Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já zkouším měsíčkový olejíček normálně pro děti
přijde mi fajn, škoda že jsem na to nepřišla dřív.. ale výsledky zatím nevím
Mazal jsem se dětským olejem. Ale strie se mi stejně udělaly…mám rozpraskané celé břicho. Nicméně já mám kenstriim. sklony…udelaly se mi už kdysi v pubertě když mi rostly prsa a boky…tak teď i na břiše…bioil jsem používala až po porodu právě na ty strie a taky jizvu po císaři…to pomáhal krásně..celkem rychle vybledly…
Oleje se musí aplikovat na vlhkou pokožku. Pak se dostanou do ní a zvláčňují. Buď si navlhči kůži rukama nebo se po sprše jen Halabala utři a namaž. Trvá to déle, a zpočátku to vypadá, že se olej nevsákne, ale výsledek je vláčná pokožka.
Kdybys chtěla změnu (bioil je minerální olej, ještě ke všemu navoněný synteticky, nic moc), zkus od Weledy Skin Food. Mají i verzi light, kdyby ten originál byl moc hutný. I tělová mléka mažu na vlhkou pokožku, i krém na ruce třeba. Fakt je to rozdíl.
@ProfZav já se mažu hned po sprše, když je pokožka ještě vlhká. Prostě mě fakt přijde, že moc nepomáhá. Prsa se mi dost zvětšily a že by to pomáhalo, říct nemůžu
zkusím weledu nebo ten elastiq. Je to všechno hutné, to by určitě snad vyřešilo tu suchou pokožku.
@Anonymní píše: Více
Bioil má dobrou reklamu, ale existují lepší značky. Je to ropný produkt, to fakt nechceš na sebe tohle mazat. Lépe se vstřebávají rostlinné oleje, kokosový, mandlový, i slunečnicový třeba. Navíc obsahuje parfum a hodně se teď zkoumá vliv parfumu na hormonální systém, hodně jich narušuje přirozenou tvorbu hormonů, mimo jiné i těch pohlavních.
Doporučuji Weledu, mám olej i máslo - střídám. Strie nemám - mažu od doby co začala břiško trochu růst (momentálně 39+1tt), vždy po sprše na vlhkou pokožku jak psaly holky. Ale ono někdy bohužel nepomůže nic, je to hodne o typu pokožky, genetice atd.. taky piju pravidelně kolagén.
Ja mažu jak v prvním tak I teď elastiq. Mela jsem i bioil ale mě prostě vadí že je to olej a jsem mastná
a ještě mi ten elastiq hezky voní 🙂 ani z prvniho ani teď (30tt) nemám ani jednu strii. Ale nemyslím že je to krémem, spíš prostě genetikou 🙂
Ahoj, řeším úplně to samé a moje gynekoložka mi řekla, ať se mažu klasickou niveou na suchou pokožku, že to krásně hydratuje. Niveu jsem si nekoupila, ale mažu se indulonou a za mě teda super. Říkala, ať oleje vůbec nepoužívám.
Ricinový olej Saloos ředěný jiným „obyč” olejem do vlhké pokožky. Tip od kamarádky, která nemá ani jednu strii a nepoužívala nic jiného. ![]()
Krémy a oleje nejsou všemocné. Někdo má elastičtější kůži, někdo ne. V dospívání mi popraskala kůže skoro všude, i na lýtkách, takže jsem s tím počítala i v těhotenství. Mazala jsem Weledu, BiOil, ale taky ElastiQ (vždy ns vlhkou pokožku). Nevím, jak moc to pomohlo (třeba mohlo být hůř
), břicho popraskalo tak i tak a nejvíc ten poslední měsíc. V druhém těhotenství jsem nemazala vůbec a strie pro změnu nové nepřibyly - ale miminko bylo tentokrát v jiné poloze a břicho menší.
Za mě prostě převážně genetika ![]()
Klasicky hydratacni cerave, oleje nehydratuji, kuze hydrataci potrebuje. Vecer klidne kombinace s olejem, je to prijemny. A k tomu doufat ze to bude ok.
Super kombinace: jemne peeling vecer ve sprse (nemudi byt denne
), cerave kszde rano a vecer a byt aktivni dokud a jak to jde.
Žádné mazání na světě nezabrání striím ženský. Jen vyhazujete majlant za (falešné) naděje.
Víc než Bioil mi vyhovoval dětský olej a bambucké máslo (to se ale celkem blbě roztírá).
@Kryptozoo píše: Více
Nekdo je mit bude a muze mazat kazdej den trikrat a nekdo je mit nebude a nemusi se namazat ani jednou no. Tak to proste je.
Mam za sebou 3 tehotensvi a strii nemam ani jednu, namazala jsem se doslova jednou u prvniho ditete, ale jsem na to lajdak. ![]()
Ahoj,
jsem v 4 měsíci těhotenství a už se mažu, bohužel každý doporučuje bioil. Je sice fajn, hezky voní, ale přijde mi, že po chvíli necítím „hydrataci“. Možná to tak působit ani nemá, ale prostě mi účinek nepřijde tak fajn, jak je 98% recenzí. Samozřejmě každý je jiný. Nemáte prosím nějaká osvědčený krém, co promaze hezky a je to fakt cítit, že pokožka je hydratovaná? Nevadí mi cena a ani že to bude fakt mastný. Po bioilu mám pokožku tak 15 minut mastnou, pak suchou. Což vede k suché pokožce a samozřejmě mě to svědí. Už to nepoužívám a zatím se mažu obyč krémem, ale beztak to chce něco fakt hydratačního. Ještě jsem viděla krém elastiq. Ale nemám zkušenosti.
Děkuji