Připadám si neschopně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1383
17.5.24 08:15

@Psylocke ale to už je základní skola to je úplně něco jiného ze školky jestli mám 5 vzpomínek tak je to moc.. ze mi něco nechutnalo a musela jsem to dojist, jak jsem se hádala o kočárek, jak jsem tam plakala ale určitě ne ze byl nějaký karneval..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.5.24 08:17
@Al35 píše: Více

Teda tak to já si toho ze školky pamatuju hodně, včetně karnevalů, divadýlek, nejlepších kamarádek a prvních lásek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
17.5.24 08:18

@Kelsey tak já jsem schválně dala syna do školky kde nic takoveho není stačí že to obkoukava doma jak se dělá s noťasem.. je fakt ze my moc akci kde by museli rodiče něco připravovat nemáme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
17.5.24 08:19

@unuděná do 5 let je dokazane ze si děti pamatují jen útržky vzpomínek tak jsi možná výjimka ale fakt to není pravidlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.5.24 08:21
@Al35 píše: Více

Tak ve školce je ale většina dětí do 6, někdy i do 7 let ne? Moje děti si taky běžně pamatují věci už kolem těch 4 let, nepřijde mi to jako výjimka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
17.5.24 08:31
@unuděná píše: Více

Moje děti si to třeba pamatují, ale je to jen pár let, ale já si pamatuju z období školky jen to špatné :lol: ikdyž vím, že máma se mi věnovala i babička a děda, naši nás brali na dovolenou, tak si prostě pamatuju jen můj první astmatickej záchvat, pár momentů z nemocnice, jak na mě byla zlá učitelka při odpoledním klidu, fakt to jsou jen takové 5 vteřinové vzpomínky… karnevaly si nepamatuji vůbec, ale kdybych ten kostým nedostala, tak si to budu pamatovat na 100% :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
17.5.24 08:32

Chápu :hug: Máme to stejně :oops: :mrgreen: Oba pracujeme na plný úvazek, taky mám dlouhý směny, jsem 14 hodin pryč z domu. Do zaměstnání jsem se vrátila relativně nedávno, děti jsou proti nám s manželem v početní přesile a všechno si to teprve sedá.
I když tatínek funguje na 1000% všechno si píšeme, učitelky píšou, tak prostě každou chvilku něco nemáme, nebo máme navíc :mrgreen:
Je super, jak se dneska učitelky dětem ve škole/školce věnují. Jen doufám, že mají pochopení i pro unavený, roztržitý rodiče 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
17.5.24 08:35
@Anonymní píše: Více
hlavně info chodí jen mě,
Hele, požádej o přidání chlapa do skupiny/mejlu/Whatsappu/whatever. To je to nejmenší ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
17.5.24 08:48
@kocourGarfield píše: Více

A někdy potomek přijde v úterý, že potřebuje na středu triko, bo zelený čtvrtek :mrgreen:
Neviním z toho učitelku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
17.5.24 09:01

Tak asi všechno bych si psala do kalendáře/diáře, i drobnosti a delegovala i muže.
Jinak se na tohle opravdu netěším. V tom budu taky neschopná. Ještě dítě ve školce nemám, ale co vím z okolí třeba kolegyně tak se do školky často muselo něco nosit a chystat…A hlavně třeba nějaké vyrábění nebo něco ušít, na to jsem teda úplně levá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.5.24 09:05

No anebo si s manželem nasdílejte v mobilu kalendáře a zapisuj to tam. Požádej ho, ať na to myslí stejně jako ty a nastavte si upozornění třeba den předem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3548
17.5.24 10:37

Zrovna dneska jsem se ve školce narychlo otáčela domů ptz jsme nevzali batůžek s pitím :lol:. Klid nejsi v tom sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7471
17.5.24 10:41

Já si vše píšu prostě. Tomu dítěti to pak je líto… zelený den, všechny děti v zeleném a ono červené triko… karnevál a nemá kostým. Mi se to nestalo.. nevím… mám taky jedno dítě. Nepříjde mi to tak složité aby mělo triko, masku… vždy to není denně… a taky vše dopředu řečeno. Fotku v DM vytisknu a hotové. S jedním děckem vždyť to je pohoda… co jak by jich bylo 3-4… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
17.5.24 10:45

Když jsem navštěvovala MŠ já, rozhodně neexistovaly barevné dny, projektové týdny, atd. Nepamatuji, že by se řešily svátky nebo narozeniny. Nejezdila k nám divadla ani představení s dravým ptactvem.
Když něco zachytím, konzultuji s dětmi, zda se účastnit chtějí, co nezachytím, neřeším. Každopádně jsem si do nového školního roku pořídila ořezávátko na kličku. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 10:52

Každý někdy něco zapomene, já letos zapomněla dát dceři vyfoukaná vajíčka na velikonoce, přitom jsem na to myslela a měla jsem to v kalendáři :zed: :lol: nic se nestalo, měli jich ve školce i tak dost, takže dcera měla na co malovat.
Ale úplně bych to nezlehčovala, jako některé tady. Přístup - “neřešit, vždyť o nic nejde a dítě si to nebude pamatovat” - mi nepřijde zrovna šťastný. Mám 4 letou dceru, ve školce všechno vnímá, ptá se mě, proč neměla Anička na sobě kostým, když ho všichni ostatní měli, a říká, že byla moc smutná… děti všechno vnímají a ikdyž si třeba dost věcí nebudou pamatovat, tyhle okamžiky je formují, můžou jim nenávratně srážet sebevědomí atd. Takže za mě - ano, každý někdy něco zapomene, to je lidské, ale já se snažím i těmto povinnostem dostát. Ale pokud je ve školce pravidlem, že učitelky v pondělí oznámí, že v úterý mají děti přinést např. doma upečenou perníkovou chaloupku (nadsázka), tak není nic jednoduššího, než je požádat, zda by mohly takové věci oznamovat více dopředu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML