Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A tatínek, ten toho zařídil kolik? Oproti němu jsi zcela zjevně superžena
![]()
Jo tak já nedávám ani láhev na pití ven prijde mi to na hlavu dávat mu na hodinu a půl láhev vody když na svacinku vypije sotva hrnek a na obed to samé.. děti obecně ve školce málo pijí.. a kostýmy neshanim prdim na to..stejně jako na trika on se svět nezboří a co bylo ve školce si třeba fakt já nepsmatuju za mého mladí a ziju..žádná křeč..fotku jsem taky nedonesla klid ![]()
@Annonymní_007 Bohužel má také náročnou práci a hlavně info chodí jen mě, takže tohle beru na sebe. Když zapomenu já, tak těžko bude vědět chlap 😅 🙈.
@Al35 Děkuji, asi jsem potřebovala vědět, že nejsem jediná.
Zase si říkám, proč mít každý týden zase povinnosti skrz školku. Práce, domácnost, rodina a toho času prostě moc není. Do toho bych ještě chtěla věnovat nějaky čas zvýšení kvalifikace, aby byly časem lepší peníze. Do školy pak snad nebudu muset každý týden něco řešit. Doufám 😅
Co si to někam psát? Třeba nějaký seznam na ledničku, co je kdy potřeba ![]()
My to máme vždy rozepsané na netu, pokud chci zapojit i taťku, tak to vytiskneme, vozí většinou malou do školky, tak aby věděl…máme toho taky hodně, nevadí mi to, jsem ráda, že mají pestrý program, proto jsme si tuto školku vybrali…
Láhev s pitím naštěstí nepotřebuje, mají celodenní pitný režim a na výlety s batuzkama jim taky rozdají hrnečky a nalijí pití.
A to toho máte tolik? Tatínek nikdy nejde pro dítě do školky? Nemůžete si ty věci do školky s manželem sdílet v kalendáři? Jako chápu, že je to opruz, ale zase při 1 dítěti mi to nepřijde hrozně moc. A ve škole klidně potřeba něco bude taky - záleží na vedení.
Pokud to dítěti vadí, tak bych na systému zapracovala ( nástěnka + diář), ty akce nejsou ze dne na den ne?
Já si nástěnku ve školce fotíˇ a pak přepisují na nástěnku doma + diáře a pro jistotu ještě kalendáře. Ale už se nám taky stalo, že jsme doma ve 3 vyráběli večer masku. No stane se
![]()
(
Příspěvek upraven 16.05.24 v 22:23
@Anonymní píše: Více
Moc si to nemaluj, ve škole to bude ještě mnohem horší. Taky budou muset nosit různý blbiny na výchovy a projektovy dny, plus ještě přibydou každý den úkoly.
Takže tak ![]()
Neboj, školu budeš řešit každý den. Ten přechod je dost mazec pro všechny… Jinak tě chápu, já v tomto věku dětí také nevěděla kam dřív. Ale pravda je, že vždy vše potřebné měly. Jsem fakt ráda, že jsou už samostatné jednotky.
Mám diář a podle toho zařizuju. Všechno objednám přes internet, rozhodně nikde nelítám po obchodech. Fotku jsem vytiskla v DMku přímo z mobilu ![]()
A co se stane, když nepřinese fotku nebo nemá tričko podle tématu?
asi nic zásadního, že? Tak žádný stres. Ve škole to bude asi horší, ale tam už bude mít i dítě svoji zodpovědnost a hlavně bude umět číst a psát, aby si to mohl zapsat
To není tebou, ale některými učitelkami, které nechápou, že rodina není služebnictvo vzdělávacího zařízení ![]()
Ještě miluju, jak pak vždycky začnou kvílet „proč jste si dělali děti, když se jim nechcete věnovat“ a nechápou, že člověk se CHTĚL dítěti věnovat, ale nestíhá to, protože musí shánět pět barevných triček ![]()
Klid, rozděl sinto s mužem a zrovna z těhle věcí když něco někdy nebude, tak se fakt nic nestane. Hlavně ať jsou doktoři atd.
@Liberalissima a já mám spis pocit, že tím sluzebnictvem jsme spis my - učitelky, které musí poslouchat rozmary rodičů. Btw po dětech toho chceme málo se spolupráci s rodiči. A když nemají, tak se nic neděje 😜
Pomůže delegovat některé i na dítě. Pokud dítě už pozná barvy, což ve školce většinou ano, tak vzít si ze skříně tričko příslušné barvy, by mělo zvládnout.
S těmi ostatními věcmi podobně, úměrně věku samozřejmě. Ale přečíst dítěti zprávu, co potřebuje na další den přinést do školky a nechat jej si to připravit, není raketová věda.
I když to nebude vždy vše a někdy dítě zapomene, možná mu budeš muset většinou pomáhat, ale výrazně si tím usnadnis život v budoucnu, až bude chodit do školy.
Achjo, připadám si neschopně. Mám náročnou práci, pracuji na zkráceny úvazek a k tomu mám občas brigadu, dělám dlouhé směny a mám jen jedno dítě ve školce.
Stále zapomínám malému něco do školky. Je fajn, že dělají různé aktivity, ale ja občas něco zapomenu nebo prostě nemám kapacitu to sehnat, donést. Teď to byla rodinná fotka, jenže problém, protože žádné nejsou vyvolané a já prostě neměla čas ji zajít vyvolat. Minule zase měli mít každý den jinak barevné tričko, jeden den jsem zapomněla a další den jsem prostě neměla danou barvu a nebo nebylo zrovna vyprané. Když bylo potřeba sehnat kostým, tak lítání a shánění kostýmu, naštěstí úspěšně. Připadám si fakt neschopně 😅 je mi to líto i kvůli malému. Jen jsem se chtěla vypsat 🙈 🙈