Přirozené těhu při imunologickém problému

25
5.3.14 15:07

Přirozené těhu při imunologickém problému

Ahoj holky, mám prosbu.. Léčila jsem se asi půl roku u paní dr. Malíčkové na imunologii kvůli protilátkám. Při druhém ivf se pak zadařilo a mám roční holčičku. No a teď po roce mi bylo nějakou dobu špatně, ale jelikož mi řekli, že přirozeně otěhotnět nemohu tak mě ani nenapadlo že bych byla těhotná, ale test to ukázal jasně..jsem :D Musí to být v začátku, takže hledám někoho kdo má podobnou nebo stejnou zkušenost a jestli je vůbec možné dítě takto donosit? Dík za zkušenosti a názory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2590
5.3.14 15:13

Zkusenost nemam, ale gratuluju a at vse dobre dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.3.14 15:17
@Claire7 píše:
Zkusenost nemam, ale gratuluju a at vse dobre dopadne :kytka:

Děkuju, nicméně moc velké iluze si nedělám, to první těhu byl docela mazec. Samá injkce a prášek a kontrola, takže nevím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
5.3.14 15:19

@jollynys zkušenost mám s imunobiologií, brala jsem Prednison dlouhou dobu. S neplodností ne, ale každopádně nevidím jediný důvod, proč bys nemohla mimčo donosit. Kontaktuj dr. a domluv se na event. lécích, injekcích, a tak :kytka: gratuluju a držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
5.3.14 15:19

Ale zvladla jsi to a urcite zvladnes zase :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.3.14 15:22

@jollynys Imunita se pořád mění, ale radši šup k doktoru, je potřeba se domluvit zas na odběru krve na protilátky a případně zas nasadit imunologickou léčbu. Protože i imunita se dá chvilkově oblbnout, takže sice přirozeně otěhotníš, ale pak se embryo může přestat vyvíjet, vlivem imunitní reakce organismu. Omlouvám se, že tě straším, ale mám s tím nemilé zkušenosti. Ale teď už bude nejspíš jen stačit brát udržovací dávku prednisonu do nějakého 16tt a mělo by to být v pohodě :dance: Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
5.3.14 16:13

Napiš dr. email odpovídá během 2dnů a uvidíš co ti napíše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.3.14 17:24
@Petra Z píše:
Napiš dr. email odpovídá během 2dnů a uvidíš co ti napíše

No to je právě ten problém, napsala jsem jí maila a přišla mi odpověď že se mám objednat zde a nějaký odkaz. Ale volný termín na objednání je až za měsíc což mi přijde dost dlouho. Malíčková vždy komunikovala přes email dobře, ale tohle mi přišlo dost strohý a telefon nebere. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
5.3.14 17:26

@jollynys aha :think:
Sakra a mas to k ni daleko??? Že bys tam proste zašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.3.14 17:34

@Petra Z No jsem z Třebíče, tak je to docela dálka. Spíš mě překvapilo, že byla tak strohá, vždycky odpověděla na otázku a dalo se s ní domluvit, teď to bylo fakt jako neotravuj. Tak nevím. Neznáte jiného imunologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.3.14 18:24

@jollynys Být tebou, tak si zajdu ke gynekologovi a nechám si napsat prednison. Obvykle se bere půl tablety denně a mezitím se objednáš někam na tu imunologii. Možná bych to radši zkusila do Prahy do Podolí, tam těhotné berou přednostně - na krev a konzultaci obvykle mezi 8.-9. týdnem. Já už vizitku bohužel vyhodila, ale podívej se na stránky porodnice Podolí a nějak se tam proklikáš, oni tě kdyžtak přepojí. Jo a potřebuješ tam doporučení gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
6.3.14 16:06

Ahoj holky, také jsem byla u Malíčkové, dovolat se k ní je opravdu umění a na emaily odpovídá dost stroze. Nicméně prednison preventivně ona moc neuznává, mě před synem vyšla blbě imuno a pak mi na každý ket cpali prednison, i když byla imunita již v pořádku. Jenže ty imuno testy se nadají dělat pořád, mě čeká ket první bez prednisonu a též mam strach, objednat se k ní už nestihnu. Každopádně můžeš zkusit ještě Podolí, i když tam to zase všechno léčí úplně jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.3.14 11:10

No tak nakonec jsem v nějakém třetím týdnu. Je tam váček, ale embryjko a nic není ještě vidět. Dostala jsem anopiryn a utrogestan a mám přijít za dva týdny. Na imuno prý je to zatím zbytečné, protože kdyby byla imunita špatná tak bych vůbec neotěhotněla. A bylo mi řečeno že prvních 12 týdnů je rizikových ať už při normálním těhu nebo při nějakém komplikovaném. Tak uvidím co a jak. K Malíčkové jsem začátkem dubna tak uvidíme. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí