Příprava UM- převařená voda

26
27.6.23 14:26

Příprava UM- převařená voda

Ahoj maminky, všude jsem to hledala, ale přímo odpověď na tuto otázku nenašla. Při přípravě UM si předem převařím kojeneckou vodu, kterou po vychladnutí dávám do lednice a v případě potřeby ohřívám. Kdo to dělá stejně, tak převařujete každý den čerstvou vodu na daný den nebo převařenou vodu z lednice používáte i další dny? Případně kolik dní, prosím? Děkuji. 🙏 🙏 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33634
27.6.23 14:35
@El95 píše:
Ahoj maminky, všude jsem to hledala, ale přímo odpověď na tuto otázku nenašla. Při přípravě UM si předem převařím kojeneckou vodu, kterou po vychladnutí dávám do lednice a v případě potřeby ohřívám. Kdo to dělá stejně, tak převařujete každý den čerstvou vodu na daný den nebo převařenou vodu z lednice používáte i další dny? Případně kolik dní, prosím? Děkuji. 🙏 🙏 🙏

Kojeneckou vodu není potřeba převařovat. Proč to děláš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
27.6.23 14:43

Pro úplně malé novorozene jsem to dělala stejne jako ty - prevarit a do lednice. Tu vodu jsem mela tak na dva dny? U vetsiho jsem se uz na to vykvakla. Myslim, ze to bylo na pomezi ctvrteho a pateho mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
27.6.23 14:59

Nikdy jsem nic nepřevařovala, nalila jsem vodu z kohoutku, lehce ohřála v mikrovlnce na těch cca 40 stupňů, přimíchala prášek a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
27.6.23 15:00

UM jsem synovi dávala od 9 měsíců. Používala jsem vodu z kohoutku, kterou jsem ohřála v mikrovlnce. Pokud nemáte vodu ze studně, tak ta kohoutková voda může mít lepší kvalitu než kojenecká balená v plastu a skladovaná kdovíkde na slunci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
27.6.23 15:12

@arinecka protože to na návodech pro přípravu um píšou… :nevim: taky sem u první prevarovala a vyvarovala a desinfikovala…pak asi po půl roce už sem se na to teda vykvakla…a u druhého už to neřeším vůbec…kojeneckou sem používala asi první 2 měsíce a neprevarovala sem…i když já sem druhého hodně kojila narozdíl od první kde se to nepovedlo…teď teda už prso nechce takže dávám um…používám vodu co nám teče z kohoutku a tu už teď taky neprevaruju…prevarovala sem do 6m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5985
27.6.23 15:49

Prvního půl roku jsem to dělala jak ty. Pak už jsem kojeneckou vodu nepřevařovala vůbec. Od 1 roku už pak z kohoutku.
Kohoutková voda se do 1 roku nedoporučuje, je to zátěž na ledviny.
Kojeneckou převařovat nemusíš, ale je to lepší, alespoň pro úplně malé miminko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
27.6.23 15:55

Do 5 měsíců jsem převařila vždycky večer, ještě teplou nalila do termosky na noc a zbytek nechala vychladnout a do lednice nedávala. Používala vždy tak těch 24h. Teď bude mít malý 6m a už nepřevařuji.

• Citovat
  • Upravit
33634
27.6.23 15:59
@Vladusxx píše:
@arinecka protože to na návodech pro přípravu um píšou… :nevim: taky sem u první prevarovala a vyvarovala a desinfikovala…pak asi po půl roce už sem se na to teda vykvakla…a u druhého už to neřeším vůbec…kojeneckou sem používala asi první 2 měsíce a neprevarovala sem…i když já sem druhého hodně kojila narozdíl od první kde se to nepovedlo…teď teda už prso nechce takže dávám um…používám vodu co nám teče z kohoutku a tu už teď taky neprevaruju…prevarovala sem do 6m…

Jasný, chápu. Ono je strašně srandovní, jak se u prvního dítěte vše strašně řeší, u druhého už jen malinko, a u třetího už vůbec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
27.6.23 16:58
@Vladusxx píše:
@arinecka protože to na návodech pro přípravu um píšou:nevim: taky sem u první prevarovala a vyvarovala a desinfikovala…pak asi po půl roce už sem se na to teda vykvakla…a u druhého už to neřeším vůbec…kojeneckou sem používala asi první 2 měsíce a neprevarovala sem…i když já sem druhého hodně kojila narozdíl od první kde se to nepovedlo…teď teda už prso nechce takže dávám um…používám vodu co nám teče z kohoutku a tu už teď taky neprevaruju…prevarovala sem do 6m…

Ano. Protože ten návod je naprosto stejný po celém světě a kvalita vody velmi rozdílná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.6.23 17:19

Převažovala jsem jen normalni vodu. Kojeneckou ohřívala v mikrovlnce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
27.6.23 17:26

@arinecka jojo..koluje o tom spousta vtipů…je pravda že já jsem nic moc nehrotila ani u toho prvního..ale asi jako většina lidí sem se zrovna v tomhle řídila návodem stejně jako při pokusech o kojení jsem se poprve řídila tím co mi řekli v porodnici..což bylo no…škoda mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
27.6.23 17:36

@arinecka Četla jsem, že by se to mělo, protože nemůžeme vědět, kde ta voda stála, a jak dlouho 🤷🏻‍♀️.. Je to i na obalu.. Malýmu nejsou ještě ani dva měsíce a jsem prvorodička, takže se snažím vše ještě dodržovat. 😀 Pořád vyvařuju i lahvičky.. Nechci nic zanedbat a zároveň vůbec netuším, čím bych zanedbat něco mohla. 🤷🏻‍♀️ Hodně jsem četla tady v diskuzích, že ostatní převařují i kojeneckou, ale nikde nebylo, jak dlouho potom ji z lednice ještě používají…🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
27.6.23 18:24

Malá je od narození na UM (jsou jí 3 měsíce), kojeneckou vodu převařuji a používám jeden den (vím, kolik mi dcera denně vypije, takže vím, kolik ohřít plus nějakou malou rezervu). Převařování mi doporučila i primářka pediatrie při propouštění z porodnice. Lahvičky i dudlíky sterilizuji po umytí v mikrovlnce (trvá to 2 minuty). Vodu mám na lince v dóze, nedávám do lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33634
27.6.23 19:41
@El95 píše:
@arinecka Četla jsem, že by se to mělo, protože nemůžeme vědět, kde ta voda stála, a jak dlouho 🤷🏻‍♀️.. Je to i na obalu.. Malýmu nejsou ještě ani dva měsíce a jsem prvorodička, takže se snažím vše ještě dodržovat. 😀 Pořád vyvařuju i lahvičky.. Nechci nic zanedbat a zároveň vůbec netuším, čím bych zanedbat něco mohla. 🤷🏻‍♀️ Hodně jsem četla tady v diskuzích, že ostatní převařují i kojeneckou, ale nikde nebylo, jak dlouho potom ji z lednice ještě používají…🤷🏻‍♀️

To chce klid, a zdravy rozum. Miminko neni tak krehke, jak se zda. Lahvicky vyvaruj, to je v poradku. Kdyz uz prevaris i tu vodu, tak spotrebuj cca do 24 hod z lednice, ale prijde mi to zbytecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová