Příprava bramborové kaše

2813
20.2.19 12:19

Správně se dělá tím elektrickým slehacem. Ale osobně také stoucham. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2813
20.2.19 12:20

A ještě me napadá že ve školce můžou mít kaši z pytlíku. Vzhledem k tomu, čeho jsem u nás svědkem, bych se vůbec nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
20.2.19 12:21

Šťouchám, když mám sílu, je hladká, když mě opouští, tak elektrický šlehač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281

jestli chceš jemnou, tak klasický šlehač se dvěma metlami.
Taky záleží na postupu (a na bramborech!!!), někdy se lepidlo udělá i kdyby ses postavila na hlavu.
Co sem vyzkoušela, tak nejlepší je napřed šlehačem rozbít brambory téměř na kaši, pak přidat máslo (máslo, né margarín), znovu pošlehat, dokud se máslo víceméně nerozpustí a pak POSTUPNĚ přilévat mlíko a zašlehávat ho.
Pak bude nadýchaná, nelepící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

Musíš stouchat intenzivně a vychytat poměr másla a mléka. Pak uděláš dobrou hladkou kaši i šťouchadlem. A jako bonus budeš mít prima bicaky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240

Dělám slehacem. A mlíko ohrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.2.19 12:22

Já nejdřív naštoucham, brambory musím mít úplně do měkka až rozvařené, přidám máslo, aby se rozpustilo, potom mlíko a pak to celé šleham tím šlehačem. Vždycky je krásně hladká a nadýchaná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
20.2.19 12:25

Nejdřív ručně brambory pošťouchám a pak normálním el. šlehačem. Lepidlo z kaše bude jen když dáš málo teplé mléko. Musí být fakt horké :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
20.2.19 12:26

Ja delam taky stouchacem, kdyz brambory sliju, dam tam maslo a ohreju hrnek mleka v mikrovnce, rozstoucham a postupne pridavam mleko a stoucham. Vzdycky ji mam hladkou. Kdyz ji chci ridsi a jemnejsi, jen pridam vic mleka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
20.2.19 12:29

Do uvařených brambor přidám máslo a nechám rozpustit. Potom šťouchačem na brambory rozmačkám vesměs na kaši. Mléko musí být hodně teplé. Potom šlehám šlehačem a přidávám mléko, případně sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
20.2.19 12:29

Klasickým kovovým šťouchadlem je to na dlouhý lokte a nikdy to takhle jemně nevyšlehám.
Ale před pár lety jsem dostala šťouchadlo „brambory, pozor“, nebo tak nějak se to jmenuje od Tupperware, a to je mnohem lepší, to už se té vyšlehané hodně blíží. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.2.19 12:35

Brambory, máslo, sůl, smetanu a hezky ručním šťouchadlem. Ale je fakt, že u nás tam naopak schválně necháváme „hrudky“, protože nám to chutá víc, než ta hladká kašička. Hmm, sakra, teď na ni mám chuť ale! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16432

My jsme jedli roky lepidlo, az me to jednou nastvalo :mrgreen: a nasla jsem si v prastare babiccine kucharce recept s postupem. Do horkych brambor se da roztopene maslo a brambory se hodne rucne vystouchaji, co to jde. Pak se pridava po castech horke mleko a stoucha se dal. Je to fuska, ale stoji to zato. Ja teda nemam rada extra provzdusnenou kasi ze slehace, ale jemnou hladkou bramborovou kasi z rucniho stouchadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472

@Rezii Elektrickým šlehačem a mléko dávám teplé a vždycky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
20.2.19 12:37

Nejdriv stouchadlem s maslem, pak vysleham s horkym mlekem. Ne ponornym, ten prave dela lepidlo. Nasi kluci treba ve skolce milovali zemlovku a nikdy se mi nepovedlo rozkryt cim to bylo, ale doma jim nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí