Bioil moc nepomáhá, co jiného?

Anonymní
14.4.25 00:13

Bioil moc nepomáhá, co jiného?

Ahoj,

jsem v 4 měsíci těhotenství a už se mažu, bohužel každý doporučuje bioil. Je sice fajn, hezky voní, ale přijde mi, že po chvíli necítím „hydrataci“. Možná to tak působit ani nemá, ale prostě mi účinek nepřijde tak fajn, jak je 98% recenzí. Samozřejmě každý je jiný. Nemáte prosím nějaká osvědčený krém, co promaze hezky a je to fakt cítit, že pokožka je hydratovaná? Nevadí mi cena a ani že to bude fakt mastný. Po bioilu mám pokožku tak 15 minut mastnou, pak suchou. Což vede k suché pokožce a samozřejmě mě to svědí. Už to nepoužívám a zatím se mažu obyč krémem, ale beztak to chce něco fakt hydratačního. Ještě jsem viděla krém elastiq. Ale nemám zkušenosti.

Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.4.25 00:17

Já zkouším měsíčkový olejíček normálně pro děti :) přijde mi fajn, škoda že jsem na to nepřišla dřív.. ale výsledky zatím nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11840
14.4.25 01:06

Mazal jsem se dětským olejem. Ale strie se mi stejně udělaly…mám rozpraskané celé břicho. Nicméně já mám kenstriim. sklony…udelaly se mi už kdysi v pubertě když mi rostly prsa a boky…tak teď i na břiše…bioil jsem používala až po porodu právě na ty strie a taky jizvu po císaři…to pomáhal krásně..celkem rychle vybledly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
14.4.25 06:02

Oleje se musí aplikovat na vlhkou pokožku. Pak se dostanou do ní a zvláčňují. Buď si navlhči kůži rukama nebo se po sprše jen Halabala utři a namaž. Trvá to déle, a zpočátku to vypadá, že se olej nevsákne, ale výsledek je vláčná pokožka.
Kdybys chtěla změnu (bioil je minerální olej, ještě ke všemu navoněný synteticky, nic moc), zkus od Weledy Skin Food. Mají i verzi light, kdyby ten originál byl moc hutný. I tělová mléka mažu na vlhkou pokožku, i krém na ruce třeba. Fakt je to rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.25 08:45

@ProfZav já se mažu hned po sprše, když je pokožka ještě vlhká. Prostě mě fakt přijde, že moc nepomáhá. Prsa se mi dost zvětšily a že by to pomáhalo, říct nemůžu :nevim: zkusím weledu nebo ten elastiq. Je to všechno hutné, to by určitě snad vyřešilo tu suchou pokožku.

• Citovat
  • Upravit
4966
14.4.25 08:49
@Anonymní píše: Více

Bioil má dobrou reklamu, ale existují lepší značky. Je to ropný produkt, to fakt nechceš na sebe tohle mazat. Lépe se vstřebávají rostlinné oleje, kokosový, mandlový, i slunečnicový třeba. Navíc obsahuje parfum a hodně se teď zkoumá vliv parfumu na hormonální systém, hodně jich narušuje přirozenou tvorbu hormonů, mimo jiné i těch pohlavních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
14.4.25 09:05

Doporučuji Weledu, mám olej i máslo - střídám. Strie nemám - mažu od doby co začala břiško trochu růst (momentálně 39+1tt), vždy po sprše na vlhkou pokožku jak psaly holky. Ale ono někdy bohužel nepomůže nic, je to hodne o typu pokožky, genetice atd.. taky piju pravidelně kolagén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
14.4.25 11:45

Ja mažu jak v prvním tak I teď elastiq. Mela jsem i bioil ale mě prostě vadí že je to olej a jsem mastná :lol: a ještě mi ten elastiq hezky voní 🙂 ani z prvniho ani teď (30tt) nemám ani jednu strii. Ale nemyslím že je to krémem, spíš prostě genetikou 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
14.4.25 11:57

Ahoj, řeším úplně to samé a moje gynekoložka mi řekla, ať se mažu klasickou niveou na suchou pokožku, že to krásně hydratuje. Niveu jsem si nekoupila, ale mažu se indulonou a za mě teda super. Říkala, ať oleje vůbec nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.4.25 19:21

Ricinový olej Saloos ředěný jiným „obyč” olejem do vlhké pokožky. Tip od kamarádky, která nemá ani jednu strii a nepoužívala nic jiného. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
18.4.25 11:06

Krémy a oleje nejsou všemocné. Někdo má elastičtější kůži, někdo ne. V dospívání mi popraskala kůže skoro všude, i na lýtkách, takže jsem s tím počítala i v těhotenství. Mazala jsem Weledu, BiOil, ale taky ElastiQ (vždy ns vlhkou pokožku). Nevím, jak moc to pomohlo (třeba mohlo být hůř :mrgreen: ), břicho popraskalo tak i tak a nejvíc ten poslední měsíc. V druhém těhotenství jsem nemazala vůbec a strie pro změnu nové nepřibyly - ale miminko bylo tentokrát v jiné poloze a břicho menší.
Za mě prostě převážně genetika :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
20.5.25 14:00

Klasicky hydratacni cerave, oleje nehydratuji, kuze hydrataci potrebuje. Vecer klidne kombinace s olejem, je to prijemny. A k tomu doufat ze to bude ok.

Super kombinace: jemne peeling vecer ve sprse (nemudi byt denne :) ), cerave kszde rano a vecer a byt aktivni dokud a jak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
20.5.25 14:40

Žádné mazání na světě nezabrání striím ženský. Jen vyhazujete majlant za (falešné) naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 14:47

Víc než Bioil mi vyhovoval dětský olej a bambucké máslo (to se ale celkem blbě roztírá).

• Citovat
  • Upravit
10923
20.5.25 14:56
@Kryptozoo píše: Více

Nekdo je mit bude a muze mazat kazdej den trikrat a nekdo je mit nebude a nemusi se namazat ani jednou no. Tak to proste je.

Mam za sebou 3 tehotensvi a strii nemam ani jednu, namazala jsem se doslova jednou u prvniho ditete, ale jsem na to lajdak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí