Přírodní kosmetika – přehled vašich zkušeností

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3417
14.5.07 12:19

Přírodní kosmetika

Pokud někoho zajímá přírodní kosmetika, diskuze o ní je ZDE . Všechny jste vítány :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
15.5.07 14:32

prírodná kozmetika

ahojte, nazrela som do pôvodnej diskusie o Prírodnej kozmetike, ale je tam toľko strán, že by som to čítala až do pôrodu :wink:

preto sa vás chcem popýtať o radu - v júli sa nám narodí drobček a rada by som používala dáku kvalitnú prírodnú kozmetiku..počula som zatiaľ len o welede a lavere, tiež Nobilis tilia ale to som fakt len počula, skúsenosť nemám žiadnu..
Prosím vás, čo by ste mi doporučili pre novorodenca, myslím značku kozmetiky a konkrétny výrobok čo budem potrebovať..Napríklad môžem v horúčavách olejovať bábenko? nebude sa mu upchávať z toho pokožka?
Som absolútne bezradná, dajte mi dáke tipy :oops:

• Citovat
  • Upravit
2682
15.5.07 15:36

Je pravda, že je ta diskuze hrozně dlouhá, chtělo by to udělat nějaký zkrácený přehled.
Budu se snažit odpovědět podle svých zkušeností a podel zkušeností, které jsem vyčetla na diskuzi.
Ze začátku je lépe mazat miminko co nejméně. Úplně stačí čistý olejík po koupání. Doporučuji mandlový Nobilis, Eoné (www.nobilis.cz www.eone.cz) nebo snad i slunečnicový, sezamový, jojobový, jsou cenově rozdílně ale myslím si že kvalitní. Pak je dobré nečím mazat zadeček - největší chválu slyším na Weledu - kojenecký krém. Je opravdu dobrý. Doporučuje se začít s další kosmetikou až v půl roce, ale může se stát, že třeba přijde ekzém nebo nějaká sušší místa a na to olejík asi moc nestačí. Mně se moc osvědčilo mléko od Logony, je sice drahý (asi 240) ale stačí ho maličko - já ho mám už přes půl roku a myslím, že ještě dlouho vydrží. Dobrá je také prý dětská řada od Lavery. Pak je taky dobré používat něco na utírání zadečku. Nejlepší je asi voda a olejík na nějakém hadříku-uborousku (velmi dobrý je např. Perlan)
Pokud nejsou žádné problémy moc toho vlastně ani nepotřebuješ. Když budou, stačí s zeptat na diskuzi na zkušenosti. :) Další značky kromě těch co jsi uváděla jsou např. Logona, Urtekram, Elinor…a už mě nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
15.5.07 20:12

Podívala jsem se po delší době na stránky Nobilis a všimla jsem si, že mají nově meruňkový olej. Taky dobrý pro děti a za dobrou cenu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.5.07 20:49

Eliza moc ďakujem za rady, pomohla si mi :D

• Citovat
  • Upravit
3417
15.5.07 22:26

Tak já ještě doplním - kvalitní za studena lisovaný olej póry neucpe, to dělají laciné minerální oleje. Natírej olejíček ale na vlhkou pokožku, což by mělo mít efekt tělového mléka. I tak ale některým dětem olej nedělá dobře (třeba našim, i když jsem olej smíchala v dlani s vodou nebo pleťovou vodou), takže pak je lepší použít tělové mléko. Z těch nejlepších jsou asi Logona Baby a Lavera neutral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.5.07 22:11

Mě osobně např. slunečnicový olej po delším užívání spíše vysušuje…
Tu poznámečku sem ale píší hlavně proto, aby nám rubrika v diskusním seznamu vyšplhala trochu výše a nezapadla :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
30.5.07 12:53

Ahoj holky,
nahodou jsem se dostala do vasi diskuse o prirodni kosmetice a postupne se ji prokousavam.Moc se mi libi.

Koupila jsem si totiz deo krystal v DM a vydesil me ten hlinik.Hledala jsem vic informaci a dostala jsem se az k vam.
Ted uz jsem v klidu a spokojena se „zdravym“ deodorantem.

Je tady nekdo ze Severni Moravy?
Prirodni kosmetice fandim,ale dostupnost je mizerna.Aspon,ze je to DM

Jinak si objednavam olejicky z Hadka,na prudusky miluji Climaron.
Kremy ani oleje mi moc nesedely,mam problemovou mastnou plet a
zatim jsem nenasla vhodnou prirodni kosmetiku.
Nejvic mi sedla rada Bioderma,ale ta neni prirodni.

Moje dcerka ma atopicky ekzem a po vsech tech hormonech mam skvele
zkusenosti s konopnou masti Cutishelp.

Zatim ahoj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
22.6.07 10:54

Ahoj Katy K,
taky jsem se kdysi uvazovala o tomto oboru.Genetika me moc bavila,ale mela jsem strach,ze nenajdu praci.
A co ty,zustalas v oboru?
Pa R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.6.07 20:09

Bluesky, slunečnicový olej opravdu při delším používání vysušuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
1.7.07 23:01
renakro píše:
Ahoj Katy K,
taky jsem se kdysi uvazovala o tomto oboru.Genetika me moc bavila,ale mela jsem strach,ze nenajdu praci.
A co ty,zustalas v oboru?
Pa R.

Jé, renakro , já jsem si to přečetla až teď :oops: , sem moc nechodím, jen do diskuse ve stejných názorech… Zůstávám v oboru, pokračuju v doktorském studiu a mám částečný úvazek na oddělení lékařské genetiky v Brně. Já si právě myslím, že molekulární biolog a genetik najde uplatnění v pohodě (já jsem zatím ani nic hledat nemusela, nabídka přišla sama), jen je práce vázaná na velká města. A co studuješ/studovalas Ty? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.8.07 21:39

Logona - Baby: Tělové pěstící mléko - Měsíček

Krásný večer,
Logona - Baby: Tělové pěstící mléko - Měsíček nechá se používat i pro miminko, kterému je pár týdnů?

Děkuju za odpověď

Petronilkamyska

• Citovat
  • Upravit
2682
30.8.07 19:24

Re: Logona - Baby: Tělové pěstící mléko - Měsíček

petronilkamyska píše:
Krásný večer,
Logona - Baby: Tělové pěstící mléko - Měsíček nechá se používat i pro miminko, kterému je pár týdnů?

Asi ano, nám pomohlo na suchá místa na obličeji kde olej nestačil (a naopak vysušoval). Jinak se ale doporučuje zpočátku s kosmetikou šetřit. Vše je ale individuální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.10.07 08:56

Ahoj holky,
je to tu skvely babinec.
Poradte mi,jaky pouzivate prirodni ocni krem na jemne vrasky a kruhy pod ocima?

Moc dekuji.
Slavka

• Citovat
  • Upravit
1162
14.10.07 22:32

Slávko , s krémem neporadím, neb ještě žádný podobný nepoužívám, ale zkus se zeptat holek tady http://new.emimino.cz/modules.php?… , totiž diskuse umístěná v kosmetice a hyg. potřebách je jen jako odkazová na tu ve stejných názorech :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí