Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, máme jeden velký problém s autosedačkou a autem. Naše autosedačka je od 9 do 36kg. No, s přítelem jsme si koupili auto z roku 91. Bohužel tam je pouze jeden pás, jednobodový nebo jak se tomu říká. Prostě jen ten spodní. ???? Když jsme jeli s prckem tak jsme museli silně zabrzdit a ten horní díl samozřejmě se začal sklápět. Jsem z toho nešťastná, s malým nechci nikam jezdit. Chci pořídit autosedačku od 9 do 18, ale bojím se, že ta taky nepůjde pořádně připevnit. Poraďte mi prosím jak jí tam připevnit, jestli se toho auta nedá koupit horní pás. Děkuju, moc mi tím pomůžete.
Takovým pásem ale nepřipoutáš žádnou sedačku. Na to jste měli myslet při koupi. Ale přijde mi to divné, měli jsme kdysi Favorita koupeného nového cca v roce 90 a měl normální pásy i vzadu.
Nez resit jak to pridelat, resila bych zmenu auta. K 27letemu autu bych nemela duveru ani omylem. Urcite se da za levno poridit neco o chlup mladsiho s klasickymi pasy…
Buď budete jezdit busem, nebo koupíte jiné auto. Vozit ho v nepřipoutané sedačce je horší než ho vozit bez ní. Mimo toho, že při brždění poletí dítě, praští ho ještě zezadu sedačka.
Co to je za auto? Jde o dvoubodový pás. NA takovém nemůžeš mít autosedačku. Musíš prostě mít tříbodový. Možná by to v nějakém servisu uměly předělat.
A vepredu mate jaky pas? Leda dat sedacku dopredu a ty si sednes dozadu na ten dvoubodovy.
Ale take se priklanim spis k nejakemu novejsimu autu, pokud je moznost.
Vepředu jsou pásy normální? Tak prcka tam a ty dozadu..ale nad jiným autem bych sakra přemýšlela. Radši fakt tou dopravou než todle riskovat.. výrobce autosedaček to tam má napsaný, že musí být zajištěna tříbodovým pásem
Manžel mě tady radí, že se dvoubodový pás předělat na tříbodový nedá. Dřív se prej vyráběly sedačky i na dvoubodový, ale jestli ještě nějaká firma to dělá neví. Ale tak staré auto nebude bezpečné ani s tříbodovým pásem. Říkal, že by v tom dítě nevezl ani za zlaté prase.
@Kacka2 Opravdu nás nenapadlo se podívat zrovna na zadní pásy. ![]()
@89Luca píše:
@Vero20
Lepsi chodit pesky a MHD, s ditetem nikdy!
Nebojte, je to auto pro „srandu“. Partner s tím jezdí do práce a spolu třeba nakoupit. Mimčo dáváme na hlídání, a když to nejde, nikam nejedeme. Bylo to jen jednou a naposledy. (Naštěstí jen blbá brzda)
@Vero20 píše:
Nebojte, je to auto pro „srandu“. Partner s tím jezdí do práce a spolu třeba nakoupit. Mimčo dáváme na hlídání, a když to nejde, nikam nejedeme. Bylo to jen jednou a naposledy. (Naštěstí jen blbá brzda)
no, ono to vzadu na dvoubodovem pasu nebude bezpecne ani pro vetsi dite ci dospeleho. resila bych to upoutanim autosedacky na spolujezdce. ale musi mit vypnuty airbag. i kdyz toto auto ho asi mit nebude…