Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rukavičky na léto určitě ne, když bude vedro, stačí body s krátkým a něco na nožky, třeba lehké dupačky s krátkýma nohavičkama, ať se mu v sedačce pohodlně jede… a nějakou lehoučkou plátěnou čepičku proti ofouknutí, když bude menší vedro, tak nějaký svetřík, mikinu a bavlněnou čepičku… ani miminko by se nemělo potit.
Taky si ale zjisti, jak je to v porodnici. Někde dávají a mění pěkné oblečení, někde dostane jednu prastarou košilku na tři dny
tak je lepší si vzít svoje.
No tak to je super, já všude četla, jak musí to dítě bejt zabalený od hlavy k patě, ale taky mi to přišlo jako kravina. V porodnici prý něco málo dávají, na netu toho moc napsaný nemaj, ale já si beru všechno svoje. Radši si to pak odvezu zas domů, než aby mi něco chybělo. A miminko chci mít hezký hned po porodu ![]()
@LucieHora ja jsem mela s sebou vše s parfemaci, prostě jsem capla co bylo doma
a na cestu dle počasí kratky/dlouhy rukav, vždy ho můžeš přikrýt dekou.
@LucieHora mě maximálně vyhovovalo mít ho v nemocničním, nemusela jsem resit kolik toho denně zaspinime, jaké je počasí, kdo to odveze atd.. Cancat si ho můžete doma… A to samé i já.. Denně jsem se prevlikla třeba 2×…takze pokud to nemocnice umožňuje zvazila bych používat jejich… Já si věci pro mimi nebrala přivezl mi ho až manžel den před propuštěním… Ono celkové jde sbalit k porodu menší tašku a zbytek někdo doveze třeba 2.den…zas nebrat k porodu lodní kufr.. V Opavě měli u porodních boxu pidi skříňky a měla jsem u 1.ditete problém tam tašku vůbec dát… Já osobně bych nachystala body s krátkým, body s dlouhým, lehký svetřík, lehkou čepičku a lehčí kalhoty plus letní deku…precijen může být i 15st.. Podle počasí bych pak aktuálně oblikla.. Já měla miminkovske rukavicky ty bavlněné hlavně proti poškrábání, měla je i doma
Já bych ho dala do bodyčka a dupaček, ať má pohodlí, ty polodupky přepásané v pase se mi na novorozence nelíbí
a slabou bavlněnou čepičku a sebou deku, kdyby bylo chladněji. Já bych teda pro jistotu měla připravenou i nějakou slabší kombinézku, nebo overálek. Jako kdyby se ochladilo jako teď, ale to může pak chlap dovézt. Rukavičky bavlněné na doma proti poškrábání, ale samozřejmě když by byl pařák tak sundat. A k té kosmetice, mě to v porodnici pak strašně smrdělo a doma, když jsem se tím myla tak se mi zvedal žaludek
Bez parfemace určitě na spodek a já tentokrát zvolím něco jemného, abych mi z toho nebylo blivno ![]()
Pokud si vezmeš do porodnice svoje oblečení, smiř se s tím, že o něj můžeš přijít. Stačí, aby ho musely převlíct sestřičky a automaticky to hodí k erárnímu prádlu. Já jsem byla ve třech porodnicích a všude měli pro miminka moc pěkné erární oblečení.
Novorozenci hůř drží teplotu, tudíž i v teple jim může být chladněji. Vzala bych s sebou body s dlouhým a krátkým, dupačky, overalek s dlouhým a slabou bavlněnou čepičku a uvidíš jak to bude vypadat, moje mladší dítě mělo s termoregulaci po porodu trochu problém a to byl donošený ctyrkilovy. I na vytopenem šestinedělí drkotal bez čepičky dasnickami ![]()
Miminko bych v nemocnici nechala v erarnim, zbytecne tahat dalsi veci na miminko s sebou, navic muzes prevlikat nekolikrat denne a staci nacincat az na cestu domu
a jak uz tu zaznelo, jakmile by prevlikly sestricky, muze se ti to ztratit, hodi to k eraru
to samy s kosilema pro tebe…mela jsem s sebou sice i svou, ale nakonec jsem byla v eraru a byla jsem rada…kdyz proteces, hned se prevliknes fo cisty a neresis co s tou spinavou
navic ono se to nezda, i tak jsem mela pomerne velkou tasku, a to jsem s sebou nemela zadny blbosti
(musela jsem mit svy plinky na miminko, poporodni vlozky, jednorazovy kalhotky, toaletak, osusky, rucniky (toho radsi vic, ocistky jsou infekcni a lepsi casteji menit
… ). A kdyby neco, muze ti to partner do porodnice donest
a co se tyce cesty domu, ja rodila pred cca 14 dny, bylo teplo a malou jsem vezla domu v dlouhem bodycku, dupackach a lehoucke cepicce, prikryta byla lehounkou deckou jen pres nozky ![]()
@Kukacka123 tys měla sebou v porodnici toaletak?
to ho už nedávají na wc automaticky? Mě tedy řekli ať si vezmeme podložky pod sebe k porodu což teda taky nechápu…Za chvíli abysme si brali dezinfekci a rukavice pro PA a doktory…
Kosmetiku jsem měla klasickou (pro sebe), nic speciálního bez parfemace
Klasickou, ani rychlozavinovačku ne, ale existují zavinovačky do autosedačky. Podle mě zbytečné
Letní dítě jsme vezli v body s dlouhým a tepláčkách. Bez rukaviček
Jinak souhlasím s holkama, erár se v porodnici hodí a mají opravdu pěkný věcičky ![]()
@janickaIII Taky jsme tu museli mít toaleťák sebou, každý si hlídal svou roličku
maximálně dali to, co jim tam někdo nechal a nechtělo se mu domů vozit půl role ![]()
@LucieHora Jinak souhlasím, že pokud to jde, nedávat dítěti svoje, velice rychle o pěkné kousky můžete přijít a už je nikdy nevidět ![]()
@Monique123 ty bláho! Můžu se zeptat v jaké porodnici? (aspoň kraj). To snad není možné!
@janickaIII ano, i toaletak, kazda jsme si ho na wc nosila
i ty podlozky pod sebe…v podstate jsem dostala erar jen tu nocni kosili - pro me…pro miminko tam erar byl vlastne vse - obleceni i kosmetika, ale ja mela treba Bepanthen svuj
a teda plinky jsme museli mit svoje ![]()
@Kukacka123 no vlastní toaletak do porodnice mě teda dostal. To, když tam budu muset být dyl, abych si vzala celé balení ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Čauky holky, balím do porodnice. Jsem teprve 30+5, ale chci mít vše radši připravený. Koupila jsem si v drogerce miniaturky šamponu a sprcháče a podobných věcí, ale zajímá mě, jestli to musí nutně být všechno bez parfemace? Já koupila věci od Nivei, přijde mi v pohodě, ale radši se ptám na názory a zkušenosti
a další věc je, v čem vaše dětičky jeli domů? Máme termín 29. 8., nevím jestli třeba musí nutně mít rukavičky nebo stačí bodýčko s přes to tepláčky nebo tak něco? V zavinovačce ho do autosedačky nejspíš nenarvu, žejo
moc děkuju za zprávy, pá!