Přiškrcený pupečník

Anonymní
20.8.15 14:25

Přiškrcený pupečník

Dobrý den, naštěstí nemám s tímto problém, ale potřebovala bych se zeptat, jestli je přiškrcený pupečník poznat z UZV a jakým způsobem? Na FB se se mnou o tom do krve hádá zastánkyně domácích porodů. Děkuji moc!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30315
20.8.15 14:27
@Anonymní píše:
Dobrý den, naštěstí nemám s tímto problém, ale potřebovala bych se zeptat, jestli je přiškrcený pupečník poznat z UZV a jakým způsobem? Na FB se se mnou o tom do krve hádá zastánkyně domácích porodů. Děkuji moc!

Co vím tak ne. Nepoznají ani obtočený pupečník kolem krku, tak těžko poznají přiškrcený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.8.15 14:30

Nevím, ale mě před porodem stejně ultrazvuk nedělali, takže se zjistilo, že ho má dcerka omotaný kolem krku 2× až po porodu. :think: Pokud by se miminku nedařilo, tak to spíš odhalí monitor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.8.15 14:31

Tak je otázkou co myslíš slovy přiškrcený pupečník - pokud to, že je přiškrcený přímo ten pupečník, tak to se pozná podle průtoků a ty se dělají UTZ, pokud myslíš, že je dítko přiškrcené pupečníkem, tak to záleží na situaci, někdy to může být vidět jindy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.8.15 14:33

Pokud uz je nejaka delozni cinnost, tak by to mohlo jit vycist z KTG, pri kontrakcich se tyhle veci casto promitnou do srdecni cinnosti ditete. S trochou stesti by to slo i s doplerem.
Ale pokud je tam neutazeny pravy uzel a neutahuje se, tak to nepozna nikdo, ani PA doma, ani doktori v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.15 14:35

Na normalnim ultrazvuku se to nepozna, asi pouze pri mereni prutoku pupecnikem coz treba u nas delaji az v devatem mesici na kontrolach v porodnici. Kamaradka nedavno prisla o miminko na konci osmeho mesice prave z techto duvodu.
Anonym kvuli kamaradce.

• Citovat
  • Upravit
1589
20.8.15 14:35

Myslím přímo ten pupečník, ne miminko pím pupečníkem. Napsala jsem té dámě, že přiškrcený pupečník se dle mého názoru pozná podle průtoků krve v pupečníku a ona mě setřela, že to se měří kvůli výživě plodu a ne kvůli tomu, jestli miminko dýchá. P. S. To jsem já, půvoní zakladatelka tematu, omylem jsem klilla na anonyma a už to nejde změnit. Omlouvám se!

Příspěvek upraven 20.08.15 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
20.8.15 14:36
@Anonymní píše:
Dobrý den, naštěstí nemám s tímto problém, ale potřebovala bych se zeptat, jestli je přiškrcený pupečník poznat z UZV a jakým způsobem? Na FB se se mnou o tom do krve hádá zastánkyně domácích porodů. Děkuji moc!

bohužel ne, syn měl uzel na pupečníku a dle utz vše ok jen na monitoru říkali že se něco uvnitř děje špatně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
20.8.15 14:38

Já jsem tedy rodila všechny tři děti v cizině a průtoky kontrolovali pokaždé, možná to je v ČR jinak tedy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.8.15 14:40
@Twin_Star píše:
Já jsem tedy rodila všechny tři děti v cizině a průtoky kontrolovali pokaždé, možná to je v ČR jinak tedy?

Ne, tady se průtoky automaticky nedělají, dělají se jen, pokud je podezření na problém. U prvního těhotenství mi je měřili 1×, při hospitalizaci kvůli vysokému tlaku, a u druhého vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.8.15 14:41

@Twin_Star Je to jinak, mě je kontrolovali jen na velkém UTZ, tj. ve 20tt a pak ve 30tt… a a u prvního ještě tedy v 38tt, když kontrolovali, zda se otočil z KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
20.8.15 14:42

Já tedy nevím, jestli to co si představuji pod měřením je opravdu ono, ale skoro pokaždé sledovali pupečník na UZV, rozlišení červeně a modře - asi okysličená krev a neokysličená? Nevím, jestli něco měřili, ale sledovali to hodněkrát během těhu.

Příspěvek upraven 20.08.15 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.8.15 14:44

Tady se dělají standardně jen 4 ultrazvuky, na potvrzení těhotenství, ve 12., 20. a 30. týdnu. Pak už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.15 14:48

Me prave prutoky pupecnikem merili az v devatem mesici, az me gynekolog predal na kontroly do porodnice. Jestli jednou nebo dvakrat uz si nepamatuji. A evidentne to tak delaji dodnes, proto u kamaradky neprisli na to, ze je neco spatne. Na dalsi kontrolu uz mela jit prave do porodnice a uz nesla…

• Citovat
  • Upravit
1589
20.8.15 14:51

A myslíte tedy, že z těch průtoků přiškrcený pupečník nepoznají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí