Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravim vsechny snazilky. Vzdycky jsem nad temito diskuzema kroutila hlavou a rikala si jak si tu nekdo muze vylevat srdce uplne cizim zenskym. A ejhle uz jsem tu taky.
Zjistila jsem ze mi chybi kamaradky, kterd v tu samou chvili prozivaji to co ja. Aktualne me ceka druhe IUI. A tak vas holky, kterych se to tyka srdecne zvu do diskuze. Pojdme se podporovat a tesit se na dve //. ![]()
Ahoj, ono je velice fajn, když máš s kým sdílet své pocity a zjistíš, že v tom nejsi sama. My jsme byli na našem prvním IUI v únoru a bez úspěchu
Teď se nám vyřizuje další žádost a pokud to tento měsíc nevyjde, čeká nás také druhé IUI. Při posledních krevních testech zjistili, že má zvýšenou hodnotu prolaktinu, takže teď beru léky a uvidíme, jak to bude dál pokračovat.
@lucinenecka píše:
Ahoj, ono je velice fajn, když máš s kým sdílet své pocity a zjistíš, že v tom nejsi sama. My jsme byli na našem prvním IUI v únoru a bez úspěchuTeď se nám vyřizuje další žádost a pokud to tento měsíc nevyjde, čeká nás také druhé IUI. Při posledních krevních testech zjistili, že má zvýšenou hodnotu prolaktinu, takže teď beru léky a uvidíme, jak to bude dál pokračovat.
Mohu se zeptat, zarazila me tva zminka o vyrizovani zadosti. To se musi nejak oficialne zadat a jak dlouho to trva? Myslela jsem, ze je proste 6 pokusu za rok zdrama a hotovo.
@Cuddy tak to ja mela stejny pocit. Zada se prece jen o ivf ne? Ja dnes zacala brat clostilbegyt a pristi tyden jedems na novo a o nic zadat nemusim. Kam chodis?
@Cuddy Asi záleží na centru, nebo nevím.
Ale tam, kde chodím já, tak tam je to tak, že pan Dr. zašle na každý pokus IUI na pojišťovnu žádost (pojišťovna prý alespoň něco málo přispěje, jako samoplátce by to bylo hrozně drahé - něco kolem 6 000 Kč). Většinou je to tak, že jeden měsíc je IUI, pokud to nevyjde, tak je měsíc bez IUI (pokud máš zájem, tak se znovu zašle ta žádost) a ten další měsíc je zase IUI. Při každém pokusu si píchám do břicha Merional, za 10 dávek jsem platila něco kolem 1900 Kč, a pak Pregnyl (ten je na lékařský předpis a nedoplácím nikdy nic).
@lucinenecka Ja jsem jeste na IUI nebyla, ale zjistovala jsem jiz konkretni informace a 6 pokusu je zcela zdarma, plati se jen ten poplatek 30 Kc. Praveze je to velmi levna metoda. Ale o schvalovani doktor nic nerikal ![]()
@lucinenecka to je zajimavy. Hm to vypada jak ivf krizene iui
injekce jak u ivf ale udelaji iui. No tak hlavne at to vyjde a injekce si pichas sama? Me dela problem i pichnout si pregnyl. ![]()
Před IUI jsme měli časovaný pohlavní styk - clostilbegyt + pregnyl. Toto jsme podstoupili 6× a tento „způsob“ byl bez žádosti a jenom s poplatky 30 Kč.
Příspěvek upraven 05.03.14 v 11:09
A nenazývají u vás třeba časovanému pohlavnímu styku IUI? I když IUI je vlastně taky takový ČPS…
@lucinenecka Doktor mluvil o uprave spermatu a umelem zavadeni nevim presne kam (asi vejcovod nebo deloha?) Takze urcite IUI.
@Cuddy Ano, tak to je IUI.
Tak holky, nevím, v „našem“ CRM je to tak. Asi fakt záleží na centru.
Tak casovany styk jsme meli taky jeste klasicky u obvodniho gyndare. Clostik pak folikumetrie a jak byla ovulka sup na to. Kdyz to nezabralo sli jsme do caru. Zase clostik na ovulku pregnyl a pak zavedeni vybrany spermii katetrem do delohy. To je iui. ![]()
Ahoj holky jsem po 2.IUI a v polovině příštího týdne se mám testovat. Pomalu se připravuji na nejhorší. Vždy jsou to nervy při testování, aby ta druhá čárka se ukázala na testu. Všem tady držím palečky, aby nám to už konečně vyšlo. Máme za sebou neúspěšné 1.IVF a s přítelem jsme se rozhodli zkusit 3×IUI před 2.IVF. Nechci do sebe zbytečně píchat hormony, IUI je bezbolestné a skoro nic to nestojí. Žádnou žádost car nemusel posílat na pojišťovnu při IUI, platila jsem za Pregnyl/Ovitrille a 30Kč za poplatek a to bylo všechno. Nebrala jsem žádné léky. Pokud by i tento pokus nevyšel tak 3.IUI by bylo už s Clostíkem.
@snowhite31 ahoj drzim palce at to klapne. Ja si vcera koupila knizku Proc k nam miminko nechce a jsem nadsena.
hrozne me to nakoplo a verim ze to vse dobre dopadne. ![]()
Děkuji. Snad to už tentokrát vyjde. Tu knížku si půjčím v knihovně, když říkáš že je dobrá.
Ty už máš IUI za sebou nebo se teprve chystáš?