Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, mám prosbu.. Léčila jsem se asi půl roku u paní dr. Malíčkové na imunologii kvůli protilátkám. Při druhém ivf se pak zadařilo a mám roční holčičku. No a teď po roce mi bylo nějakou dobu špatně, ale jelikož mi řekli, že přirozeně otěhotnět nemohu tak mě ani nenapadlo že bych byla těhotná, ale test to ukázal jasně..jsem
Musí to být v začátku, takže hledám někoho kdo má podobnou nebo stejnou zkušenost a jestli je vůbec možné dítě takto donosit? Dík za zkušenosti a názory ![]()
@Claire7 píše:
Zkusenost nemam, ale gratuluju a at vse dobre dopadne
Děkuju, nicméně moc velké iluze si nedělám, to první těhu byl docela mazec. Samá injkce a prášek a kontrola, takže nevím. ![]()
@jollynys zkušenost mám s imunobiologií, brala jsem Prednison dlouhou dobu. S neplodností ne, ale každopádně nevidím jediný důvod, proč bys nemohla mimčo donosit. Kontaktuj dr. a domluv se na event. lécích, injekcích, a tak
gratuluju a držím pěsti ![]()
@jollynys Imunita se pořád mění, ale radši šup k doktoru, je potřeba se domluvit zas na odběru krve na protilátky a případně zas nasadit imunologickou léčbu. Protože i imunita se dá chvilkově oblbnout, takže sice přirozeně otěhotníš, ale pak se embryo může přestat vyvíjet, vlivem imunitní reakce organismu. Omlouvám se, že tě straším, ale mám s tím nemilé zkušenosti. Ale teď už bude nejspíš jen stačit brát udržovací dávku prednisonu do nějakého 16tt a mělo by to být v pohodě
Držím palce!
@Petra Z píše:
Napiš dr. email odpovídá během 2dnů a uvidíš co ti napíše
No to je právě ten problém, napsala jsem jí maila a přišla mi odpověď že se mám objednat zde a nějaký odkaz. Ale volný termín na objednání je až za měsíc což mi přijde dost dlouho. Malíčková vždy komunikovala přes email dobře, ale tohle mi přišlo dost strohý a telefon nebere. ![]()
@jollynys aha ![]()
Sakra a mas to k ni daleko??? Že bys tam proste zašla
@Petra Z No jsem z Třebíče, tak je to docela dálka. Spíš mě překvapilo, že byla tak strohá, vždycky odpověděla na otázku a dalo se s ní domluvit, teď to bylo fakt jako neotravuj. Tak nevím. Neznáte jiného imunologa?
@jollynys Být tebou, tak si zajdu ke gynekologovi a nechám si napsat prednison. Obvykle se bere půl tablety denně a mezitím se objednáš někam na tu imunologii. Možná bych to radši zkusila do Prahy do Podolí, tam těhotné berou přednostně - na krev a konzultaci obvykle mezi 8.-9. týdnem. Já už vizitku bohužel vyhodila, ale podívej se na stránky porodnice Podolí a nějak se tam proklikáš, oni tě kdyžtak přepojí. Jo a potřebuješ tam doporučení gynekologa.
Ahoj holky, také jsem byla u Malíčkové, dovolat se k ní je opravdu umění a na emaily odpovídá dost stroze. Nicméně prednison preventivně ona moc neuznává, mě před synem vyšla blbě imuno a pak mi na každý ket cpali prednison, i když byla imunita již v pořádku. Jenže ty imuno testy se nadají dělat pořád, mě čeká ket první bez prednisonu a též mam strach, objednat se k ní už nestihnu. Každopádně můžeš zkusit ještě Podolí, i když tam to zase všechno léčí úplně jinak ![]()
No tak nakonec jsem v nějakém třetím týdnu. Je tam váček, ale embryjko a nic není ještě vidět. Dostala jsem anopiryn a utrogestan a mám přijít za dva týdny. Na imuno prý je to zatím zbytečné, protože kdyby byla imunita špatná tak bych vůbec neotěhotněla. A bylo mi řečeno že prvních 12 týdnů je rizikových ať už při normálním těhu nebo při nějakém komplikovaném. Tak uvidím co a jak. K Malíčkové jsem začátkem dubna tak uvidíme. ![]()