Připravená na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To neni o pripravenosti vylucovaciho ustroji, ale o tom az na to dozraje v hlave…syn furt plinka, trauma z nocniku-videl ho a rval…no a v lednu mel 26 mesicu, z niceho nic rekl ze plinu nechce a od te doby je bez plen a bez nehod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to začala s dcerou taky zkoušet někdy před druhým rokem. Osvědčilo se mi nechat jí holý zadek, třeba jen sukýnku. Samozřejmě, že se párkrát počůrala. Třeba jsme to zkoušely jen dopoledne a pak měla plínu na spaní a odpoledne na ven, ale za pár dní už to šlo bez nehod, maximálně si trochu přičůrla, když to nestíhala. Občas se stal a i bobková nehoda, ale co se dá dělat. Naučila se celkem rychle, ale každé dítě je jiné. A nepřišlo mi, že by z toho měla nějaký stres, když se stala nehoda. Zkuste a uvidíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítě k tomu dospěje jindy, prostě si začne říkat, že chce na nočník. To určitě poznáš
. A má čas i do 3 let a přes noc se udává myslím až do pěti. Tak nespěchej, ať mu to nezhnusíš
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No moje prvni dcerka zacala chodit na nocnik v cca 26 mesicich a to jsem ji musela do nocniku vynutit se vycurat, pote pochopila a v jeden okamzik byla i na noc. Ale v hlave mela blok, ze do nocniku se necura nekaka. Drzela jsem ji nasilim, bohuzel, jednou se tam vycurala a slo, jakoby by pochopila cvak a hotovo. U druhe jsem to ani nezkousela, ptz ja mela blok v sobe kvuli prvni dcerce a ona naopak sama zacala. Vi na co nocnik je, vycura se, ale nechodi pravidelne. Zkousim uplne bez pleny, ale 3× nocnik a tak 8× pocurani. A pije tedy jak duha. Takze je jak prutokovy ohrivac ![]()
- Citovat
- Upravit
@xstrasilka taky si rikam, ze doma bude chodit bez plinky a jen na noc a ven budu plinku davat, dam tomu tyden a pokud to nepujde, tak dam plenku ![]()
- Citovat
- Upravit
Znám děti, co bez problému chodili na roce. Dcera od cca 2 let. A pak znám děti, co v necelých 3 jsou na plínách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje starší se naučila ve 2 letech, bylo léto a čůrala venku. Starší na nočníku začla sedět v 22 měsících, do pleny se od té doby nepokadila, ale na čůrání si neřekla. Když jsem jí dala, někdy se povedlo, někdy ne. Teď 14.2.ji byly 2 a od té doby z ničeho nic si začla řikat a od té doby se přes den nepočurala ani jednou. Souhlasim s tim, že každé dítě do toho dozraje a začne samo, nemá cenu to lámat přes koleno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanullaHru píše:
Moje starší se naučila ve 2 letech, bylo léto a čůrala venku. Starší na nočníku začla sedět v 22 měsících, do pleny se od té doby nepokadila, ale na čůrání si neřekla. Když jsem jí dala, někdy se povedlo, někdy ne. Teď 14.2.ji byly 2 a od té doby z ničeho nic si začla řikat a od té doby se přes den nepočurala ani jednou. Souhlasim s tim, že každé dítě do toho dozraje a začne samo, nemá cenu to lámat přes koleno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam 22.mesicni. Od 14.mesicu si (odkoukala od segry) sama seda na nocnik vycura se i jednou to druhe
. Ale vse nahodile. Snazim se uz par dni ji nedat plinku pres den at chodi na nocnik pravidelne, ale proste se pocura. A ted dotaz, jak vlastne poznam, ze uz vubec citi, ze potrebuje? Co kdyz to neciti a nechci ji trapit. Skoro ve dvou letech by to dite uz melo mit to vylucovaci ustroji pripravene? Dekuji