Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anna766 píše: Více
Nojo, když je to na každodenní (i každotýdenní bázi) tak to otráví nejednoho rodiče. To už je pak na komunikaci se školkou. Jak jsem psala, u nás se to vyřešilo tak, že se založil třídní fond a učitelky většinu věcí obstaraly samy. Pak se na něco reálně muselo myslet tak jednou měsíčně (karneval, oblíbená hračka, fotka rodiny, barevné triko apod.)
@unuděná píše: Více
To je dobrý systém, to jsem tu nikde nezažila. Mě tedy to vždycky přišlo normální, dělaly to naše mámy, sháněly, já tedy taky. A dost mě i překvapilo kolika maminkám to vadí.
A teď je ve škole vnučka a ta nenosí skoro nic, nevím jak kde, ale tadyv její škole to asi zrušili, nic se po dětech shánět nechce..
Já ještě chodila s dětmi na kaštany, nebo si zašly samy, listy, nitě, kelímky, jeřabiny, různé číčoviny… a ted nic nic.
@Anna766 píše: Více
Kde jsi vyčetla, že se o ně otec nestará?
Četla jsi to vůbec? Mají teplo, jsou zajištění, mají na kroužky, mají jídlo, bydlení, mají pozornost otce a rodiny, mají lásku, péči (místo otce si dosaď třeba matku tedy).
Opravdu je nutné k tomu, aby si společnost řekla, že se rodič stará tak jak má ještě vyfoukaný vejce, zelený tričko a kostým panďuláka? Pak teprve to bude perfektní? A co když budu ve vztahu ke školce fungovat na první našlápnutí, ale klukovi dám každý večer k večeři suchej chleba? Budu dobrý rodič podle zdejších měřítek?
@Havlova píše: Více
No tak zrovna my bydlíme v Praze, takže hlínu fakt doma nemáme
a že bych si došla do parku třeba se lžící, protože doma žádné zahradnické náčiní nevlastním a tam nabrala trochu hlíny je fakt víc než úsměvná, navíc teda netuším, jestli by ta hlína byla vůbec vhodná na semínka rajčat, které do ní pak sázeli ![]()
Jako přemýšlela jsem, že třeba koupím v Lidlu bazalku, bazalku vyndáme a zbytek donese do školy…ale pak jsem to úplně zazdila, tohle byl teda výmysl vychovatelky z družiny ![]()
Jinak já se fakt snažím, ale děti se musí připomínat…u té školky mi přijde super, že to učitelka připomíná neustále, tak tam jsme tak v 9 případech z 10 úspěšní…a když zapomeneme, tak je to fakt jen nějaká maličkost typu ruličky od toaleťáku
@welovefashion píše: Více
Rajčata extra hlínu nepotřebují. Samozřejmě nemusíš splnit všechno, to je jasné.
Ale zrovna u člověka na vesnici argument, že nemá v dosahu hlínu je spíš vtipný.
Jinak, já bych klidně tu jednu lopatičku hlíny někde udloubla při procházce, ale to je na každém.
Ruličky od toaletního papíru jsou moje noční můra - jeden čas to vypadalo, že snad budeme muset chytit nějaký průjem. ![]()
Taky jsme dloubali hlínu v Praze na procházce kolem vody. Jakože ne na náplavce samozřejmě
Nevidím v tom nejmenší problém ![]()
@Oriseka píše: Více
U vás obou se mi ten pohled líbí, i když stojíte proti sobě.
Výchovu k samostatnosti do té míry, že dítě samo od sebe vynese koš, považuji za úctyhodnou. Z kluků budou bezvadní parťáci do života. Tady na emimi je plno žen, kterým se doma válí dospělý chlap a ten plný koš s ním ani nehne. Kde bude asi chyba? Ze svých zkušeností bych tipla, že v prvopočátku výchovou k nesamostatnosti následovanou neschopností dozrát a přijmout zodpovědnost.
Na druhou stranu jsem byla také vychovávána k samostatnosti, nejspíš z důvodu citové chladnosti matky. Byl to takový extrém, že i přihlášku na střední jsem si musela podávat sama a málem jsem tu složenku tehdá vyplnila blbě, jelikož na poště mi jedna paní blbě poradila psát číslo účtu pozpátku! Naštěstí se mi to zdálo podezřelé a šla jsem k dalšímu okénku tzv. info ověřit.
Brácha už tak dobře nedopadl. Přihlášku si podal blbě, takže byla neplatná - chybělo potvrzení od doktora a skončilo to tak, že ho horko těžko dostávali po termínu na soukromou placenou střední, a to hlavně díky známostem. Nehledě na to, že on konkrétně je stejně vcelku inertní vůči výchově k samostatnosti, jelikož si na vysoké nepral ani prádlo. Takže tak s tou nesamostatností.