Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, půjde, těší se. Tábor je organizován místním DDM a domluvili si mobilní testovací tým, který děti v pondělí ráno otestuje antigennim testem, takže pro rodiče úleva, že nemusí nic řešit sami.
Naší kluci mají dnes poslední den tábora, jsou naprosto nadšení nadšení testování jim vůbec nevadí. Naopak, jeli je na něj objizdkou náhradní linkou, což byl zážitek pro nejstaršího a pak a za odměnu dostali lízátko, takže další radost. Mají druhý tábor v srpnu, tak snad bude podobné super. Taky hlídání nepotřebuju, ale je to pro ně zážitek a příprava na klasický tábor.
Ahoj, nas taky váhá, ale už je prihlasenej na jednodenní tábor/workshop, tak snad to zvládne. S testem ještě nevím, jaké budou podmínky, vyčkáváme. Je to maličká akce.
A ano, taky máme váhavce, ale to by nejel nikdy nikam, kdybych na to brala pokaždé ohled. Nechce se mu tam, kde to nezná nebo neví, co ho ceka
ale většinou je nakonec vždycky aspoň vcelku spokojen, když ne vyloženě nadšen, protože očekává “trapas” a “zase nudu”
![]()
Příměstské tábory už nevedeme, pro mě i děti to byl vždy opruz, ráno vstávat, i když jsou prázdniny a být někde na 7.30 nebo 8 hodin. Zvlášť, když jsem byla na RD a doma bylo mimino nebo batole. Nejsme žádní vyspávači, ale zbytečný stres. Do školy u nás chodí děti samy, na tábor, který byl z ruky, jsem je musela odvést.
Děti chtějí jezdit jen na pobytové tábory, kde je budíček později, většinou kolem 8. hodiny.
Testování jako takové mi nevadí/ani dětem, pokud to nemusím zařizovat a platit sama.
Já sama bych si situaci nekomplikovala víc než je nezbytně nutné, ale toto máme každý jinak.
@Anonymní píše:
Půjde vaše dítě na tábor i za cenu testu?
Jsem doma na RD, takže hlídání nepotřebuji,…zvažuji, zda syna 9let dát na příměstský tábor nebo ne…jednou chce, jednou nechce…
A to jako vážně? Neřešíš náplň, termín ani cenu, ale jestli má kvůli tomu podstupovat test? jako by to bylo něco horšího než vyčištění zubů? Zasloužíš si ho na ten tábor nedat a mít ho otrávenýho doma.
@Annci Ti nevim, ja si radeji test pro sve dite vyresim sama, mohu vybrat takovy typ odberu, ktery preferuji ja (dite) a mohu tam byt s nim. Ale je fakt, ze jsou deti, kterym je to fuk.
Syn je na táboře právě teď, šli sme před odjezdem na PCR z krku, v klidu.
Vůbec bych neuvažovala synovi ten zážitek nedopřát kvůli jednomu třívteřinovýmu výtěru.
@j.a.n.i1 To víš, že jí není jedno. A nikde nepíšu, že tam s ní u testu nebudu, to budu, protože ji tam denně budu vozit. Jen jsem vyjádřila radost, že nemusím obvolávat testovací centra a shánět termíny tak akorát na čas, abych dostála nějaké povinnosti.
@Annci No, a já píšu, že je raději obvolám, než abych neměla pod kontrolou jaký odběrový tým zrovna přijede a jak budou test provádět.
Ano, půjde a vůbec nás nenapadlo váhat kvůli testům. Taky jsem na RD a rozhodně to neznamená, že nejstarší musí celé prázdniny trávit s námi. Na příměstském ještě nevím, jak to s testy bude, je to od sportovního kroužku, kde před prázdninami stačilo čestné prohlášení o negativním testu ze školy. Jede i na 14 dní na pobytový tábor, kde si můžeme vybrat PCR test před, nebo antigenní s tím, že má mít samotest s sebou. Máme štěstí, že 10 minut od domova dělají PCR z krku a mají stále volné termíny, takže jde na PCR a má klid.
@Anonymní píše:
Jsem doma na RD, takže hlídání nepotřebuji,…zvažuji, zda syna 9let dát na příměstský tábor nebo ne…jednou chce, jednou nechce…
Za cenu testu? Promiň, ale některý matky už jsou fakt pošahaný. Chudáci děti.
Na příměstské tábory je potřeba test? Předpokládám to, ale zatím mi o tom nepřišly žádné informace. ![]()
@j.a.n.i1 Ve smyslu, že si tam zavoláš a budeš zjišťovat, kdo přesně u testu bude a jak se chová k lidem? Moje pozice je jednodušší v tom, že bydlím v zapadákově, ale lidi jsou tu zatím poměrně normální, takže takových věcí se tu nebojím, informaci o prováděných testech a jejich druhu jsem dostala dopředu mailem, za mě spokojenost.
Půjdou. Nemůžu je nechat půl prázdnin samotné doma. Navíc se na ty příměstské tábory těší.
Mě teda to testování netěší. ![]()