Priorix Tetra – očkování

1027
8.11.10 20:23

Priorix tetra

diskuzí na toto téma je tu dost,pročetla jsem je,názory se dost liší a já vůbec nevím jestli dát nebo ne,dočetla jsem se že i když nechám dítko naočkovat touto vakcínou tak i přesto může plané neštovice dostat, mě Dr říkala že nemůže,tak jak to tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
8.11.10 20:32

To bude mela :-)
Jinak ja ho dala. Jsem obecne pro ockovani.Nestovice sice nejsou nijak zavazna nemoc(i kdyz i ty muzou mit komplikace),ale jsou na dlouho a muzou nam pekne zamichat plany. Starsi syn je mel v zime,kdyz uz jsem chodila do prace,uz tak diky skolce sel z nemoci do nemoci,pak jeste nestovice :roll: no hrozny. Uz je podruhy nechci,takze mladsi dostal tetra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
8.11.10 20:39

Mám kamarádku pediatričku, působí i na univerzitě. Máme stejně staré děti a když bylo klukům pár měsíců, tak jsme se o očkování neštovic bavily. Tehdy mi říkala, že jej očkovat bude. Pak jsem se jí na názor ptala ještě jednou, když jsme čekali Šárku a Vojta měl jít do školky (bála jsem se, aby nedotáhl neštovice ze školky, když bude doma malé miminko :-? ). A tehdy už mi říkala, že ona chlapečka očkovat nedá, že je spousta průlomových infekcí, nikdo nezaručí, že ty neštovice už nikdy nedostane :nevim: Takže oni si prý pro neštovice půjdou. (OT: druhý den večer jsem jí volala, že můžou přijít :lol: )
Vojta tedy očkovaný není, neštovice prodělal s naprosto sqělým průběhem (bez teplot, bez svědění, jen s pupínkama). Šárku také nebudu očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
8.11.10 20:43

Naše dr. obecně očkování doporučuje, očkování proti neštovicím spíše ne, protože není vyzkoušená, nikdo z dospělých vakcínou ještě očkován nebyl, není známo, jak je to očkování účinné, jsou případy, kdy děti po očkování skutečně neštovice prodělaly. Navíc, některé zdroje uvádí, že účinnost vakcíny - i když je součástí Priorixu Tetra, je 10 let, potom je vhodné přeočkování.

Zase na druhou stranu, je asi jedno procento komplikovaného průběhu neštovic - nejtěžší vyjímečný zánět mozkových blan nebo zápal plic z neštovic.

Nenechala jsem očkovat, nemusela jsem řešit. Obě moje děti neštovice prodělaly, dcerka ve 14 měsících, bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
8.11.10 20:47

Nevim teda, jak dlouho uz tahle moznost ockovani existuje, ale nevite, jestli uz ma nekdo praktickou zkusenost takovou, ze by ve skolce vsichni odpadli s nestovicema a ockovane dite zustalo o.k. ?
Ja v to tedy doufam :-) jako nic neni 100%ni, ale snad se pravdepodobnost vyrazne snizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
8.11.10 21:04

Mi zase doktorka řkela, že to nedoporučuje protože z jejích zkušeností, prodělaly děti takové poočkovací stavy jaké by měly u normálních neštovic někdy i horší a nějaké vážnější průběhy neštovic jsou prý minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.11.10 21:12

Ahoj,taky řeším podobné dilema,takže jsem dál zvědavá na příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
8.11.10 21:17

Nenechala jsem…jinak obecně jsem pro očkování .Moje dr. ho nedoporučuje a jelikož jí důvěřuji , dál jsem neřešila. Respektive dohodly jsme se ,že pokud je dcera nedostane do začátku školní docházky, tak ji doočkujeme…jde to i zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
8.11.10 21:29

Ahojky,

tak malýho jsem na jaře nechala naočkovat proti neštovicím - priorix tetra - v tý době měl dost ekzém, tak mi to i dr. doporučila, ale stihli jsme jen jednu dávku a teď je to dva týdny co neštovice prodělal, měl mírný průběh - zvýšená teplota jeden den, celkem asi 30 pupínků a trochu ho to svědilo, horší bylo mazání, to řval a neumim si představit kdyby měl horší průběh. Jinak ještě když byl infekční, tak u nás byla neteřinka, která je očkovaná taky a švagrová to právě chtěla vyzkoušet jestli je chytne, tak můžu tak za dva týdny napsat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.11.10 21:32

Ještě bych se zeptala: kolik stojí ta Tetra?A jaké jste měli po očkování reakce?
Malej tedy když dostával hexa+Synflorix,tak krom toho,že byl mrzutej neměl žádnej vedlejší účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
8.11.10 21:57

Jo, my dali syna naočkovat jednou dávkou (tuším Varilrixu?) - kolem 4 let, doktorka říkala, že to bude stačit :mrgreen: - nestačilo, dostal je - ale měl cca 10 pupínků a zhruba den? teplotku a bez chuti k jídlu - to byly celé neštovice :dance:
Dcera měla tetru (aby nic nechytla od školkových dětí a od bráchy) a zatím nic… ale měla tuším dvě dávky? :wink: (musela bych hledat v očkováku, já jsem děsná :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
8.11.10 22:12
momi33 píše:
Ještě bych se zeptala: kolik stojí ta Tetra?A jaké jste měli po očkování reakce?
Malej tedy když dostával hexa+Synflorix,tak krom toho,že byl mrzutej neměl žádnej vedlejší účinek.

jedna dávka stojí 1500kč a dávky jsou dvě,takže 3000kč dohromady,1.dávka je v 15.měsících a 2. dávka 21 - 25 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
8.11.10 22:18

Ahoj,
taky jsem resila a nakonec nedala. Nase dr. me nechala rozhodnout, rikala, ze ockovanim se snizi vyskyt nestovic, ale na druhou stranu jsme je meli vsichni.
Vzhledem k tomu, ze jsem malou „zahltila“ ockovanim, jako je Synflorix, zloutenka a dalsi v planu.. tak jsem se na nejaky nestovice vykaslala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.11.10 09:13

neštovice může dostat i přes očkování, mají pak ale mírnější průběh.. resp. nemělo by je dítě dostat, ale jsou zaznamenané případy, kdy se tak stalo…
my jsme uvažovali o očku jen kvůli pásovému oparu (stejný virus) vzhledem k tomu, že manžel i tchýně ho mají v sobě, ale nakonec jsme se rozhodli neštovice nechat osudu. u druhého mám momentálně více starostí se zrušením očkování TBC, ale určitě se budeme zamýšlet i nad tímhle znovu - ne kvůli neštovicím, ale kvůli herpesu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
27.8.11 09:07

tak my máme druhé očko za sebou a včera na 9den začaly teplotky, po prvním se nám to smíchalo s virozou takze jsme skoncili v nemocnici..ted to snad zustane jen u teplotky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek