Pripjať, Černobyl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10170
28.10.13 09:28

Já osobně tam nebyla, ale pár známých a kolegů ano. Pro všechny to byl úžasný zážitek. Ale jsou to všechno z lidi z oboru. Takže „postižení“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.10.13 09:34

Mě tohle nikdy nenapadlo navstivit. Chci do osvetimi, par koncetraku jsem uz videla…
ale jak koukam na ty stranky, tak jo, jela bych hned! Prijde mi to hodne zajimavy to videt a ani bych se nebala. Sla bych teda radsi s pruvodcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.10.13 09:35

Tyjo já vůbec nevěděla, že se tam dá takhle jet, a jo, lákalo by mě to, když na to koukám. akorát děti tam nemůžou, takže to pro mě teď dost let nepřipadá v úvahu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
28.10.13 09:49

Jo tak věk dětí - hlavně toho nejmladsiho, mě teď omezuje taky.
Já teda narozdil od jiných zde doufám, že sargofag brzy nově uzavřou, v tom starém jsou diry jak v ementálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
28.10.13 11:13

Tak já se tam chci jednou podívat taky, je to můj největší sen :srdce:

• Citovat
  • Upravit
25324
28.10.13 12:26

Jela bych tam…láká mě to. Četla jsem o něm několik knížek, viděla nějaké dokumenty.
Ale už je to tam prej jak průchoďák :roll:
A Severní Korea by se mi taky líbila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
28.10.13 12:39

Se az divim, kolik nas tu by se tam chtelo podivat, vetsinou kdyz to nekomu reknu, tak jenom vali oci a klepe si na celo, jestli jsem se nezblaznila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
28.10.13 12:42

@momi33 znamy byl v Severni Koree jako clen sportovniho zazemi a rikal, ze je to tam masakr, proste jiny svet a oni tam byli jak mimozemstani.. ja osobne bych se vic bala jet tam nez do Cernobylu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
28.10.13 12:44
@jane-e píše:
@momi33 znamy byl v Severni Koree jako clen sportovniho zazemi a rikal, ze je to tam masakr, proste jiny svet a oni tam byli jak mimozemstani.. ja osobne bych se vic bala jet tam nez do Cernobylu

tak já si myslím, že oni si sakra dají pozor, aby se nedostali do konfliktu, a aby se tam žádnýmu turistovi nic nestalo.
Snaží se tvářit přívětivě k turistům, a ohlídají si, aby domorodci nemluvili s nikým cizím.
Viděla jsi dokument „Vítejte v KLDR“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
28.10.13 12:47

@jane-e
jinak můj bratr je cestovatel Indonesii má procestovanou, byl loni v Barmě, a to je masakt, žádná směnárna, bankomat, mobilní operátor, nic.
Modlili se, aby neměli nějaké zdravotní problémy, pač tam ani zdravotnictví nefunguje.
Sice krásný budhistický chrámy, ale masakr ještě větší.

Po revoluci jsem byla ještě v tehdejší SSSR, daleko za Uralem, a KLDR mi to tak trochu připomíná.
I naši průvodci říkali dětěm v táboře něco jiného, než my.
Netušili, že umíme dobře rusky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
28.10.13 12:54
@jane-e píše:
Se az divim, kolik nas tu by se tam chtelo podivat, vetsinou kdyz to nekomu reknu, tak jenom vali oci a klepe si na celo, jestli jsem se nezblaznila :D

Já to mám úplně stejně :-D už jsem si vyslechla i že jsem magor a podobně :-D

• Citovat
  • Upravit
1211
28.10.13 13:01

Taky bych černobyl chtěla videt moc moc, nebojím se, adrenalin jako vyšitý, okolí by mi mohlo říkat co chtělo, prostě mít nato tak jedu…ono je jedno celkem jestli žiju celý svůj život vedle chemičky, nebo na pár dnu navštívím černobyl. radiace tam je, ale kolik výprav ztama přijelo, a to všichni mají raka? ono na toho raka mužeš a nemusíš umřít i bez této navštevy, třebas lidé co tam byli jsou zaseženi, ale pravdepodobnost :nevim: :nevim: spíš bych vzala příklad pepa vykouří denně dvacku cigaret a za deset let umře, a bohuš nekouří ale byl v černobylu na exkurzi a umřel za 20let…hmmmm :nevim: :nevim: je to individuální. prostě bych jela :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
28.10.13 13:01

@momi33 videla a pak jeste kdysi na uz zrusene Z1 dil cyklu Nerikejte me matce, ze jsem… taky z KLDR a na oboji jsem zirala s otevrenou hubou
mne prijde neuveritelny, jak tam proste nemuzes ani krok vybocit z vytycene trasy, vsude vojaci, lidi drou bidu s nouzi a ty mas na hotelu full servis, no to mi hlava nebere
ja bych se tim smerem (Laos, Kambodza apod.) asi bala cestovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
28.10.13 13:03
@Nejhodnější píše:
Já to mám úplně stejně :-D už jsem si vyslechla i že jsem magor a podobně :-D

jo jo, to uz jsem taky slysela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
28.10.13 13:06

@gabki mam podobny nazor :palec: navic se najdou lidi, co u toho tenkrat byli a stale ziji a co potom teprv ty starousedlici, kteri obydluji tu sirsi zonu.. jako jo, je treba z toho mit urcity respekt, ale ze bych jela do Cernobylu a vratila se s rakovinou, to si fakt nemyslim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.