Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bigl píše: Více
Jenze kolikrat se edna o darovany materilal, takze z rodicu nema nic. Tam moc nechapu, proc si dite radeji neadoptuji, protoze genetika je stejne jinde.
@lilith1 píše: Více
No jistěže. Ta rizika tam jsou, stejně jako že naopak matka se ho nakonec nebude chtít vzdát. Zoufalé páry toužící po dítěti jsou toto riziko ochotni podstoupit.
@lucad77 píše: Více
Jenom se to nepodá jako prodej. A jde vše ![]()
Dnes se tomu říká ´kompenzace ´ ![]()
A upřímně …. Za mě klidně. ![]()
Když můžou být legální ivf s ´darovanými ´, tak proč ne tahle přímá adopce. I když třeba za úplatu.
Tak asi proto, že ta žena si to odnosí v břiše a porodí a kojí atd., má to dítě od miminka doma, takže ten vztah je asi o trošku jiný, než u adopce.
Já s tím třeba nemám až takový problém, jen je potřeba si říct, že je to vlastně adopce už před početím. Na rovinu. Tak jak to je.
Jenze ta zena ho nenosi v brise, cizi geneticky material- dite ji odnosi nahradni matka.
Já jsem původně reagovala na tento příspěvek:
Mne to děsí, že se to děje. Ale to i rozmach umělého oplodnění s darovaným materiálem.
Eticky mi to přijde velmi velmi na hraně.
Takže se bavím o adopci po narození s tím, že to dítě odnosí někdo jiný oproti darovanému „genetickému materiálu“, který si odnosí ta žena, která to dítě bude pak i vychovávat. Nějak jsme se do toho asi zapletli.
Ja myslela nahradni matka, ktera nema ani od jednoho „rodice“jeho vlastni geneticky material, oba od darcu..
@Šmoulice píše: Více
relativně souhlasím, může to dopadnout situací win-win pro všechny, hlavně pro to mimino a nové rodiče, že jo
a bio-matce peníze pomohou se třeba dostat z exekucí nebo začít slušně bydlet…
My do toho s exm. nešli proto, že jsme nechtěli podstoupit to hrozné reálné a emoční riziko, že si to paní v porodnici rozmyslí, to by mne osobně asi zabilo ![]()
a taky exovi vadilo, že by věděla kdo jsme a mohla by časem chtít narušovat rodinu, nebo víc peněz, nebo cokoliv
prostě jsme do toho nešli a zvolili pro jistotu oficiální cestu…
nelituju toho ani vteřinu svého života ![]()
@unuděná píše: Více
No jo, ale jak víš, že ti rodiče budou milující? Zájemce o adopci alespoň řádně prověřují.
Ale prd…kolik pěstounů apod dostali děcko a jsou to psychaci
@Ilona111 píše: Více
Dobrej byznis… necháš/uděláš si děcko neboť si myslíš, že ho pak můžeš prodat?
nevěřím tvým žalostným kecum ani setinu
Omlouvám se ale díky komentářum zde jsem se rozhodla že dítě dám do adopce přes ospod.
Třeba konkrétně babička Valerie Kvasničkové, která byla její poručnicí, holčičku dodnes nenašli. Dále jistá Denisa M. z Rokycan, která utýrala dvouleté děvčátko, další případ z Prahy, kde kvůli babičce pěstounce málem přišla o nohu šestiletá holčička, dále pěstounka z SOS vesničky, další pěstoun, který udělal své 14leté schovance dítě,… Stačí? A to je zlomek případů, které byly v médiích a co ten zbytek ![]()