Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dromanecka cm se hroti dost.Musi to projit urcitym mistem a pokud to tam nenarves,tak ti to na palubu nevezmou.
@Ivana 85 tak to je trochu prekérka, když si každá společnost takhle nadiktuje jiné rozměry ![]()
Jednoduše musíš dodržet ten menší ze dvou limitů. A pozor na to, že pokud je třeba ten příruční kufr textilní a narveš ho, tak ty CM přešvihneš raz dva, i když rozměry prázdného kufru jsou OK. A už jsem pak zažila v letadle, že se pánovi tento kufr nevešel do horních boxů natož pod sedadlo a byl to problém.
@Klára-z-Prahy NO já právě zatím ještě kufr nemám, chci ho kupovat a chci určitě skořepinový hodně pevný, ale spíš mi jde o ty rozměry. To je skoro okouknout co chce půlka společností a zařídit ten kufr podle toho, nebo nevím ![]()
když se nevejde tak ho budeš muset nechat na letišti, když to zjistíš brzo, tak ti ho za peníze odbaví
Tak pokud je to třeba jen na létání na prodloužené víkendy po Evropě, tak je to praktické, nemusíš nikde čekat na vykládání ze zavazadlového prostoru. Limit na hmotnost je povětšinou 8 kg, do toho se reálně na delší dovolenou zabalit už moc nedá. Osobně mám normální velký kufr s expandérem (taková část, co se dá „rozepnout“ a kufr tak „nabobtná“ o další prostor). Zatímco dřív jsem s rozepnutým expandérem běžně létala na delší dovolené, dnešní limity třeba 15 kg u některých společností jeho použití zcela vyřazují. A to s sebou vozím i anatomický polštář, bez něk by také i bez expandéru nebyl prakticky plný.
Palubní zavazadla mám dvě. Obě jsou to takové brašny, co se dají hodit přes rameno. Ta větší má 55×40×20 cm a i když vyhovuje rozměrově, tak je dost velká, takže je buď poloprázdná nebo přešvihne váhový limit. Ve výsledku v ní vozím věci na chalupu. A pak mám tohle: https://www.samsonite.cz/…11-1041.html?… a na to nedám dopustit. I když se nacpe, je bohatě v limitu a vyjde právě na těch cca 8 kg, což bývá často limit palubních zavazadel. Takže nakonec létám s velkým kufrem a tou menší brašnou jako palubním zavazadlem. Až kufr doslouží, určitě zvolím menší rozměr, a to není nijak přehnaně velký. Holt váhové limity se mění.
Ahoj, dobrý den, ráda bych požádala zkušené o radu, letos poprvé poletím a jediným mým zavazadlem bude palubní kufr. O co mi jde, tam poletím s jednou společností a na zpět s jinou společností a obě se rozcházejí v rozměrech a hmotnosti tohoto zavazadla. Jak moc se to hrotí ty centimetry? Díky za vaše zkušenosti