Příprava na dítě,

Anonymní
11.4.22 20:30

Příprava na dítě,

Dobrý večer,
Zajímá mě, jak jste se s přítelem dohodli na miminku. Plánovali jste to dlouho, nebo to bylo rychlý rozhodnutí?
Já mám dceru z předešlého vztahu. Je jí 6.
S přítelem jsme spolu 5 let a přemýšlíme o dítěti společném.

Nejdřív přítel nechtěl, pak, že do toho světa dítě nechce ( kovid, válka.. ) finance..

Teď jsme se už tak nějak po půlroku dohodli, že to zkusíme.. Hodně o tom přemýšlí detailně, jak to zvládneme atd.

Připravovali jste se pak nějak na početí? Jako třeba hlídání ovulace, vitamíny? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6017
11.4.22 20:40

První půl rok ne. Měla jsem rozházený cyklus, nasadila jsem Gynex. Když pořád nic, zkusila jsem ovulační testy. 14DC byl pozitivní. Po 2 měsících jsem šla na gynekologii s tím, že mi asi hapruje cyklus a tam mi MUDr sdělil, že jsem v ranném stadiu těhotenství :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
11.4.22 20:47

No, já jsem vždycky těhotná sotva na to pomyslim, takže nějaké přílišné plánování a příprava nějak jdou bokem. Jen u posledního jsem stihla asi 2 měsíce předem jíst listovku ( ten byl po předchozím potratu, a věděli jsme že po 3 měsících to zkusíme znovu). A jinak to tak nějak vyplynulo. Pro první jsme se rozhodli, když jsem dodělala školu, pro druhé když mělo první 1 rok, třetí s jiným partnerem, když jsme se rozhodli se sestěhovat ( a díky rychlému těhotenství jsme to konečně urychlili) a pro čtvrté ty 3 měsíce po potratu.
Ovulaci sleduju už léta. Vždy před otěhotněním jsem HA nebrala už tak rok dva i dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35965
11.4.22 20:49

Brala sem vitamíny. Jinak žádná příprava, prostě byl sex a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
11.4.22 20:59

Vitamíny-alespon listovku.
Hlídala jsem si ovulaci, jelikož mám dlouhé cykly 28-39 dní tak byla prostě kdykoliv, ale už dlouho ji na sobě poznám.
Nynější těhu jsem měla ovulaci až 24DC, což hodně žen už má těsně před MS.
Záleží jak moc spechate, jinak bych tomu nechala volný průběh, častý sex bez hlídání ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
11.4.22 21:08

My jsme jeli na dovolenou, na hory :D v době moji ovulace, absolutně jsme o tom nemluvili, sex si užívali a nemysleli přitom na to, že by jsme chtěli dítě… A po dovolený jsem měla zpožděnou ms a test byl pozitivní :srdce: k tomu jsem ale ještě brala já a přítel společně gynex, poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.22 21:11

Na začátku vztahu jsme věděli, ze dítě oba chceme. Já jsem věděla, že chci mimčo brzo a být mladá mamina.
Pak to na mě začalo víc doléhat a začala jsem o tom víc vtipkovat, mluvit. No a jednou jsem mu naznačila, že se může udělat do mě (nebrala jsem antikoncepci a do té doby jsme přerušovali - s tím, že když náhodou otěhotním, tak nevadí) a on souhlasil. Tak od příštího sexu jsme tomu dali volný průběh. Žádnou ovulaci nebo vitaminy jsem nebrala.

• Citovat
  • Upravit
3734
11.4.22 22:00

Pobavili jsme se o tom. Začal s tím manzel. Zrovna jsme si dělali byt a organizovali svatbu. Začali jsme zkoušet v červnu a kupodivu už v srpnu jsem otěhotněla. Jinak příprava a řešení žádné. Nebyl pro to důvod a byly jiné starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
12.4.22 09:04

My jsme vždycky chtěli děti, na tom jsme se shodli. Ale nejdříve jsme si vyřešili bydlení, finance a tak. Byli jsme si jisti, že to finančně v pohodě utáhneme, když budu na MD. Pak jsme si jeden víkend řekli, že se přestaneme snažit a bude. Neřešila jsem plodné dny, bazální teplotu nic. Měla jsem problémy s dlouhým a nepravidelným cyklem. Po roce a něco se nám povedlo, dva měsíce před tím jsem začala brát listovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí