociální pracovnice zda bych nemohla přijít dnes v 9:00 aby se řešilo co dále.

Jenže….

Kolem 19:00 mi začala volat rodina. Že u nich byl sociální pracovník (údajně v 10:00) a že se po mě sháněl se slovy že jsem údajně utekla z porodnice a nechala tam na sebe jen telefon. A že za to mohu jít sedět. (Předem upozorňuji že nejsem nijak trestně stíhána osoba!) Volal prý i mojí tetě které řekl to samé. Nejen že tohle žena po porodu opravdu slyšet nechce protože ten stres je neuvěřitelný, ale taky jsem nikam do papíru nedala souhlas k tomu aby někoho z mé rodiny kontaktovali přesně z toho důvodu protože jsem věděla jaký já jsem u nich měla dětství. Nikdo z nich by se o malou nedokázal postarat měla by akorát zničený život jako já….

Takže mám hned 2 dotazy.

Má sociální pracovník právo na to vyhrožovat trestním stíháním i přes to že se v první v řadě NEPOKUSIL KONTAKTOVAT mě? Je smutné to že mě vlastně volali jako úplně poslední a sjednali si semnou schůzku na dnešek.
Jak je možné že jsem údajně utekla z porodnice když mě propustili kolem 9:00 ráno(porodila jsem v půl 11 večer-kde mi bylo řečeno že jestli bude vše v pořádku ráno mě propustí do domácího léčení) a ve zprávě od nemocnice mám že jsem byla Propuštěna a poučena o tom že po šestinedělní mám zajít na kontrolu ke Gyn?
Jak toto mám brát?.. Jsem dost vystrašená, dostala jsem extrémní kritiku od rodiny co mě poznamená na zbytek života. Do toho si to celé beru jako ještě větší selhání protože si všichni myslí že mi na maličké vůbec nezáleží ale upřímně kdyby opravdu byla možnost si ji nechat a zajistit ji kvalitní hezký život tak by to bylo jednoznačné… Po porodu a před odchodem z nemocnice jsem se na miminko několikrát ptala jak na tom je (porod nebyl jednoduchý, malém jsem to nezvládla- bála jsem se že jsem ji mohla nějak ublížit) nemůžu na ní přestat myslet furt mi běží hlavou co jsem mohla udělat lépe a proč to musí dopadnout takhle… Mám obrovský strach co bude dál. Mám co dělat abych si dala život do pořádku a do toho se teď strachuji aby vše dopadlo dobře i pro malou.

Jen menší dodatek: Adopci malé řeší stejná socialka ke které jsem dochazela já sama jako dítě. Nemám s nimi nejlepší zkušenosti-střídali si me tam pracovnice jak na běžícím pase, když jsem dala sebemenší upozornění že něco není v pořádku tak se to přehlíželo a já tak skončila po různých zařízeních protože už nevěděli co semnou. Nerada bych aby stejný osud potkal i moji dceru.

Předem moc děkuji za odpovědi… jsem bezradná, nevím co dělat.😞

a proč píšeš sem, pokud už adopci řešíš oficiálně přes ospod!?

proč sis nenašla pár, který má o dítě zájem a nenechala zapsat do RL toho muže!??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.24 10:21

@Lucy75 Protože je mi 20,nemám zkušenosti a nevěděla jsem jak se ten pár hledá. Nejsem odborník a ani nedokážu odhadnout stav jiných lidí. Prosím příště se zkuste vžít do mojí role než tady psát takhle pasivně agresivní komentář.😉
Přes ospod se to začlo řešit teprve včera. V porodnici mi řekli už při mojí první kontrole že to mám radši přenechat jim. To jsem jen netušila že to skončí na tom stejným jako já. Přeji hezký zbytek dne. A víc pozitivní energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
27.2.24 11:49

@Anonym27307 mělas na to devět měsíců, o přímé adopci stačí zagooglit..
pokud už o tom oficiálně ví Ospod a nemáš pár ani muže do RL, tak jinak, než oficiálně to stejně už řešit nepůjde, což je tedy běh na hodně dlouhou trať..

pokud se aktuálně nezvládneš starat/nemáš k tomu podmínky apod., klidně můžeš požádat o svěření dítěte do péče Dočasným pěstounům, jsou to lidé placení a schválení státem, kteří v domácích podmínkách čekají na mimčo, o které se mohou max. rok starat, než se vyřeší jeho právní poměry… takže i tyhle možnosti máš…
a jinak pozitivní jsem dost, o to neměj strach, jen nedokážu pochopit, proč dospělý svéprávný člověk neřeší takhle zásadní životní věci jako je dítě a jeho štěstí/péče dříve, než ho porodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.24 16:28

Pěstouna muže dělat každý a co z vlastní zkušenosti vím tak ospodu absolutně nevadí že dítě vyrůstá ve špíně a v prostředí bez lásky.😉 Soudím s VLASTNÍ ZKUŠENOSTI kterou jsem tam uvedla. Dneska jsem o tom dokonce i mluvila že si nepřeji aby moje dcera šla do pěstounské péče a už vůbec ne k těm lidem u kterých jsem byla já protože mají v péči 3 moje mladší sestry!! Když jsem zmínila ty podmínky ve kterých tam žijou tak to s ospodem ani nehlo a řekli že bordel neřeší. Tam není bordel ale podmínky hygienicky nežitelné.

Chci přímou adopci protože tam jsou ty podmínky ostřejší a dávají si tam opravdu pozor.

A jen tak pro informaci, že jsem těhu jsem zjistila až kolem 32 tt, těhotenství jsem měla bez příznaků. Bříško se mi pořádně udělalo až měsíc před porodem tudíž jsem na to opravdu 9 měsíců neměla. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66460
27.2.24 16:33
@Anonym27307 píše:
Pěstouna muže dělat každý a co z vlastní zkušenosti vím tak ospodu absolutně nevadí že dítě vyrůstá ve špíně a v prostředí bez lásky.😉 Soudím s VLASTNÍ ZKUŠENOSTI kterou jsem tam uvedla. Dneska jsem o tom dokonce i mluvila že si nepřeji aby moje dcera šla do pěstounské péče a už vůbec ne k těm lidem u kterých jsem byla já protože mají v péči 3 moje mladší sestry!! Když jsem zmínila ty podmínky ve kterých tam žijou tak to s ospodem ani nehlo a řekli že bordel neřeší. Tam není bordel ale podmínky hygienicky nežitelné.

Chci přímou adopci protože tam jsou ty podmínky ostřejší a dávají si tam opravdu pozor.

A jen tak pro informaci, že jsem těhu jsem zjistila až kolem 32 tt, těhotenstvíjsem měla bez příznaků. Bříško se mi pořádně udělalo až měsíc před porodem tudíž jsem na to opravdu 9 měsíců neměla. :?

to je šestý měsíc? Vždyt jsi psala, že jsi to zjistila v šestém měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.24 17:11
@vokishka píše:
to je šestý měsíc? Vždyt jsi psala, že jsi to zjistila v šestém měsíci.

Myslela jsem si že to byl 6 nakonec to byl 7 koukám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.2.24 20:39
@Anonym27307 píše:
Myslela jsem si že to byl 6 nakonec to byl 7 koukám.

Máte zprávu, ode mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
29.2.24 08:30

@Anonym27307 NE, pěstouna opravdu Každý dělat nemůže
a pleteš si pěstounskou péči s pěstounskou péčí na přechodnou dobu
to je velmi podstatný rozdíl a ta by ti aktuálně pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
3.3.24 00:05

Ozvala se slečna někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.3.24 13:31

Marná snaha

Bohužel jsme také jeden z páru který
bohužel vlastní dítě mít nemůže
Připadám si jak v říši divů i když vezmu v úvahu že je spoustu matek které
se nemohou o své dítě postarat.
Bohužel za zhruba rok jsme našli jen źenštiny které buď své dítě prodávají nebo ty které se nechají od více rodin
sponzorovat do dalšího rodičovského přìspěvku. a
Bohužel nastane situace kdy matky které opravdu budou v nouzi již
rodinu nenajdou protože náhradní rodiče nebudou již nikomu vėřit.
Bohužel nevěřím že existuje ješte něco jako matka v nouzi
Toto je realita dneška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.3.24 08:56

Mladá rodina

Jsme mladí manželé bez miminka.
Dítko nám není přámo.
Vzhledem k tomu že jsme tuto formu přímé adopce zkoušeli jinde a bohužel
jak jsem již psal narazili jsme pouze na různé podivné ženštiny.
Pokusíme se ještě jednou zde.
Hledáme maminku která je v nouzi a nemůže se o své dítko postarat.
Rádi nabídneme svoji náruč a péči
Prosím pouze matky v nouzi.
Nechceme aby se ozvali vypočítavé ženy které chtějí svoje dítě dobře zpeněžit.
Rádi pomůžeme ale jen matce která pomoc bude opravdu potřebovat.
Prosím jen seriozně pište na email ****
Přeji všem krásný den

edit adminem - smazán kontakt, prosíme napište si sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.24 12:03

Dobrý den,
hledáme adoptivní rodinu pro mé nenarozené miminko. Jsem 21letá holka (jsem v 7. měsíci těhotenství), která neví, kde už dále hledat adoptivní rodiče, proto budu ráda když se ozve nějaký milý pár, který by měl zájem o miminko které mít sami nemohou.
Kontaktujte prosím na mail : ****

*edit adminem - smazán kontakt

Již jsme našli adoptivní rodiče, prosím o nekontaktování. Děkuji.

Příspěvek upraven 27.03.24 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.3.24 12:22

@Paštika490 Dobrý den, napsala sem vám email.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.4.24 12:35

Hledáme miminko

Dobrý den.
Jsme manželský pár 14 let. Z hlediska mého zdravotního stavu nemohu mít miminko.
Po dlouhých letech bez dětí jsme se rozhodli že si miminko adoptujeme přes přímou adopci
Už několikrát jsme to zkoušeli najít maminku která si nemůže nebo nechce nechat své miminko které nosí v bříšku. Bohužel vždycky jsme narazili na takové ženy které si buď těhotenství vymyslely nebo přestaly úplně komunikovat. První naslybovaly hory doly a nám zbyla jen prázdná náruč a oči pro pláč.
Toužíme moc po miminku i když mě už je 38 let a manželovi 46 let.
Proto hledáme maminku která ví že se nechce nebo nemůže postarat o své miminko ať se nám ozve. Prosím jen vážně. Jsme manželé milující děti. A moc se chceme stát mámou a tátou. Děťátko bude vyrůstat v milující velké rodině. Dáme mu zázemí a šanci na krásný život s námi. Prosím dejte nám šanci se stát rodiči.

Příspěvek upraven 17.04.24 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.24 13:35

Je mi z tohoto vlákna vnitřně zle. Vím, že je to pro vás složité a bolestivé. Vím, že to není kupčení s dětmi, stejnak z toho ten pocit mám. Proč nechcete využívat normální adopci?
Jednak dáváte prostor podvodnicím, jednak si neumím představit jak se musí cítit maminky, které hledají řešení ze složité situace (kdy jsou i jiné možnosti, které ale nevidí a neví o nich).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky